Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ξεσηκωθείτε, μας τελειώνουν

spirospero

του Σπύρου Καρατζαφέρη

Άντε και τα παίρνουμε τα δανεικά 31,5 δις ευρώ, τι θα γίνει; Θα βελτιωθεί έστω και ελάχιστα η εξαθλιωμένη ζωή του Έλληνα;

Όχι, βέβαια. Αντίθετα η ζωή του θα χειροτερεύσει. Η αποδοχές του θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, τα εργατικά του δικαιώματα θα εξαφανιστούν, η ανεργία θα αυξηθεί και η φτώχεια θα πολλαπλασιαστεί.

Τότε γιατί χαίρονται οι κυβερνώντες; Μα, είναι ευεξήγητο: Γιατί θα χωθούν οι τραπεζίτες και θα κερδοσκοπήσουν για μία φορά ακόμη εις βάρος του λαού, οι ολιγάρχες. Γιατί θα ικανοποιήσουμε τους δανειστές μας που θέλουν τη φτωχοποίηση των Ελλήνων για να μας αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί.

Γιατί οι πολιτικοί μας ενδιαφέρονται για την καρέκλα τους και όχι για την τύχη του λαού. Γιατί ο κάθε Σαμαράς προτιμά να είναι Φιλιππινέζα της Μέρκελ και του Τόμσεν και όχι πρωθυπουργός των Ελλήνων.



Γιατί δυστυχώς τους αφήνουμε να μας πιούν το αίμα αδιαμαρτύρητα και υποκύπτουμε σε ψεύτικα διλήμματα του τύπου Ευρώ ή Δραχμή. Δεν τους βλέπετε; Κόβουν από τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς και αφήνουν στο απυρόβλητο τους μεγαλοεπιχειρηματίες, την διαπλοκή και τα δικά τους οφίτσια.

Σύντροφοι, συνέλληνες, αδέρφια το χάνουμε το τρένο. Μια αναπνοή ακόμα και φτάνουμε στο τέρμα της ανθρώπινης ζωής.

Ξεσηκωθείτε, έστω και στο παρά πέντε, όχι για εμάς. Εμείς τελειώσαμε. Για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, τουλάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου