Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

52 δισ. δολαρία έριξε η κινεζική κεντρική τράπεζα για να στηρίξει την οικονομία

.52 δισ. δολαρίων διοχέτευσε στο σύστημα η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας για να στηρίξει την οικονομία
Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι διοχέτευσε 340 δισεκατομμύρια γιουάν ($52 δισεκατομμύρια) στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε μια δεύτερη “ένεση” ρευστότητας μέσα σε τρεις ημέρες ώστε να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση κεφαλαίων, ενόψει των γιορτών του Νέου Σεληνιακού Έτους.
Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, την Τρίτη, η Λαϊκή Κεντρική Τράπεζα της Κίνας (PBOC) διοχέτευσε 440 δισ. γιουάν ($67 δισεκατομμύρια) στο τραπεζικό σύστημα μέσω συνηθισμένων πράξεων ανοικτής αγοράς, η οποία σύμφωνα με το Bloomberg News, ήταν η μεγαλύτερη ένεση ρευστότητας στα τελευταία τρία χρόνια. Οι κινεζικές εταιρείες καταβάλουν συνήθως τους μισθούς και τα μπόνους πριν από τις γιορτές, οι οποίες είναι στις αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.

Παραδοσιακά, οι Κινέζοι ανταλλάσσουν χρήματα και δώρα κατά τη διάρκεια της περιόδου. Την περασμένη εβδομάδα, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας διοχέτευσε στο χρηματοπιστωτικό σύστημα πέραΝ του 1,5 τρισεκατομμυρίου γιουάν.
Αναλυτές αναφέρουν ότι οι πρόσφατες ενέσεις ρευστότητας αποτελούν αντικατάσταση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, καθώς η Κεντρική Τράπεζα διστάζει να μειώσει το όριο των ελαχίστων κεφαλαίων που θα πρέπει να διατηρούν οι τράπεζες ως αποθεματικό, λόγω ανησυχιών ότι μια τέτοια κίνηση ενδεχομένως να έχει αντίκτυπο στο κινέζικο νόμισμα, η αξία του οποίου έχει υποχωρήσει σημαντικά.

mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου