Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Όλα τα μέτρα έχουν ψηφιστεί από τον Παπαδήμο

spirospero



Συνεδρίαζαν με τις ώρες για να... συζητήσουν μέτρα που έχουν ήδη ψηφίσει από τον Φεβρουάριο του 2012. Το spirospero.gr, ξεσκεπάζει την υποκρισία των τριών της συγκυβέρνησης για τις δήθεν σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την τρίωρη σύσκεψη μεταξύ τους. Για όλα είχε φροντίσει η κυβέρνηση Παπαδήμου, όπως αποκαλύπτουμε με τη δημοσίευση του ΦΕΚ υπ' αριθ. 28/14-2-12 στο οποίο δημοσιεύθηκε ο Ν. 4046/12 αφού από τότε η Ελληνική πλευρά είχε αποδεχθεί όλα τα αντιλαϊκά εργασιακά μέτρα, για την εξασφάλιση της δόσης.

Υποτίθεται ότι διαφωνούν στην κατάργηση των τριετιών και στη μείωση της αποζημίωσης απόλυσης. Όμως, η αλήθεια είναι διαφορετική, όπως φαίνεται στο ΦΕΚ που δημοσιεύουμε.

Συγκεκριμένα, στη σελίδα 712 για τα εργασιακά, αναφέρονται τα εξής:

Πάγωμα της ωρίμανσης που προβλέπεται από το νόμο ή τις συλλογικές συμβάσεις (Που αναφέρεται σε όλες τις αυτόματες αυξήσεις μισθών με βάση το χρόνο )μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω από 10%.

Στη σελίδα 801, αναφέρονται επίσης:
Πριν την εκταμίευση υιοθετούνται τα παρακάτω μέτρα:
Μείωση του κατώτερου μισθούΑναστέλλονται οι διατάξεις του νόμου και των συλλογικών συμβάσεων που προβλέπουν αυτόματες αυξήσεις μισθών περιλαμβανόμενων εκείνων των ωριμάνσεων.

Όπως έχουμε επανειλημμένα γράψει, η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων οφείλεται στις αμερικανικές εκλογές και στην κόντρα Λαγκάρντ- Μέρκελ...

Πρόκειται για θέατρο του παραλόγου καθώς η Ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι με την ψήφιση του νόμου Παπαδήμου ουδείς λόγος υπάρχει να μην εκταμιευθεί η δόση των 31,5 δις ευρώ.




Παρατήρηση
Όπως θα διαβάζεται η περίφημη διαπραγμάτευση γίνεται για τα μέτρα που έχουν ήδη ψηφισθεί, για το πως θα εφαρμοστούν.  Ο εξοχότατος Υπ. εργασίας  Κος Βρούτσης για παράδειγμα, προτείνει εβδομάδα 6 ημερών στο εμπόριο και τις υπηρεσίες αντί αυτό να ισχύει γενικευμένα.  Ή για εκείνους που για να απολυθούν (εργαζόμενοι με χρόνια υπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη) και χρειάζεται διάστημα προειδοποίησης 14 μηνών, προτείνει 10 μήνες αντί για 7 που θέλει η τρόικα. Τόσο λαμπρά.  
Το κακό στην ιστορία αυτή είναι ότι συζητάμε για ήδη ψηφισμένο νόμο, που μπορείτε να διαβάσετε τον Ν.4046/2012 (ΦΕΚ 28 Α/14-02-2012) στο παρακάτω link
όσοι θέλετε, και φυσικά ΄΄όσοι αντέχετε  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου