Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Κινδυνεύουν τα έσοδα του κράτους

spirospero


Κάτι παίζεται με τις παύσεις όλων των διευθυντών, υποδιευθυντών, τμηματαρχών, στις εφορίες του κράτους. Η απόφαση λαμβάνεται με ειδική διάταξη πάνω στους πλέον παραγωγικούς μήνες για την είσπραξη εσόδων, με αποτέλεσμα να αναμένεται να μειωθούν κατά πολύ οι εισπράξεις από το δημόσιο.

Από σήμερα, κατά το ρεπορτάζ του spirospero, οι έφοροι όλης της χώρας κατεβάζουν τα μανίκια και παύουν να ενδιαφέρονται για την είσπραξη φορολογικών εσόδων. Η αντικατάστασή τους, στην καλύτερη περίπτωση θα ολοκληρωθεί σε ένα 20ήμερο και ένα τουλάχιστον μήνα θέλουν οι καινούργιοι να ενημερωθούν.

Οι απερχόμενοι έφοροι καταγγέλλουν ότι μόλις πέρσι ψηφίστηκε νόμος (402) ο οποίος προβλέπει συμβόλαια των εφόρων με το Υπ. Οικονομικών ότι αν δεν πιάνουν τους στόχους απομακρύνονται. Τα συμβόλαια έχουν υπογραφεί και ο έλεγχος για τους στόχους γίνεται κάθε τρίμηνο.

Παρόλο αυτά αιφνιδιαστικά το Υπ. Οικονομικών περνάει τροπολογία στον νόμο αυτό με τέσσερις λέξεις:
«Καταργούμε τις υφιστάμενες θέσεις» και ακολουθεί το πογκρόμ, ως να μην ενδιαφέρονται για τα έσοδα.

Απερχόμενοι έφοροι ομιλούν για προσπάθεια της κυβέρνησης να τοποθετήσει στις εφορίες κομματικούς της φίλους, καταγόμενους, κυρίως, από την Καλαμάτα. Μάλιστα ομιλούν για ήδη τοποθετημένους Καλαματανούς σε καίριες θέσεις στο ΣΔΟΕ, στο Υπ. Οικονομικών και τον ΟΠΑΠ.
Για τον διορισμό ημετέρων από τον κ. Σαμαρά γράφει και το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel με την φράση «ο Σαμαράς διορίζει τους κολλητούς και τους φίλους του».

Για το θέμα αυτό επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο κάνει και Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος τον κατηγορεί ότι αποδέχτηκε την τροπολογία του Υφ. Μαυραγάννη για την κατάργηση των εφόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου