iskra
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ρεζίλι έγινε ο Γιώργος Παπανδρέου! Πρωθυπουργός με 44% το 2009, δεν κατάφερε να πιάσει ούτε... 3% (!!!) για να μπει στη Βουλή στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Το ΚΙΔΗΣΟ που έφτιαξε για να αποκτήσει βουλευτική ασυλία πήρε μόνο... 2,46%! Πραγματικός προσωπικός διασυρμός από πολιτική σκοπιά! Απερίγραπτο το «πολιτικό φτύσιμο» εκ μέρους του ελληνικού λαού! Απολύτως δικαιολογημένο, ταυτόχρονα, αφού ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός υπήγαγε την Ελλάδα στο επονείδιστο Μνημόνιο. Κατέστρεψε τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων ο Γιώργος Παπανδρέου, φτωχαίνοντας ολόκληρο τον ελληνικό λαό, πλούσιους και φτωχούς. Είχε παρ' όλα αυτά το θράσος να φτιάξει και δικό του κόμμα και να ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού, αποδεικνύοντας έτσι ότι ούτε καν έχει πάρει χαμπάρι πόσο απύθμενο μίσος των Ελλήνων εναντίον του προσώπου του έχει προκαλέσει η πολιτική που άσκησε ως πρωθυπουργός της παντοδύναμης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το 2010... Ούτε που κατάλαβε ο και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου ότι πλέον αντίπαλοί του δεν είναι ο Τσίπρας, ο Θεοδωράκης, έστω ο Βενιζέλος, αλλά ο... Βασίλης Λεβέντης! Δεν ξέρουμε αν ο Γ. Παπανδρέου έχει συνειδητοποιήσει πλήρως πως το ΚΙΔΗΣΟ δεν ανήκει στα κόμματα της Βουλής, αλλά στον θαυμαστό καινούργιο (για τον Γιώργο) κόσμο του... εξωκοινοβουλίου! Στα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής οφείλουμε πάντως να ομολογήσουμε ότι το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση την πρώτη θέση με 2,46%! Κονταροχτυπήθηκε είναι η αλήθεια με τον Βασίλη Λεβέντη, αλλά τελικά αυτός πήρε 0,6 εκατοστιαίες μονάδες λιγότερο - μόλις 1,79%. Είναι προφανές ότι ο Βασίλης Λεβέντης είναι του χεριού του Γιώργου Παπανδρέου!
Με ακόμη μεγαλύτερη άνεση, ο Γιώργος άφησε στην τρίτη θέση το κόμμα της Τελείας του Απόστολου Γκλέτσου, ο οποίος όμως ασκεί σαγηνευτική επιρροή στον γυναικείο πληθυσμό της χώρας, πράγμα που εξηγεί γιατί ο Γκλέτσος κατόρθωσε να πάρει 1,77%. Μετά τα αποτελέσματα αυτά, πάντως, επικρατεί μεγάλος προβληματισμός στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου. Πυρετωδώς καταρτίζονταισχέδια υπονόμευσης ενδεχόμενης εκλογικής συνεργασίας Λεβέντη - Γκλέτσου στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, καθότι μια τέτοια συνεργασία βάσει των τωρινών αποτελεσμάτων θα έφερνε και τους δύο κύριους αντιπάλους του Γιώργου μέσα στη Βουλή, με ποσοστό πάνω από 3,5%! Το μόνο που παρηγορεί πάντως τον Γιώργο Παπανδρέου είναι ότι δεν υποβιβάστηκε μόνος του στην κατηγορία του εξωκοινοβουλίου. Συνάντησε εκεί τον Γιώργο Καρατζαφέρη με τον ΛΑΟΣ του, που είδε με θλίψη τις πλάτες του Λεβέντη και του Γκλέτσου, αφού ο ΛΑΟΣ πήρε ένα γλίσχρο 1,03%. Συνάντησε επίσης στο εξωκοινοβούλιο και τον Φώτη Κουβέλη, εξέχοντα μνημονιακό παράγοντα κι αυτόν. Αυτός προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από τους Πράσινους - για την ακρίβεια την «πράσινη φράξια Χρυσόγελου». Αποδείχτηκε όμως μάταιος κόπος, αφού το 6,26% που είχε πάρει μόνη της η ΔΗΜΑΡστις βουλευτικές εκλογές του 2012 (τον Ιούνιο), παρά τη συμμαχία της με τους Πράσινους, έγινε τώρα μόνο... 0,49%!!!
Εξατμίστηκε στο πολιτικό υπερπέραν η ΔΗΜΑΡ! Καρατζαφέρης και Κουβέλης μπορεί να απώλεσαν τα περασμένα κοινοβουλευτικά μεγαλεία της κυβερνητικής συμμετοχής τους, αλλά τουλάχιστον μπορούν να καυχώνται ότι ακόμη και ως εξωκοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις έκαναν «σάντουιτς» ανάμεσά τους την ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παίρνοντας 0,64% και διπλασιάζοντας το ποσοστό και τις ψήφους της από τον Ιούνιο του 2012 (τώρα πήρε 39.455 ψήφους ενώ είχε πάρει ποσοστό 0,33% και 20.416 ψήφους τότε), υστέρησε βέβαια του ΛΑΟΣ, αλλά πέρασε τους Πράσινους - ΔΗΜΑΡ.
Χώρια που ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Φώτης Κουβέλης παρείχαν από την εκτός Βουλής θέση τους κι άλλη σοβαρή υπηρεσία στο σύστημα. Συνέτριψαν κυριολεκτικά τουςμαοϊκούς της εκλογικής συνεργασίας του ΚΚΕ (μ-λ) με το ΜΛ - ΚΚΕ, η οποία συνεργασία πήρε 0,13% και 8.033 ψήφους, αλλά και τους τροτσκιστές του ΕΕΚ (Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος) με τις 2.441 ψήφους και το ποσοστό του 0,04% καθώς και τους ιδιόρρυθμους της ΟΚΔΕ με τις 2.206 ψήφους και ποσοστό επίσης 0,04%! Εντάξει, πρωθυπουργός δεν είναι πια ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά τιμητικός «πρωθυπουργός» του εξωκοινοβουλίου σίγουρα είναι! Αφήστε δε τη χαρά του εξωκοινοβουλίου, που στις τάξεις του περιλαμβάνει πλέον και έναν ηγέτη που πριν από τριάμισι μόλις χρόνια ήταν πρωθυπουργός με 44%!
*Δημοσιεύθηκε στο ''ΕΘΝΟΣ'' την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου