Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Αντί σχολίου - Ανασκόπηση Εβδομάδας 22-4-2019 έως 29-04-2019

taxheaven


Καλημέρα και χρόνια πολλά.
 Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, το "σχόλιο της Δευτέρας" θα κάνει μια μικρή διακοπή και θα είναι μαζί σας την επόμενη Δευτέρα. Διακοπή όμως δεν υπάρχει στην ενημέρωσή σας, γι' αυτό και σήμερα αντί σχολίου, όπως έχουμε καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, θα παραθέτουμε συνοπτικά τα σημαντικότερα θέματα της εβδομάδος.
 
 

■  S.O.S  

 Λόγω  των συνεχόμενων αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς δόθηκαν παρατάσεις σε αρκετές φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις. Για να μην τις ψάχνετε μια μια δείτε το ολοκληρωμένο άρθρο του κόμβου:   Φορολογικές ασφαλιστικές και λοιπές υποχρεώσεις που παρατάθηκαν λόγω του Πάσχα

Επίσης  παρατάσεις είχαμε:
Μερικά ακόμα σημαντικά θέματα που πρέπει να γνωρίζετε:



 

 ⥢⥤

■  Λιγότερο SOS ...
 


 


 ⥢⥤

■  Επισημάνσεις  



 ⥢⥤


 ■  Νομοθεσία
 


-όπως επίσης και τις διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα για το 2019


 


 ⥢⥤

 ■  Τροπολογίες  




 ⥢⥤

 

■  Εργατικά - Ασφαλιστικά 






 ⥢⥤

■  Λοιπές ειδήσεις


 ⥢⥤

■  Φορολογικές και άλλες αποφάσεις  


► Δεν είναι δυνατή η εισφορά κλάδου ατομικής επιχείρησης σε Ι.Κ.Ε. με τις ευεργετικές διατάξεις του ν.δ.1297/1972


► Οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. (Α.1098/2019) η οποία αφορά στην απλούστευση των διαδικασιών στο πλαίσιο του καθεστώτος διαμετακόμισης και πιο συγκεκριμένα στη χορήγηση αδειών σε οικονομικούς φορείς που επιθυμούν να αποκτήσουν την ιδιότητα του εγκεκριμένου αποστολέα/παραλήπτη κοινής/ενωσιακής/εθνικής διαμετακόμισης, του εγκεκριμένου παραλήπτη TIR και του εγκεκριμένου εκδότη για την πιστοποίηση του ενωσιακού χαρακτήρα εμπορευμάτων. Επιπλέον δίδονται οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της.
 


Η απόφαση :  Α.1103/2019

Η απόφαση :  Α.1122/2019


 ⥢⥤


■  Λοιπές αποφάσεις.... 







 

 ⥢⥤

■  Κτηματολόγιο
► 61/16/2019 Καθορισμός του τρόπου υποβολής και του περιεχομένου των αιτήσεων για την εγγραφή πράξεων και τη χορήγηση αντιγράφων και πιστοποιητικών από τα τηρούμενα βιβλία στα Κτηματολογικά Γραφεία και στα Υποκαταστήματα του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» Ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων του συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών-Ψηφιακή εγγραφή αιτήσεων-Ρύθμιση ζητημάτων για την τήρηση έντυπων βιβλίων του συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών

► Ιδιοκτησιακός διαχωρισμός των δικτύων διανομής φυσικού αερίου, καθώς και τις διατάξεις της παρ.8 του άρθρου 58 του ίδιου νόμου που αφορούν στο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ».

 ⥢⥤


ΣΛΟΤ
 



⥢⥤

 


■  Άρθρα.... 





Φορολογικές Υποχρεώσεις


Οι φορολογικές υποχρεώσεις της εβδομάδας


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 Χριστός Ανέστη! Ευχόμαστε το Αναστάσιμο Φως να φωτίσει τις ζωές όλων!



Πηγή: Taxheaven © 

Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/44514





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου