Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015

Εκπληκτικό βίντεο - γράφημα για τους νεκρούς του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου που θα σας καθηλώσει (Video)

Νέα Κρήτη


Ποια χώρα είχε τους περισσότερους νεκρούς κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου; Πως οι Ναζί αιματοκύλησαν τον κόσμο;
Ο αγριότερος πόλεμος στην ιστορία του ανθρώπινου γένους. Στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 65.000.000 ανθρώπους. Η Σοβιετική Ένωση θρήνησε σχεδόν 25.000.000 νεκρούς. Η ναζιστική Γερμανία βρήκε τη νέμεση της από τους συμμάχους.
Το βίντεο ξεκινάει με την ημερομηνία θανάτου των πρωταγωνιστών του πολέμου. Του Χίτλερ, του Τσώρτσιλ, του Στάλιν, του στρατάρχη Ζούκωφ, του Μοντγκόμερι, του Ρούσβελτ.
Στη συνέχεια δείχνει 2 ανθρωπάκια. Έναν πολίτη και έναν στρατιώτη. Το κάθε ανθρωπάκι αντιστοιχεί σε 1000 νεκρούς. Ο κάθε στρατιώτης σε 1000 νεκρούς και άλλους 1000 τραυματίες.
Ύστερα αναλύει τις απώλειες κάθε χώρας και σε κάθε μέτωπο. Φυσικά όταν φτάνει στην ΕΣΣΔ, τα ανθρωπάκια εκτοξεύονται που σχεδόν δεν χωράνε στην οθόνη. Το γράφημα εξηγεί απλά τα μέτωπα και τις απώλειες, δηλαδή πόσους στρατιώτες έχασαν οι ΗΠΑ στο μέτωπο της Ευρώπης και πόσους στο μέτωπο του Ειρηνικού. Πόσους έχασαν οι Σοβιετικοί στο Στάλινγκραντ και πόσους στην πολιορκία του Λένινγκραντ. Πόσους έχασαν οι Άγγλοι από τους βομβαρδισμούς και πόσους οι Γερμανοί.
Μετά εξηγεί πόσοι άνθρωποι (Εβραίοι, Ρομά, ομοφυλόφιλοι κτλ) δολοφονήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και σε ποια. Πρόκειται για ένα άκρως καθηλωτικό βίντεο το οποίο απλά και μεστά εξηγεί τη φρίκη του πολέμου.  


Πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου