Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Βοηθείστε τους να μιλήσουν και να πουν την αλήθεια

kontranews

του Γιώργου Βάμβουκα
Ενώ από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2014 και μέχρι σήμερα, τα spreads των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου κυμαίνονται μεταξύ 540 και 580 μονάδων βάσης και ανά πάσα στιγμή, οι διεθνείς κερδοσκοπικοί μηχανισμοί μπορούν να τα εκτοξεύσουν κοντά ή πάνω από τις 1.000 μονάδες, το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο στην κυριολεξία σφάζεται με τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Α. Γεωργίου.
 Όταν τον Απρίλιο του 2010, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου (ΓΑΠ) ανακοίνωσε την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), τα spreads των 10ετών κυμαίνονταν γύρω στις 400 μονάδες, δηλαδή πολύ χαμηλότερα απ’ ότι είναι σήμερα. Όπως τότε έτσι και τώρα, η χώρα μας δεν έχει καμία πιθανότητα, να βγει στις διεθνείς χρηματαγορές για να δανειστεί υπό τη μορφή 3ετών, 5ετών, 7ετών, 10ετών και μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας κρατικών ομολόγων. Με spreads άνω των 400 μονάδων βάσης και σε συνθήκες κατάρρευσης των Δημοσίων Οικονομικών, η προσδοκία των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα και Χαρδούβελη, να δανειστεί η Ελλάδα τους επόμενους μήνες, τα δεκάδες δις ευρώ που χρειάζεται για την χρηματοδότηση των υπέρμετρων κρατικών της δαπανών (τόκοι, χρεολύσια, μισθοί σε κομματικούς θεσιθήρες, μίζες σε καρεκλοκένταυρους, εξοπλιστικά προγράμματα, κρατικές προμήθειες, κ.λπ.), αποτελεί σκέτη ουτοπία, όνειρα θερινής νυκτός.
Πολλές φορές από τις στήλες της Kontranews, με την παράθεση αδιάσειστων στατιστικών στοιχείων, έχουμε καταγγείλει ότι το σύνολο των κύριων δημοσιονομικών δεικτών είναι μαγειρεμένο. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έως σήμερα, στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει ριζωμένο ένα χαλκείο, που συστηματικά προβαίνει στη συστηματική παραχάραξη των επίσημων δημοσιονομικών-εθνικολογιστικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας. Από τις αρχές του 1990, ο υποφαινόμενος σε εκατοντάδες άρθρα και αναλύσεις του, έχει καταφερθεί κατά των παραχαρακτών και έχει καταγγείλει το γεγονός της μεθοδικής χάλκευσης των δημοσιονομικών-εθνικολογιστικών μεγεθών. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να προβώ στην ακόλουθη αποκάλυψη. 

Με παρότρυνσή μου και σε συνεργασία με οκτώ ανεξάρτητους βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων (Νίκος Σταυρογιάννης, Πάρις Μουτσινάς, Γιάννης Κουράκος, Μάρκος Μπόλαρης, Γιώργος Κασαπίδης, Νίκος Νικολόπουλος, Θεόδωρος Παραστατίδης και Οδυσσέας Βουδούρης), υπεβλήθη τον Αύγουστο του 2013 επίκαιρη ερώτηση προς τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, με θέμα την παραχάραξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και την χάλκευση των βασικών δημοσιονομικών μεγεθών. Το κείμενο που συνόδευε την επίκαιρη ερώτηση, το είχα επεξεργαστεί πλήρως και ήταν τεχνοκρατικά άρτια τεκμηριωμένο. Τον Σεπτέμβριο του 2013, με παρόντα εκ μέρους της κυβέρνησης τον αναπληρωτή υπουργό κ. Σταϊκούρα, κατά την διεξαχθείσα συζήτηση, οι οκτώ βουλευτές έγραψαν ιστορία. Το κείμενο που μπήκε στα πραχτικά της Βουλής, είναι για τη συγγραφή διδακτορικής διατριβής. Κατά τη συζήτηση οι οκτώ βουλευτές διέσυραν τον κ. Σταϊκούρα, ο οποίος ουσιαστικά δεν απάντησε σε κανένα από τα καίρια σημεία της υποβληθείσας επίκαιρης ερώτησης. 


Οι ανωτέρω επισημάνσεις εκπέμπουν μηνύματα SOS προς τον κ. Γεωργίου και τα διευθυντικά μέλη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ). Ο κ. Γεωργίου και οι προϊστάμενοι στο ΓΛΚ, της Διεύθυνσης «Δημοσιονομικών Στοιχείων και Μεθοδολογίας», της Διεύθυνσης «Λογαριασμών του Δημοσίου», κ.ά., θα πρέπει να ανοίξουν το στόμα τους και να καταγγείλουν αυτούς που χαλκεύουν τα στοιχεία. Η κωλυσιεργία των κυρίων Στουρνάρα, Χαρδούβελη και Σταϊκούρα, να δώσουν στην ΕΛΣΤΑΤ τα ιστορικά στοιχεία της περιόδου 1995-2013 για το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, πιστοποιεί ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει χεσμένη τη φωλιά της. Και μια φιλική και καλοπροαίρετη υπόδειξη προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αρέσκονται με την αμπελοφιλοσοφία της δραχμής, διασπείροντας ακούσια φόβο και αβεβαιότητα σε πολλούς πολίτες, προτιμότερο θα ήταν να βοηθήσουν τον κ. Γεωργίου και τα διευθυντικά μέλη του ΓΛΚ, να ανοίξουν το στόμα τους και να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό, για το μαγειρείο των στοιχείων που οι Παπαντωνίου, Παπαδήμος, Στουρνάρας, Χαρδούβελης και οι υπόλοιποι σημιτοφύλακες, έστησαν από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 στο υπουργείο Οικονομικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ σύντομα θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Παράκληση προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Βοηθείστε τον κ. Γεωργίου και ορισμένα από τα διευθυντικά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, να πουν άφοβα την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου