Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ντανιέλλα Μαρούδα : Προσφυγικό, όλα κρίνονται τον Φεβρουάριο

Νέα Κρήτη


Συνθήκη Δουβλίνου ΙΙ , Σένγκεν, υποχρεωτική κατανομή προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε. , για όλα ανοίγει η συζήτηση ουσία μέσα στον Φεβρουάριο και η Ελλάδα ως τότε οφείλει να είναι συνεπής σε όσα ανέλαβε να κάνει, ώστε να μπορεί δυνατά να μετέχει στη συζήτηση που περιλαμβάνει από κατάργηση του αιτήματος ασύλου μόνο στη χώρα από την οποία εισέρχεται ένας πρόσφυγας-μετανάστης , μέχρι την υποχρεωτική κατανομή τους και όχι την εθελοντική σε όλες τις χώρες., δηλώνει μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη, η καθηγήτρια διεθνούς δικαίου στο Πάντειο  Ντανιέλλα Μαρούδα.
Η ίδια διευκρίνισε ότι οι απειλές προς την Ελλάδα , γίνονται  προς το εσωτερικό ακροατήριο των χωρών που τις εκτοξεύουν. Ακόμη και αν κλείσουν τα σύνορα προς τις άλλες χώρες από την Ελλάδα, απλά θα αλλάξουν οι ροές από άλλες χώρες και έτσι στην Ευρώπη ξέρουν ότι οι απειλές γίνονται απλά για να κερδίσει η κάθε χώρα όσο περισσότερα μπορεί στο θέμα πριν τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. καταλήξουν σε οριστικό πλαίσιο .
Η κ. Μαρούδα σημείωσε ότι η πραγματική συζήτηση στην Ευρώπη , είναι αν θέλουμε περισσότερη Ευρώπη αλλά με δημοκρατικό έλεγχο και λογοδοσία ή αν θα πάμε σε περιχαράκωση με εθνικές πολιτικές ακραία συντηρητικές μάλιστα όπου τα ισχυρά κράτη θα επιβάλλουν τις λογικές τους στα πιο αδύναμα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου