Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Οι αφελείς αιθεροβάμονες, οι στρατευμένοι λαοπλάνοι και η Τουρκία του Ερντογάν

Ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
Του Άθου Κοιρανίδη*
Εδώ και πολλούς μήνες ο κυπριακός λαός βομβαρδίζεται καθημερινά από δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, υπουργών, ανώτατων στελεχών του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ και των διεθνών μεντόρων τους Αγγλοαμερικανών και τουρκόφιλων, για τη δήθεν επικείμενη λύση του κυπριακού προβλήματος και τα δήθεν τεράστια οφέλη που θα προκύψουν από αυτή, τα οποία υποτίθεται θα ενεργήσουν ως πανάκεια στο χάος που επικρατεί στην πατρίδα μας.
Την ίδια περίοδο, ο λαός παρακολουθεί τις προκλητικές δηλώσεις των κυρίων Ερντογάν, Νταβούτογλου και άλλων Τούρκων αξιωματούχων καθώς και του κυρίου Ακιντζί ως προς τις θέσεις και επιδιώξεις της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας αντίστοιχα στο Κυπριακό και ευλόγως διερωτάται πώς συγκεράζονται με την αισιοδοξία των προαναφερομένων.
Ταυτόχρονα, ο κυπριακός λαός, όπως και όλη η διεθνής κοινότητα, παρακολουθεί με απέχθεια και αποτροπιασμό την νεο-σουλτανική συμπεριφορά, τις νεο-οθωμανικές τακτικές, τις ισλαμιστικές πεποιθήσεις, τις δικτατορικές πρακτικές, τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις, τις κτηνώδεις βαρβαρότητες, τις διεφθαρμένες οικονομικές δοσοληψίες, την βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και την ερειστική παραγνώριση του διεθνούς δικαίου από το τουρκικό καθεστώς και προβληματίζεται πως θα μπορέσει να επιβιώσει, έστω και με μία «καλή» λύση που να ικανοποιεί τις «κόκκινες γραμμές» του, έχοντας ως «συγκάτοικο» και «συνεταίρο» αυτό το θηρίο.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι τα πιο πάνω δεν συγκεράζονται, γι’ αυτό και ο λαός διερωτάται γιατί οι προαναφερόμενοι ακολουθούν αυτή την τακτική.
Οι πιθανές απαντήσεις είναι δύο. Πρώτη, επειδή οι προαναφερόμενοιείναι τόσον αφελείς που πιστεύουν ότι η Τουρκία μπορεί εν ριπή οφθαλμού να μεταλλαχθεί από λύκο σε πρόβατο.
Δεύτερη, επειδή εκούσια επιδιώκουν την παραπλάνηση του λαού.
Η δική μας απάντηση είναι η δεύτερη. Όπως επανειλημμένα έχουμε υποστηρίξει, ο κυπριακός λαός έχει οδηγηθεί εσκεμμένα σε οικονομική, κοινωνική και πολιτική εξαθλίωση με τη συνωμοτική συνέργεια των προαναφερομένων, με στόχο την οριστική υποταγή της Κύπρου στην τουρκική ηγεμονία και την υφαρπαγή του τεράστιου φυσικού της πλούτου. Τα αναρίθμητα τεραστίων διαστάσεων ανεξιχνίαστα σκάνδαλα διαφθοράς, η αποδόμηση όλων των θεσμών και η πρωτοφανής οικονομική δυσπραγία του λαού φοβίζουν το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο αφού η αντίδραση των πολιτών μπορεί να είναι απρόβλεπτη. Η προσοχή του λαού πρέπει να μετατοπιστεί αλλού. Κάπου που να υπάρχει ελπίδα, έστω και κάλπικη.
Η έξαρση στην αδιαλλαξία της Τουρκίας, η πάροδος του αδηφάγου χρόνου και οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές έχουν εξαναγκάσει τους προαναφερόμενους τις τελευταίες μέρες να υπαναχωρήσουν και να ρίξουν τους τόνους της υπεραισιοδοξίας τους.
Ακολουθώντας την προσφιλή τακτική της παραπλάνησης και των ψευδών προεκλογικών «δεσμεύσεων», οι βιρτουόζοι τουδιεφθαρμένου κυπριακού πολιτικού κατεστημένου θα προσπαθήσουν τους επόμενους 4 μήνες μέχρι τις βουλευτικές εκλογές να μετατοπίσουν το ενδιαφέρον σε άλλα θέματα, να αναδείξουν τον πατριωτισμό και την αγωνιστικότητά τους, να πλέξουν το εγκώμιό τους για τις σωτήριες αποφάσεις τουςγια αποφυγή της οικονομικής χρεοκοπίας και να επαναλάβουν την δέσμευσή τους για απελευθέρωση και ευημερία.
Την ίδια ώρα, οι διεθνείς συνεργάτες τους θα συνεχίσουν την στρατευμένη προσπάθειά τους για αποδόμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, παράδοσή της στις ορέξεις της Τουρκίας και των μεντόρων τους και υφαρπαγή των υδρογονανθράκων της.
Οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές προσφέρουν μια σπάνια ευκαιρία στον κυπριακό λαό να δώσει τέλος στην πολυετή πολιτική πολιορκία της πατρίδας μας από το σινάφι των Αγγλοαμερικανών και άλλων τουρκόφιλων και την οικονομική αφαίμαξή της από το διεφθαρμένο ντόπιο πολιτικό κατεστημένο, τους διεθνείς μέντορές του και τους εδώ υποχείριούς του.
Ο κυπριακός λαός πρέπει επιτέλους να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αναμετρηθεί με την ιστορία του, να αναλογιστεί τις ευθύνες του απέναντι στις επόμενες γενιές, να συνειδητοποιήσει τους κινδύνους, να αντιληφθεί τις προοπτικές και με την ψήφο του να φέρει την αλλαγή.
  • Ο Άθως Κοιρανίδης είναι οικονομολόγος, λογιστής, σύμβουλος επιχειρήσεων, πολιτικός γραμματέας Πνοής Λαού.

mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου