Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Την Πέμπτη οι αποφάσεις για τις εσωκομματικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εσωτερικές ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να χαραχθεί ένας «οδικός άξονας» για τις επόμενες διαδικαστικές κινήσεις που θα ακολουθηθούν στο επόμενο διάστημα. Να συγκληθεί την Πέμπτη η Kεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος

Να συγκληθεί την Πέμπτη η Kεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όπου και θα αποφασιστούν οι συλλογικές διαδικασίες του κόμματος την επόμενη περίοδο, αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η πλειοψηφία των μελών της επέμεινε στην πρόταση για συντεταγμένες διαδικασίες και Έκτακτο Συνέδριο τον Σεπτέμβρη, ενώ κατόπιν αιτήματος για άμεση απόφαση, κατατέθηκαν προτάσεις για δημοψήφισμα ή Διαρκές Συνέδριο τις επόμενες μέρες. Την τελική απόφαση θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή.

Η εισήγηση του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τη Δευτέρα ήταν η διεξαγωγή συνεδριακής διαδικασίας τον Σεπτέμβριο με στόχο να αποτραπεί ο κίνδυνος ανατροπών προτού κλειδώσει η συμφωνία με τους εταίρους.
 

«Ορατές οι διαφορές στρατηγικού προσανατολισμού»


Η Πολιτική Γραμματεία συνεδρίασε και χτες, με τη συμμετοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρέμεινε καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης. 

Η εισήγηση του Πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τη Δευτέρα ήταν η διεξαγωγή συνεδριακής διαδικασίας τον Σεπτέμβριο με στόχο να αποτραπεί ο κίνδυνος ανατροπών προτού κλειδώσει η συμφωνία με τους εταίρους.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αποτίμηση της εξάμηνης διαπραγμάτευσης και διακυβέρνησης. Στη συνεδρίαση  της Τρίτης, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναζήτησε τον οδικό άξονα επί του οποίου θα κινηθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες

Στίγμα προθέσεων έδωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είπε στην Πολιτική Γραμματεία ότι πρέπει να ανοίξουν το συντομότερο οι συνεδριακές διαδικασίες, γιατί πρέπει να αποσαφηνιστεί η στρατηγική δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα έχουν καταστεί «ορατές οι διαφορές στρατηγικού προσανατολισμού».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη εκτίμησε ότι την επιλογή της ρήξης φαίνεται να έχει κάνει η μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και η μειοψηφία της ΚΟ και ότι πλέον υπάρχουν δύο διαφορετικές στρατηγικές επιλογές, οι οποίες συνίστανται στο εντός ή εκτός ευρώ και αυτό είναι ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί σε κομματικό επίπεδο. 

«Θέλουμε να επουλωθούν τα τραύματα», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης στον alpha 989 τονίζοντας ότι «είναι μεγάλη πολυτέλεια να διασπώνται δυνάμεις της Αριστεράς. Σχηματοποιούνται οι διαφορές, θα τραβήξει αρκετά, αλλά δεν μπορώ να ξέρω που θα καταλήξει», χαμηλώνοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης.


Πηγή ΤΡΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου