Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Σπ.Καρατζαφέρης:"Ανήθικο για τους Έλληνες αυτό που έκανε ο Φιλίππου με τη ΦΑΓΕ"

spirospero



"Ο κ.Φιλίππου έχει πάρει δάνεια από τη Γενική και την Αγροτική για να φτιάξει τον κολοσσό της ΦΑΓΕ. Και οι δύο τράπεζες δεν υπάρχουν τώρα. Άραγε τα δάνεια έχουν πληρωθεί;  Γιατί ο κ.Καμμένος, που φωνάζει για τα πάντα και καλά κάνει,  δεν έχει κάνει λόγο για το θέμα; Επειδή είναι πρώην πεθερός του;  Μπορεί να μην κάνει παρανομία με το να φεύγει η ΦΑΓΕ από την Ελλάδα, αλλά δεν είναι ηθικό.  Να κάτσει να βοηθήσει τους Έλληνες. Όχι να παίρνει τη μητρική εταιρία από την Ελλάδα της ΦΑΓΕ και να την πηγαίνει στο Λουξεμβούργο λόγω φορολογίας. Ναι μεν νόμιμο αλλά είναι ηθικό;" είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων αρκετά εκνευρισμένος ο Σπ.Καρατζαφέρης στο "Εκ-κεντρικό" δελτίο.

"Η Ελλάδα πλέον δεν έχει ευεργέτες αλλά ευεργετούμενους" είπε ο φοροτεχνικός κ.Αντώνης Μουζάκης καλεσμένος στο δελτίο του ΑΡΤ TV.

Θυμίζουμε: 

Να μετακομίσει εκτός Ελλάδος και δη στο ... «ανταγωνιστικό» Λουξεμβούργο, αποφάσισε ο Όμιλος ΦΑΓΕ, ένας κατ" έξοχήν παραδοσιακός εκπρόσωπος της Ελληνικής επιχειρηματικότητος.


Τη μεταφορά της έδρας της ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο ανακοίνωσε η διοίκηση του ομίλου, μετά από 84 χρόνια ανάπτυξης και παρουσίας στη χώρα μας. Η FAGE International SA, νεοσυσταθείσα εταιρεία που ελέγχεται από τους Ιωάννη και Κυριάκο Φιλίππου, είναι πλέον η μητρική εταιρεία για το σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου και θα έχει έδρα της το Λουξεμβούργο.

Η εταιρία κάνει λόγο για «αναδιάρθρωση» του Ομίλου, αν και στην αγορά συνδέουν ευθέως την εξέλιξη αυτή με μια προσπάθεια αναζήτησης ασφαλούς «λιμανιού» στο εξωτερικό, λόγω της άγριας φοροεπιδρομής και της έλλειψης ρευστότητας που μαστίζουν τις ελληνικές επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά στις δραστηριότητες της ΦΑΓΕ στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται μέσω της ελληνικής θυγατρικής της ΦΑΓΕ Dairy Industry (πρώην μητρική του ομίλου) ενώ οι δραστηριότητες της ΦΑΓΕ στο εξωτερικό θα γίνονται μέσω της νεοσυσταθείσας θυγατρικής στο Λουξεμβούργο, της FAGE Luxembourg S.a.r.l.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου