Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Τηλεοπτική συνέντευξη Νίκου Παππά με αυστηρό μήνυμα προς διαφωνούντες


Αυστηρό μήνυμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό Επικρατείας: «Θα κριθεί η στάση του καθενός», σημείωσε. Σχετικά με τη συμφωνία στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ThePressProject την Πέμπτη, τόνισε ότι είμαστε πολύ κοντά σε λύση. Χαρακτήρισε ωστόσο αστεία την εκτίμηση ότι είναι απολύτως διαχειρίσιμη μία κρίση


Δεν είναι όλα τα κέντρα που συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση στο ίδιο επίπεδο συμφωνίας, ανέφερε ο Νίκος Παππάς, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου αν περιμένουμε άλλες τρεις εβδομάδες.

Αναφερόμενος στους συμμετέχοντες στη διαπραγμάτευση, τόνισε ακόμα ότι τους απασχολεί πάρα πολύ το τι θα γίνει στην Ελλάδα. Αφιερώνουν τόσο πολλές ώρες στο ζήτημα, όταν την ίδια στιγμή, υπάρχουν τόσα προβλήματα στην Ανατολή, είπε.

Είναι αστεία η εκτίμηση πως είναι απολύτως διαχειρίσιμη μία κρίση, διευκρίνισε πάντως ο υπουργός. Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει να μην υπάρξουν υφεσιακά μέτρα.

Στενεύει τα περιθώρια το ΔΝΤ


Για το ΔΝΤ, τόνισε ότι του προκαλεί εντύπωση ο τόνος με τον οποίο συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις. Δεν αφήνει περιθώριο ότι θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία, ανέφερε. Διαβεβαίωσε ωστόσο, ότι η συμφωνία θα είναι αμοιβαία επωφελής.

«Ξέρουμε ότι και οι εταίροι θέλουν να συμφωνήσουμε. Δεν θα ασχολιόντουσαν με μία ιστορία που θα είχε απολύτως μηδενικό αποτέλεσμα. Είναι προς το συμφέρον όλων να έχουμε συμφωνία».

Σχετικά με το χρέος, τόνισε ότι υπάρχουν τρόποι να βρεθούν λύσεις και ότι αυτό έχει γίνει αντιληπτό από τους εταίρους. «Στεγνώνει η αγορά. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που δεν της επιτρέπεται να αναχρηματοδοτεί το χρέος, εξαιτίας των επιλογών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε.

ΜΜΕ, άλλο υπόδειγμα, πειθαρχία


Για τις σχέσεις των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με τις τράπεζες ανέφερε ότι σε κάθε περίπτωση, αυτή η μέθοδος επιβίωσης στα ΜΜΕ τελειώνει. Οι τράπεζες θα πρέπει να συμπεριφέρονται στα ΜΜΕ, όπως και στους υπόλοιπους πελάτες τους, επισήμανε.

Ενώ σχετικά με το δανειοδοτικό πρόγραμμα, ο υπουργός ανέφερε πως κανείς δεν παραδέχεται ότι έκανε λάθος. Το προηγούμενο πρόγραμμα είχε από πίσω του τη φιλοσοφία της εσωτερικής υποτίμησης. Διεκδικούμε το άλλο υπόδειγμα, σημείωσε.

Τέλος, σχετικά με τις εσωκομματικές διαφωνίες ανέφερε ότι θα κριθεί η στάση του καθενός. Σε ερώτηση για το αν θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, απάντησε ότι είναι αυτονόητο.

Το απόσπασμα για την κομματική πειθαρχία



Όλόκληρη η τηλεοπτική συνέντευξη του Νίκου Παππά


Πηγή ΤΡΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου