Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Τύμβη


του Κώστα Κόλμερ

Επιτομή του ταξιδίου του Έλληνος πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη (ΚΜ) στην Γερμανική πρωτεύουσα, το Βερολίνο, αποτελεί η ρήσις της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ ότι «η υλοποίηση των δεσμεύσεων σας τώρα θα είναι πιο εύκολη»! Η άποψις αυτή της Γερμανίδος καγκελαρίου διετυπώθη εις απάντηση στον ΚΜ ότι «δεν χρειάζεται να συζητήσουμε τώρα για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Θα το συζητήσουμε το 2021 με τούς θεσμούς, στο Γιούρωγκρουπ»

Εάν η καταβολή των τόκων του χρέους που αντιπροσωπεύει το 3,5% του ετησίου ΑΕΠ της Ελλάδος ήταν από οφειλή της οικογενείας ΚΜ, γίνεται κατανοητό ότι για λόγους αβροφροσύνης προς την φιλοξενούσα καγκελάριο ή αξιοπρεπείας του φιλοξενουμένου πρωθυπουργού, παρελκύει η ανακίνησή του αλλά εδώ πρόκειται για τόκους 6 δις. ευρώ ετησίως επί  αυξηθέντος χρέους 180 δις. ευρώ, που φόρτωσαν στην πλάτη του Ελληνικού λαού μεταξύ 2010-18 οι κυβερνήσεις Γιώργου Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά – Ευαγ. Βενιζέλου, Λουκά Παπαδήμου και Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι σημειωτέον κυκλοφορούν ελεύθεροι με  την ασυλία που εψήφισαν βουλές που ίδιοι επέλεξαν. Εις οιανδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα θα τους είχαν ζητηθή ευθύνες αλλά εδώ την ηγεσία της δικαιοσύνης διορίζει ο εκάστοτε πρωθυπουργός.

Συνεπώς η παράλειψις του ΚΜ ήταν σοβαρό σφάλμα που οδηγεί στην νομιμοποίηση ενός χρέους που δημιουργήθη χωρίς να εισρεύσει ούτε ένα ευρώ στον Ελληνικό κορβανά - απλώς δια να διασωθούν οι Γερμανικές , Γαλλικές και Ολλανδικές  Τράπεζες που είχαν χορηγήσει προηγούμενα δάνεια της ασκέπτου εποχής των χαμηλών επιτοκίων του ευρώ και του ευκόλου δανεισμού.  Ευθύνες έχουν και οι διοικήσεις των Ελληνικών Τραπεζών που είχαν αναλάβει τα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου από την απληστία τους, κατά σύσταση του αλήστου μνήμης προέδρου της Ευρ. Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ), Ζακ Τρισσέ το 2009.
Το δεύτερον ατόπημα του ΚΜ ήταν ότι θεώρησε την φράου Μέρκελ αμέτοχο των «θεσμών» και αθώα για τα όσα συμβαίνουν στο παράνομο Γιουρωγκρούπ ενώ είναι βέβαιον ότι η Γερμανία έχει εγγυηθή στο ΤΧΣ το 60% του αναδεχθέντος χρέους και πειθήνια είναι τα όργανα που μετέχουν και αποφασίζουν στα ανακτοβούλια της Κομμισσιόν, χωρίς καμμία δημοκρατική νομιμοφροσύνη, τις ποινές τις οποίες καλούνται να υποφέρουν οι Ευρωπαϊκοί λαοί εν ονόματι της Ευρωπαϊκής ενοποίησης (υπό το σκήπτρο της Γερμανίας).
Εάν ο ΚΜ είχε κάνει αυτό που λέγουν οι Αγγλοσάξωνες Home work και μελετήσει το σπουδαίο βιβλίο «Η παγίς του ευρώ» του Γερμανού Χάνς-Βέρνερ Ζινν, το έτερον  ΜΠΑΝΚΣΤΕΡΣ του Βέλγου Μαρκ Ρώς ή , τα δύο βιβλία του «Γιάνη» Βαρουφάκη ή έστω το «Η τελευταία μπλόφα» των Ε. Βαρβιτσιώτη - Β. Δενδρινού, θα γνώριζε ότι ευρίσκετο στον κατάλληλο έδαφος στο Βερολίνο για να συζητήσει την περικοπή του πρωτογενούς πλεονάσματος αφού μάλιστα έχει και την συνηγορία της Κριστίν Λαγκάρντ που διόρισε η φράου Μέρλκελ ως νέα πρόεδρο της ΕΚΤ.
Παρεπλανήθη επίσης ο ΚΜ υπό της φράου Μέρκελ, με την θεωρία  ότι «το 50% της οικονομίας είναι ψυχολογία» αλλά κι αν τούτο είναι εν μέρει αληθές πόσο ψυχολογικώς εύστοχο ήταν την προτεραία της συναντήσεως του με τον μεγαλύτερο πιστωτή της χώρας, να άρει τους ελέγχους εξαγωγής κεφαλαίων; Άρα η Ελλάς δεν έχει ταμειακό πρόβλημα όταν η ΔΕΗ καταρρέει για 500 εκατομ. ευρώ. Έτσι  ο ΚΜ έχασε «το πλεονέκτημα» του ενώ ο Μέγας Ναπολέων έλεγε ότι το σημαντικότερο ψυχολογικό πλεονέκτημα του στρατού είναι το εύστοχο …πυροβολικό.
Δεν απέφυγε όμως κι η φράου Μέρκελ τους συνήθεις ταρτουφισμούς, όταν είπε ότι «την διαπραγμάτευση της εξόδου της Βρεταννίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει η Κομμισσιόν και η ίδια έχει απλώς την κοινή πληροφόρηση».
Για να φθάσει ο Άγγλος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον να κλείσει το «Πάρλιαμεντ» μέχρις της 13ης Οκτωβρίου ε. έ. , ημερομηνίας του ΜΠΡΕΞΙΤ, που μόνο ένας ΄Ολιβερ  Κρόμβελ είχε αποτολμήσει, Κύριος οίδε τι συνομωσίες και εξαγορές βουλευτών επιχείρησε η αδίστακτη ομάδα που κυβερνάει την Ευρώπη, για να ανατρέψει την Βρεταννική κυβέρνηση.
Το μόνο ελαφρυντικό που αναγνωρίζεται στον ΚΜ είναι η απειρία του και ο ζήλος με τον οποίο διηγείται το «αφήγημα του», που χάνει την πειστικότητα από τύμβεις (*) και παραλείψεις.

(*) κν. Τούμπα εκ του λατινικού tumba ,δανείου εκ της Ελληνικής λέξεως τύμβη.


Πηγή energia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου