Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΛΑΚΩΝΙΚΑ

iskra

Του ΣΤΑΘΗ*  
Μια ερώτηση και καμία άλλη! Απ’ όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, τα παιδιά της επικράτειας που πεινούν, αυξήθηκαν ή μειώθηκαν;
Αν αυξήθηκαν, ο τρόπος της διακυβέρνησης έχει αποτύχει. Η πείνα των παιδιών δεν μπορεί να περιμένει «το αύριο όπου όλα θα πάνε καλύτερα».
Δύο χρόνια τώρα ο Τσίπρας έχει κάνει ό,τι μπορεί στην κομματική ίντριγκα και στη πολιτική αποτυχία - εξπέρ και στα δύο. Για την πείνα που βασανίζει παιδάκια, δεν έχει κάνει τίποτε. Τίποτε διαφορετικό απ’ όσα έκανε ο κ. Σαμαράς, παρά μόνον προς επιδείνωσιν.
Ενα μόνον γεγονός και κανένα άλλο! Οι νεότεροι ίσως δεν γνωρίζουν και οι παλαιότεροι έχουν αρχίσει να ξεχνούν. Επί χούντας ο μακαρίτης Λάτσηςαπέκτησε την έκταση όπου εγκατέστησε την Πετρόλα. Την έκταση αυτή απέκτησε τότε ο Λάτσης πατήρ διά αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και γελοίων αποζημιώσεων,
με τους εκσκαφείς να μπουκάρουν στα χωράφια καβάλα στα τανκς.
Τέσσερις δεκαετίες μετά, με κυβέρνηση της Αριστεράς (στην πραγματικότητα εκείνης της Αριστεράς που Γονάτισε) ο κ. Λάτσης, υιός, αποκτά το Ελληνικό έναντι γελοίου τιμήματος. Του το πούλησε ο Τσίπρας. Οστις προφανώς το βρήκε κληρονομιά απ’ τον δικό του πατέρα.
Η σύγκριση είναι επιπέδου αρχαίας ελληνικής τραγωδίας.
Επί χούντας τότε, επί «Αριστεράς» σήμερα, η πραγματικότητα δείχνει ποιος κάνει κουμάντο σ’ αυτόν τον τόπο και με ποιον τρόπο.
Μια ερώτηση μόνον και καμιά άλλη.

Ενα γεγονός μόνον και κανένα άλλο.
*Πηγή: enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου