Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Το οικονομικό "Τρίγωνο των Βερμούδων", Ρωσία, Ε.Ε., Κίνα

The Crypt of Banking News


της Νούλας Χρυσοχοΐδου
Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες για το Τρίγωνο των Βερμούδων και τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις, επίσης γνωστό ως "Τρίγωνο του Διαβόλου". Διάφορες θεωρίες που βασίζονται σε "φυσικά αίτια".... αλλά μόνο θεωρίες. Κατά καιρούς ερευνήθηκαν πολλές εκδοχές και κατέληξαν σε ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και ότι υπάρχουν ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες στην εκεί περιοχή...
Και για να αφήσουμε την επιστήμη αυτή αρκεί να σας αναφέρω ότι στην Ευκλείδια γεωμετρία οποιαδήποτε τρία σημεία, μη συνευθειακά, καθορίζουν ένα μοναδικό τρίγωνο και ένα μοναδικό επίπεδο.
Τι συμβαίνει όμως στο νέο τρίγωνο των Βερμούδων; Αυτό για το οποίο αναφέρομαι είναι το οικονομικό "τρίγωνο των Βερμούδων", ένα βασικό σχήμα της γεωμετρίας, ένα ισχυρό τρίγωνο, με τρείς πλευρές, αυτές ορίζονται ανά δύο από τα σημεία και τρείς γωνίες, τις κυρτές που ορίζονται ανά δύο από τις πλευρές.
Γεωπολιτική και γεωστρατηγική η θέση της χώρας μας, βρίσκεται στο στόχαστρο και των τριών πλευρών. Οικονομικές γιγαντομαχίες-τιτανομαχίες γίνονται δίπλα μας με κύριο στόχο τους την εθνική και οικονομική κυριαρχία της χώρας μας. Και εμείς παραδινόμαστε στα δίχτυα του Μορφέα....!!!
Μόνο που λείπει κάτι από το τρίγωνο. Μία ακόμη πλευρά και έτοιμο το τετράγωνο. Στο νέο σχήμα αυτό την εμφάνιση της κάνουν οι ΗΠΑ. 

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν δημιουργήσει μία δική τους ευθεία γραμμή, με στόχο τους, μέσω του Ισραήλ, να ελέγξουν την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και να καθιερώσουν το δολάριο ως ενιαίο νόμισμα στην αγορά του πετρελαίου αλλά και του φυσικού αερίου. Και δεν τελειώνει όμως εδώ η γεωμετρία, ενώ έχουν στηρίξει την οικονομική (και όχι μόνο) άνοδο της "κρύας" Γερμανίας στην Ευρωζώνη(εδώ ειναι η ηλεκτρομαγνητική ανωμαλία), προσπαθούν να απομονώσουν την μεγάλη κόκκινη δύναμη, αυτή της Ρωσίας.
Από την άλλη, η δύναμη της Κίνας συνεχώς αυξάνεται. Μια χώρα  με σημαντικά αποθέματα συναλλάγματος και ενέργειας και με μεγάλη στρατιωτική ισχύ αλλά ας μην ξεχνάμε και με μία δυνατή συμμαχία, αυτής της Κίνας-Ρωσίας(η πρόσφατη συμφωνία φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών).  Υπάρχουν μεγάλα γεωπολιτικά συμφέροντα μεταξύ των δύο χωρών μιας και βρίσκονται όλοι στο μάτι μιας οικονομικής δίνη, ενός οικονομικού πολέμου.
Και ενώ έχει ήδη ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες ένας τιτάνιος οικονομικός πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρχίζουν να εμφανίζονται σιγά σιγά τα προβλήματα στην γερμανική οικονομία. Η Ρωσία έχει στρέψει το βλέμμα της στις αγορές της Ασίας και ειδικότερα της Κίνας προσπαθώντας να αποφύγει την δίνη του πληθωρισμού και της μείωσης των κεφαλαίων(περίπου 100 δισ. δολάρια).Είναι αυτό που λέμε η Ρωσία βρίσκεται στο "μάτι του κυκλώνα" δηλαδή καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι βρίσκεται περικυκλωμένη από εχθρικά οικονομικές δυνάμεις...... 
Από την άλλη πλευρά, η Ε.Ε. έρχεται να αντιμετωπίσει έντονα προβλήματα καθώς η Ρωσία είναι η 4η χώρα σε μέγεθος στις εισαγωγές των γερμανικών προϊόντων,  με τη γερμανική αγορά να αισθάνεται τη θηλεία ήδη στο λαιμό της.
 Όμως το "οικονομικό τρίγωνο των Βερμούδων" έχει ισχυρή θέληση.....μένει μόνο να δούμε ποιός θα υπερισχύσει στη θάλασσα των Σαργασσών.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου