Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Εντός, εκτός και επί τα αυτά


Σε Βρυξέλλες και Αθήνα συνεχίζεται το δράμα της διαπραγμάτευσης με τους «εταίρους» να εμφανίζονται μέσω διαρροών προβληματισμένοι και τον Αλέξη Τσίπρα να ενημερώνει το κόμμα και την κυβέρνηση για τις εξελίξεις.

Το πρώτο ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα έχει κανονιστεί για τις 15:30 στην Κουμουνδούρου για την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Η συζήτηση γίνεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης και για να γίνει μασάζ στους «διαμαρτυρόμενους» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαμηνύουν ότι η ψήφο τους δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Στις 19:00 η συζήτηση θα μεταφερθεί στο Μαξίμου οπότε και θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο. Μέχρι εκείνη την ώρα ο πρωθυπουργός υπολογίζει ότι θα έχει ολοκληρωμένη εικόνα από τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες και θα μπορέσει να ενημερώσει τους υπουργούς του. Τούτο κρίνεται σημαντικό αφού στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται τέσσερα νομοσχέδια που έχουν προγραμματιστεί για τις αμέσως επόμενες ημέρες των οποίων η κατάθεση αναβάλλεται μέρα-μέρα μέχρι να βγει λευκός καπνός από το Brussels Group.


Στο μεταξύ στις Βρυξέλλες τα πράγματα δεν φαίνονται τόσο ρόδινα. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι οι συζητήσεις διεξάγονται πυρετωδώς και σε καλό κλίμα αλλά οι διαρροές σε μέσα του εξωτερικού (ΤΟ ΒΗΜΑ συγκαταλέγεται σε αυτά αφού οι πηγές του προέρχονται συνέχεια από τη Γερμανία τον τελευταίο καιρό) αναφέρουν ότι τα πράγματα είναι σημαντικά δυσχερέστερα για την Ελλάδα από την εικόνα που θέλει να παρουσιάσει επίσημα. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες οι εκπρόσωποι της Τρόικας ισχυρίζονται ότι δεν έχει κατατεθεί καμία λίστα ή σε άλλες διαρροές ότι αυτό που έχει κατατεθεί δεν αποτελεί καν βάση διαπραγμάτευσης.

Επειδή όμως όλα αυτά έρχονται από διαρροές και επειδή οι διαρροές γίνονται πάντα προς το συμφέρον του μέρους που τις διαπράττει καλό θα ήταν να περιμένουμε τις ανακοινώσεις σήμερα το βράδυ.  

Πηγή ΤΡΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου