Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ανάκαμψη της οικονομίας με δραματική αύξηση των φεσιών σε τράπεζες και εφορία

kontranews

του Γιώργου Βάμβουκα
Οι θεατρινισμοί της δικομματικής κυβέρνησης με την τρόικα, αποτελούν εμπαιγμό και εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι με το διάβα του χρόνου ολοένα και περισσότερο συνθλίβονται από τις αιμοσταγείς μνημονιακές φορολογικές-οικονομικές πολιτικές. Σε προηγούμενες αναλύσεις μας είχαμε επισημάνει, ότι, το πιθανότερο σενάριο είναι η τρόικα σε στενή συνεργασία με το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο, να έχουν προ πολλού έτοιμο στο συρτάρι το νέο μνημόνιο, το οποίο θα πλασάρουν στην ελληνική κοινωνία κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων ημερών.
Δηλαδή, οι πολίτες τρώγοντας κουραμπιέδες, μελομακάρονα και ψητή γαλοπούλα, θα πάρουν στο πιάτο ως επιδόρπιο από τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο, τα νέα σκληρότερα μέτρα που θα συνοδεύουν το καινούργιο μνημόνιο. Δουλόφρονες και υποτακτικές κυβερνήσεις, με αχυράνθρωπους πρωθυπουργούς και υπουργούς, που υπηρετούν με πίστη τα συμφέροντα των αμερικανοσιωνοεβραίων και των γερμανών, πλήττοντας όμως τα συμφέροντα της πατρίδας και χάνοντας σημαντικό μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας. 
Το δικομματικό καθεστώς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, βουτηγμένο στις μίζες και τη διαφθορά, έχει πλήρη εξάρτηση από τα αφεντικά των προστάτιδων δυνάμεων, δηλαδή ΗΠΑ και Γερμανία. Το σάπιο δικομματικό κατεστημένο, με το λίπασμα των προοδευτικών-κομμουνιστικών δυνάμεων, κατάντησαν την Ελλάδα μια καταχρεωμένη χώρα, με ένα δημόσιο χρέος που υπερβαίνει τα 500 δις ευρώ (€) και με σύνολο δαπανών εξυπηρέτησής του 152 δις € μόνο για το 2014. Ασύλληπτοι αριθμοί, για μια χώρα με ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) μόλις 178,9 δις € το 2014. Κάτω υπό αυτές τις δραματικές δημοσιονομικές, οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος, όχι ένα αλλά δέκα μνημόνια θα ψήφιζαν και μάλιστα γονατιστοί και παρακαλώντας. Είναι δυνατόν οι σφουγγοκωλάριοι του δικομματικού κατεστημένου, να πουλήσουν μαγκιές στους Αμερικανούς και την Μέρκελ, όταν γνωρίζουν χαρτί και καλαμάρι πόσες και από ποιους πήραν τις μίζες; Όταν αμερικανοί και γερμανοί ξέρουν με κάθε λεπτομέρεια, που και πόσες offshore εταιρίες έχουν ο Τσοχατζόπουλος, ο Παπαντωνίου, ο Τσουκάτος και όλη η κλεπτοπαρέα της δικομματικής μασονίας; 

Ωστόσο, οι τρέχουσες εξελίξεις της πραγματικής οικονομίας είναι συγκλονιστικές και δυστυχώς σηματοδοτούν ζοφερότερες μέρες για τον ελληνικό λαό.  Όταν λέμε “ελληνικός λαός”, δεν εννοούμε τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Στουρνάρα, τον Χαρδούβελη, τους κλεφταράδες πανεπιστημιακούς καθηγητές και όλη την καθεστωτική νομενκλατούρα, αλλά τον άνεργο, τον νέο που μεταναστεύει σε άλλες πατρίδες, τον μισθοσυντήρητο, τον συνταξιούχο, το τίμιο επιχειρηματία και γενικά εκείνους τους πολίτες, που αλέθονται από τις μυλόπετρες των απάνθρωπων μνημονιακών πολιτικών. Οι δείκτες της πραγματικής οικονομίας πάνε από το κακό στο χειρότερο και η κυβέρνηση οραματίζεται αναπτυξιακό ρυθμό 2,9% για το 2015. Με βάση τα προχθεσινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μόνο τον Οκτώβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την εφορία ανήλθαν σε 1,22 δις €. Αξιοσημείωτο είναι ότι την περίοδο Δεκέμβριος 2013-Οκτώβριος 2014, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών από φόρους, πρόστιμα, τέλη, κ.λπ., από 62,5 εκτινάχτηκαν σε 71,3 δις €. 
Η οικονομία ανακάμπτει και τα φέσια σε εφορία και τράπεζες πολλαπλασιάζονται. Ωραίο το μοντέλο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας κ. Σαμαρά. Από το success story μεταπηδήσαμε στο misery story. Εφόσον η εθνική μας οικονομία ανακάμπτει, γιατί νοικοκυριά και επιχειρήσεις αδυνατούν να  εξυπηρετούν τα τραπεζικά τους δάνεια και να πληρώνουν τους φόρους τους στην εφορία; Κύριοι της κυβέρνησης, ξέρετε έστω και μια χώρα στον κόσμο, που το οικονομικό της σύστημα να ανακάμπτει και ταυτόχρονα το πραγματικό εισόδημα των πολιτών να συρρικνώνεται; Εσείς εκεί στην ΕΛΣΤΑΤ προσέξτε, γιατί από το πολύ μαγείρεμα θα σας τσικνίσουν τα στοιχεία και θα πάτε μαζί με τον κακούργο πρόεδρο τσουβαλιαστοί στον Κορυδαλλό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου