Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Τι ακριβώς επιδιώκουν οι «εταίροι» και οι εν Ελλάδι εκπρόσωποί τους;

Νέα Πολιτική


του Μελέτη Μελετόπουλου*
Στις Βρυξέλλες εκτυλίσσεται ένα πρωτοφανές θρίλερ, με κύριο χαρακτηριστικό τη συνεχή μεταβολή (επί το δυσμενέστερον) των όρων που τίθενται στην Ελλάδα για να παραμείνει στην Ευρωζώνη. 
Ακόμη και οι πιο μετριοπαθείς παρακολουθούν άναυδοι τους «εταίρους», να απαιτούν προϋποθέσεις που απλά θα σκοτώσουν ό,τι απέμεινε από την ελληνική οικονομία.
Πίσω από τις παρανοϊκές απαιτήσεις, δύσκολα αποκρύπτεται η επιδίωξη εξόντωσης της σημερινής κυβέρνησης και η αντικατάστασή της από ένα «πειθήνιο» κυβερνητικό σχήμα, με πρωθυπουργό-μαριοννέτα των δανειστών, όπως ο Στουρνάρας, ο Σημίτης ή ο Παπαδήμος.
Μαζί τους και το ηττημένο μνημονιακό μπλοκ στην Ελλάδα, που καλλιεργεί κλίμα εθνικού διχασμού με άξονα το νόμισμα (αν είναι δυνατόν!). Οι μνημονιακοί γνωρίζουν ότι η ΝΔ του 28% (και στις δημοσκοπήσεις πλέον 14%), το ΠΑΣΟΚ του 5%, το «Ποτάμι» του 6%, είναι κόμματα τελειωμένα και δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουν στην εξουσία εις τον αιώνα τον άπαντα. Εκτός εάν επικρατήσουν συνθήκες χάους, και τη σημερινή κυβέρνηση αντικαταστήσει μία κυβέρνηση υποτίθεται «εθνικής σωτηρίας» ή «εκτάκτου ανάγκης» ή «οικουμενική» ή «τεχνοκρατών», που στην πραγματικότητα θα είναι μία μεταμφιεσμένη παλινόρθωση των μνημονιακών. 

Τίθεται, λοιπόν, από τα μνημονιακά κόμματα, το ψευδοδίλημμα «ευρώ και Ευρώπη ή δραχμή και Τρίτος Κόσμος», ως εάν να μην ήταν μέλος της ΕΕ η Ελλάδα της δραχμής επί δεκαετίες, ως εάν να μην ήταν και σήμερα μέλη της ΕΕ κράτη με εθνικό νόμισμα, ως εάν το τεχνικό ζήτημα του νομίσματος να προσδιορίζει τον γενικότερο γεωπολιτικό προσανατολισμό ενός κράτους…
Οι δυνάμεις, μάλιστα, που εμφανίζονται σήμερα ως αυτόκλητοι υπερασπιστές της «ευρωπαϊκής πορείας της χώρας», είναι ακριβώς οι δυνάμεις εκείνες που υπονόμευσαν, κυβερνώντας επί δεκαετίες, αυτήν την ευρωπαϊκή πορεία, με την τριτοκοσμική τους νοοτροπία, με τη διαπλοκή τους, με την οικογενειοκρατία τους, με τη διαφθορά τους, με το πελατειακό τους κράτος. Και τώρα κατασκευάζουν μία τεχνητή διάκριση των Ελλήνων σε «φιλοευρωπαϊστές» και «αντιευρωπαϊστές», όπου οι ίδιοι υποτίθεται ότι συμπίπτουν με την πρώτη κατηγορία και οι αντίπαλοί τους με τη δεύτερη!!!
Στην καλλιέργεια διχαστικού κλίματος συμπράττουν και αφελείς ιδεολόγοι, ή πρώην αριστεροί που προσεχώρησαν προσφάτως στο μνημονιακό μπλοκ, όπως ο Δ. Γουσέτης, που γράφει στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» (24/6) τα εξής: «Στην μία πλευρά του διχασμού υπάρχουν όσοι ανησυχούν για τη σταθερότητα στην οικονομία, για την τύχη των περιουσιών τους, για την αξιοπρεπή επιβίωσή τους και όσοι είναι προσκολλημένοι στις αρχές της δημοκρατίας και στα ανθρώπινα δικαιώματα… Στην άλλη πλευρά υπάρχει το ‘μαύρο’ κεφάλαιο, μαζί με τους αιθεροβάμονες βολονταριστές κομμουνιστές, τις συντεχνίες, τους επιβήτορες του Δημοσίου, τους εθισμένους στις συντεχνίες της καθ’ ημάς Ανατολής…».
Δηλαδή τα φαυλοκρατικά και τριτοκοσμικά κόμματα εξουσίας της Μεταπολίτευσης, που τώρα εμφανίζονται ως οι «καλοί» στον τεχνητό εθνικό διχασμό που φαντασιώνονται, σύμφωνα με τον κ. Γουσέτη δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το ‘μαύρο’ κεφάλαιο, τις συντεχνίες, τους επιβήτορες του Δημοσίου και τους εθισμένους στις συντεχνίες της καθ’ημάς Ανατολής…
Με τέτοια επιχειρήματα, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί ο «νέος εθνικός διχασμός», που περιγράφει ο κ. Γουσέτης, θα έχει μάλλον τα χαρακτηριστικά φαρσοκωμωδίας….

* Διευθυντής της Νέας Πολιτικής (Δημοσιεύθηκε στο Kontra News)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου