Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Βασικά τον λένε Αρτέμη


Είναι Κύπριος, είναι δικηγόρος και συστήνει – εκτός των άλλων – εταιρείες στην Μεγαλόνησο. Αυτό κάνουν οι Κύπριοι δικηγόροι. Αλλιώς τι θα γινόντουσαν; Κλέφτες; Κι έρχεται ο κ. Αρτέμης Αρτεμίου στην Ελλάδα. Τι πιο φυσικό από το να επισκεφτεί το Μαξίμου; Το Μαξίμου είναι αξιοθέατο για τον αριστερό κυπριακό ελληνισμό. Όπως όταν πήγαιναν παλιότερα στην Μόσχα και έτρεχαν στο Μαυσωλείο του Λένιν.  
Κι έρχεται η Νέα Δημοκρατία και το κάνει θέμα. Ότι ο κ. Αρτέμης Αρτεμίου επισκέφτηκε το Μαξίμου. Καταρχήν, ας έκαναν μία στοιχειώδη έρευνα στο φατσοβιβλίο και στο Twitter. Τότε θα έβλεπαν ότι ο άνθρωπος αυτός είναι φανατικός ΣΥΡΙΖΑ. Πιο ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται. Οι διθυραμβικές αναρτήσεις του για το έργο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο γρήγορες κι από τις όποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες του προέδρου Αλέξη και του Κομισάριου Νίκου. Λοιπόν, είναι Κύπριος Αριστερός και στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. So what, που θα έλεγαν και στο Λονδίνο…
Εντάξει! Ήταν και έξι χρόνια στο κυπριακό ΕΣΡ. Λογικό δεν είναι να δίνει τα φώτα του στου Μαξίμου; Εδώ, στο δικό μας ΕΣΡ, είχαν επί σειρά ετών την μητέρα της Κωνσταντοπούλου. Χάσανε την Κωνσταντοπούλου, χάσανε την μαμά Αλεξίου, χάσανε και την όποια τεχνογνωσία. Λογικό ήταν να την αναζητήσουν στο εξωτερικό. Από την άλλη, ήταν τόσες οι τσαπατσουλιές που έγιναν στον νόμο του Νίκου που αποκλείεται να τον έφτιαξε Κύπριος δικηγόρος. Διότι οι Κύπριοι και οι ειδικότερα οι Κύπριοι δικηγόροι έχουν επαγγελματισμό.

Ο κ. Αρτέμης Αρτεμίου εξειδικεύεται στην σύσταση εταιρειών σε φορολογικούς παραδείσους. Αυτό στην Κύπρο δεν είναι κακό. Επιπλέον, ο κ. Αρτέμης Αρτεμίου είναι Αριστερός άνθρωπος και στην Ελλάδα τους Αριστερούς τους θεωρούμε εξ ορισμού καλούς ανθρώπους. Το να υποστηρίζει κάποιος ότι είναι ύποπτο που ένας Κύπριος δικηγόρος και αριστερός άνθρωπος, ο οποίος εξειδικεύεται στις Offshore εταιρείες επισκέφτηκε το Μαξίμου λίγο πριν ξεκινήσει στην βουλή η συζήτηση για την διαπλοκή, είναι σκέτη διαστροφή.
Υπάρχει ένα μικρό θεματάκι, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε κάνει τον κακό χαμό για τον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου και τα Panama Papers. Αλλά είπαμε ο κ. Παπασταύρου ήταν «Δεξιός». Ο κ. Αρτεμίου που έχει επίσης ακουστεί για τα Panama Papers είναι «Αριστερός». Γι αυτό και θεωρώ απίθανο να ταλαιπωρηθεί ο κ. Αρτεμίου όσο ταλαιπωρήθηκε ο κ. Παπασταύρου.
Αν υπάρχουν τώρα κι άλλα θέματα σε αυτή την ιστορία, εγώ δεν το γνωρίζω. Δεν είμαι ο αρμόδιος. Προς το παρόν βρισκόμαστε στο πρώτο στάδιο. Εκείνο που μαθαίνουμε το όνομα του ανδρός. Βασικά τον λένε Αρτέμη.
Θανάσης Μαυρίδης

Πηγή liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου