Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Μόνος μου και όλοι σας

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


Μόνο και μόνο το γεγονός ότι πριν από μερικές ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας και η Πρώτη Φορά Αριστερά οδήγησαν τη χώρα σε ένα νέο και καταστροφικό Μνημόνιο -και ότι σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με αυτό αλλά έχουν πέσει όλοι με τα μούτρα πάνω στον Γιάνη Βαρουφάκη-, αποδεικνύει τη βαθιά σαπίλα της Ελλάδας. Βέβαια, υπάρχει και κάτι πολύ θετικό:
Δεν ξέρω από πού πηγάζει η τόση αυτοπεποίθηση του Γιάνη Βαρουφάκη -προφανώς, θα έχει τους λόγους του και, βέβαια, ξέρει πολύ καλά πως δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για υπουργό Οικονομικών χρεοκοπημένης χώρας που κάνει εναλλακτικά σχέδια- αλλά η αλήθεια είναι πως τους παίζει όλους μόνος του.
Ο Βαρουφάκης παίζει μόνος του τα ΜΜΕ των ολιγαρχών, το Μέγαρο Μαξίμου, τους ανόητους Παπαδημούληδες του ΣΥΡΙΖΑ, την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και άλλους πολλούς.
Και τους κερδίζει.
Τους έχει τρελάνει στις φάπες.
Χωρίς φωνές, χωρίς ουρλιαχτά. Cool.

Οι άλλοι χτυπιούνται, τον βρίζουν, τον συκοφαντούν και τον απειλούν, και ο Βαρουφάκης τους κάνει πλάκα.
Και τους ξεμπροστιάζει.
Άρα, υπάρχει τρόπος να τους κάνεις αλοιφή όλους αυτούς.
Αφού μπορεί ο Βαρουφάκης -που είναι ένας-, μπορούμε κι εμείς να το κάνουμε.
Άλλωστε, ο Βαρουφάκης δεν είναι πολιτικός, όπως δεν είμαστε κι εμείς.
Οπότε, κοιτάτε τι κάνει ο Βαρουφάκης, για να μαθαίνετε.
(Η φωτογραφία του Γιάνη Βαρουφάκη είναι από το βράδυ του δημοψηφίσματος, λίγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος. Ο Βαρουφάκης γελάει γιατί ξέρει πως μένει η τελευταία κίνηση. Μια κίνηση για να σηκώσεις όλο το τραπέζι. Μια κίνηση που ο Τσίπρας δεν έκανε. Το γιατί ελπίζω να μας το πει ο Βαρουφάκης. Αν και το υποψιάζομαι.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου