Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Δημόσια Διοίκηση & Παράδοση



Στα πλαίσια των διαλέξεων, της Εταιρείας Μελέτης Ελληνικού Πολιτισμού «Παράδοση και εκσυγχρονισμός – Δίλημμα ή σύνθεση;», την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Παναγιώτης Καρκατσούλης, πραγματοποίησε διάλεξη με τίτλο:

«Δημόσια διοίκηση στηριγμένη στην ελληνική παράδοση», στον χώρο πολιτισμού & πολιτικής “Ρήγας Βελεστινλής”,Ξενοφώντος 4,Αθήνα.
Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Καρκατσούλη:

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης του Γεωργίου είναι νομικός, διοικητικός επιστήμονας και πολιτικός. Υπήρξε βουλευτής Επικρατείας του κόμματος "Το Ποτάμι" από τις 25 Ιανουαρίου 2015 έως τις 28 Αυγούστου 2015.Για περισσότερο από δύο δεκαετίες υπήρξε αναλυτής δημόσιας πολιτικής στο Υπουργείο Προεδρίας και σε άλλα υπουργεία και υπηρεσίες του Δημοσίου.Στο πλαίσιο αυτό, ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, με θέματα καλής νομοθέτησης, απλούστευσης διαδικασιών, ανάπτυξης του ανθρώπινου κεφαλαίου, διαχείρισης κρίσεων καθώς και ανάπτυξης νησιωτικών πολιτικών. Έχει συμμετάσχει ως εμπειρογνώμονας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας, σε μελέτες και έρευνες για τη Διακυβέρνηση και τη δημόσια διοίκηση. Υπήρξε εθνικός εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και σύμβουλος διαφόρων κυβερνήσεων (Ρωσία, Γεωργία, Κόσοβο, Ουζμπεκιστάν, Συρία κ.λπ) για θέματα διοικητικών μεταρρυθμίσεων και χρηστής διακυβέρνησης. Από το 2000 έως το 2001 συμμετείχε στην ομάδα για την καλή νομοθέτηση (Mandelkern group), η οποία συστάθηκε με απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών αρμόδιων για θέματα δημόσιας διοίκησης. Το 2009 υπήρξε ένας εκ των αξιολογητών της Γερμανίας και της Δανίας για θέματα ρυθμιστικής διακυβέρνησης, στο πλαίσιο αντίστοιχου προγράμματος του ΟΟΣΑ.Έχει δημοσιεύσει πέντε μονογραφίες και πολλές μελέτες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Μελέτες του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, αραβικά, κινεζικά, κορεατικά, ιταλικά, αλβανικά και ρωσικά.-










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου