Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Π.Παπακωνσταντίνου: Η νικηφόρα ανατροπή του λαού, που χάθηκε

Νέα Κρήτη


Με μία μικρή παράφραση στο έργο του Γραμματέα του ιστορικού ΕΑΜ Θανάση Χατζή, σχολίασε τον ένα χρόνο της διακυβέρνησης της χώρας από το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , ο πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο Ράδιο  9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη έκανε λόγο για μία νικηφόρα ανατροπή του λαού στα μνημόνια τον Ιανουάριο του 2015 , που δυστυχώς διαψεύστηκε παταγωδώς από μία κυβέρνηση που τιτλοφορείται ως «Αριστερή» , αμέσως μετά το συντριπτικό λαϊκό μήνυμα του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου.
Ο Π. Παπακωνσταντίνου σημείωσε με νόημα ότι σε μία εποχή που η Ε.Ε. ακόμη και από την διαχείριση του προσφυγικού , κινδυνεύει με διάλυση, έχοντας επαναφέρει πρακτικές της Χιτλερικής Γερμανίας, στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα εμμένει στην ευλαβική εφαρμογή μνημονίων που αφενός καταστρέφουν την κοινωνία, αφετέρου στο τέλος και πάλι μπορεί να οδηγήσουν σε έξοδο από την Ευρωζώνη.
Η διαφορά είναι πως στην Ελλάδα σε ένα ενδεχόμενο ακούσιας έστω  «εξόδου» μας, δεν υπάρχει ένα σοβαρό εναλλακτικό σενάριο .
Παράλληλα περιέγραψε γιατί το κοινωνικό μέτωπο που διευρύνεται με άξονα το ασφαλιστικό, μπορεί  να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις , σημειώνοντας πως παρά το κλίμα που δημιουργείται υπέρ μίας εναλλακτικής στο πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτό πλέον δεν είναι δεδομένο ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στα αδιέξοδα του πολιτικού συστήματος έναντι της κοινωνίας, αλλάζοντας απλά το μείγμα της πολιτικής αλλά στο ίδιο πλαίσιο με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου