Τρίτη 12 Μαΐου 2015

… των άλλων!


Πιτσιρίκο, γράφεις:

«Στην πολιτική, αν διαπιστώσεις πως δεν μπορείς -ή δεν σου επιτρέπουν- να εφαρμόσεις το πρόγραμμα για το οποίο σε εξέλεξαν οι πολίτες, έχεις μία μόνο επιλογή: Ενημερώνεις τους πολίτες της χώρας σου και στη συνέχεια παραιτείσαι και πας σπίτι σου. Αυτό είναι έντιμο. Και δεν είναι συμβιβασμός».

Και μετά;
Έχεις επιτελέσει το καθήκον σου, έχεις κρατήσει στο ακέραιο τις θέσεις σου…
…και έχεις παραδώσει τη χώρα στα χέρια αυτών που την έφτασαν ως εδώ! Γιατί, αν φύγεις, κάποιος πρέπει να πάρει τη θέση σου. Δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη η χώρα.
Και μάντεψε ποιοι είναι έτοιμοι να σε πουν ρίψασπι, να επιστρέψουν και να συνεχίσουν το πρότερο έργο τους.
Δυστυχώς, μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ όχι εγκρίνοντας τις θέσεις του αλλά εκδικητικά, για να διώξει τους προηγούμενους. Εξ ου και το παρανοϊκό «στο ευρώ με κάθε κόστος» που φωνάζουν όλοι.
Ευρώ πάση θυσία… των άλλων! (ατάκα δανεική από Twitter, απολύτως εύστοχη)

Όχι, φίλε μου. Χρόνια τώρα κατηγορούμε το ΚΚΕ γιατί μένει απέξω και νίπτει τας χείρας του, παραμένοντας σταθερό στις θέσεις του, όσο μας κυβερνούν οι άλλοι.
Καθόλου δεν με απασχολεί αν ο Τσίπρας αναγκαστεί να τσαλακώσει το προφίλ του, ή αναγκαστεί να συμβιβαστεί· στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, όχι να παραδοθεί, έτσι;
Δεν τον ψήφισα μόνο γιατί εγκρίνω τις θέσεις του. Τον ψήφισα για να κυβερνήσει.
Τον θέλω στην κυβέρνηση, όσο θέλω εσένα και τον JoDi και όλους τους φίλους του blog να του τα χώνετε, τον Λαφαζάνη να τον τραβά προς τα αριστερά, τον κόσμο να του φωνάζει να μην υποχωρήσει από τις κόκκινες γραμμές του κλπ.
Να κόψει το λαιμό του αλλά να κυβερνήσει. Όχι να φύγει με το κεφάλι ψηλά και να μας αφήσει στο έλεος του διαβόλου· όπως έκανε παρεμπιπτόντως και ο Καραμανλής, τώρα που το σκέφτομαι.
Αυτός θα κυβερνά και όσο οι «εταίροι» τον τραβάνε προς τα δεξιά, εμείς θα κρατάμε κόντρα και θα τραβάμε προς τα αριστερά. Και κάπου στη μέση ας βρει τον τρόπο να «συμβιβαστεί».
Δεν είναι αυτό που ονειρευόμασταν από την «Πρώτη φορά Αριστερά» το ξέρω.
Αλλά είναι αυτό που ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ αυτή τη στιγμή.
Ας κατορθώσουμε να αποφύγουμε τον πνιγμό, και συζητάμε για κολύμπι μετά…
Με τεράστια εκτίμηση σε εσένα και σε όλους τους φίλους που μοιράζονται τις σκέψεις τους.
ο Ζακυνθινός Μαθηματικός
(Αγαπητέ φίλε, μπορεί να έχετε εσείς δίκιο και να έχω εγώ άδικο. Η σκέψη μου είναι πως, αν ένας πρωθυπουργός πει στους πολίτες «δεν μου επιτρέπουν να κυβερνήσω, να εφαρμόσω το πρόγραμμά μου και θέλουν η δημοκρατία μας να είναι τυραννία, οπότε εγώ πάω σπίτι μου», οι πολίτες θα πρέπει να πάρουν θέση. Να πάρουν την θέση, να πάρουν και την ευθύνη. Από την άλλη, αν η κυβέρνηση κάνει σημαία το «δεν μας επιτρέπουν να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας αλλά συνεχίζουμε και θα κάνουμε αυτά που μας επιβάλλουν, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις», νομίζω πως το κακό που θα γίνει στην ελληνική κοινωνία θα είναι τεράστιο και ανεπανόρθωτο. Δηλαδή το επόμενο βήμα δεν θα είναι να γίνει κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή -όπως φοβούνται κάποιοι- αλλά να έχει η χώρα για πρωθυπουργό κάναν Γερμανό τραπεζίτη ή κάνα στέλεχος της Siemens. Δεν νομίζω πως όλοι οι Έλληνες λένε «στο ευρώ πάση θυσία». Σύμφωνα με πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση, το 52% των Ελλήνων επιθυμεί επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, το 32% θέλει ευρώ και το 12% αδιαφορεί για το ποιο θα είναι το νόμισμα. Μην ενημερώνεστε από τα σάπια ΜΜΕ των ολιγαρχών, γιατί βγάζετε λάθος συμπεράσματα. Αλήθεια, έχετε προσέξει πόσο γλυκά κοιτούν τον ΣΥΡΙΖΑ τα σάπια ΜΜΕ, όσο πλησιάζει η συμφωνία; Κοιτάξτε, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει το κόμμα που αρέσει στους ολιγάρχες, εμένα δεν θα μου αρέσει καθόλου ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό δεν νιώθω καμία ανάγκη να το εξηγήσω. Να είστε καλά.)
Πηγή pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου