Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Ο χαρακτήρας και ο ρόλος του επικείμενου Αντιμνημονιακού Μετώπου

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


Του Δημήτρη Βουζουναρά
Από τη στιγμή που έχουν πλέον αποφασιστεί ετούτες οι εκλογές-εξπρές, είναι αυτονόητο πως η επιδίωξη των λαϊκών δυνάμεων πρέπει να είναι μία και μοναδική:
Να δοθεί μια συντριπτική απάντηση σε εκείνους που νομίζουν ότι ο ελληνικός λαός φοβήθηκε και υποτάχτηκε στη θέληση των Ευρωναζί και των ντόπιων ρουφιάνων τους.
Και η απάντηση αυτή μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από ένα ελπιδοφόρο, συσπειρωτικό και νικηφόρο, πλειοψηφικό μέτωπο αντιμνημονιακών και δημοκρατικών δυνάμεων. Ένα μέτωπο που θα διεκδικήσει, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία, την εντολή του ελληνικού λαού να κυβερνήσει και να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά του χρέους και των αποικιοκρατικών μνημονίων.
Για να έχει το μέτωπο αυτά τα νικηφόρα χαρακτηριστικά, πρέπει πρώτα απ’ όλα να καταφέρει να εξυψώσει το φρόνημα των πολιτών, ώστε να δώσουμε όλοι μαζί τον απελευθερωτικό αγώνα που είναι απαραίτητος να διεξαχθεί, για να μπορέσει η Ελλάδα να ελπίζει σε προκοπή, ευημερία και αξιοπρέπεια του λαού της, μέσα σε συνθήκες δημοκρατίας και εθνικής ανεξαρτησίας.
Για να γίνει κάτι τέτοιο:

Πρώτο βήμα είναι η διαγραφή όλων των μνημονιακών νόμων που εφαρμόστηκαν κατά παραγγελία των δανειστών από το καλοκαίρι του 2010 μέχρι σήμερα.
Δεύτερο, να προωθηθεί η ανάπτυξη ενός παράλληλου νομισματικού συστήματος πληρωμών, βασισμένο σε χρεωστικές κάρτες, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι συναλλαγές κατά την φάση της ρήξης με τους τοκογλύφους. Όλες οι οικογένειες και οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν από μια τέτοια κάρτα και όλες οι συναλλαγές θα πρέπει να γίνονται μέσω (και αποκλειστικά) αυτών.
Τρίτο, πρέπει να κοινωνικοποιηθούν όλες οι τράπεζες και να χρησιμοποιηθεί η Δημόσια Περιουσία σαν εγγύηση για να στηριχτεί στις διεθνείς αγορές το νέο εθνικό νόμισμα της χώρας.
Τέταρτο, να καταγγελθεί το χρέος ως παράνομο, επαχθές και απεχθές, όπως έχει κρίνει η Επιτροπή της Βουλής και να αποφασιστεί η παύση εξυπηρέτησής του, μέχρις ότου μια διεθνής επιτροπή να αποφανθεί πιο μέρος του θα πρέπει να διαγραφεί, ώστε να είναι νόμιμο και βιώσιμο.
Πέμπτο, πρέπει να προκηρυχτεί δημοψήφισμα με ερώτημα την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη ή την διατήρηση και των δύο νομισμάτων. Αυτό είναι σημαντικό για να νομιμοποιηθεί μέσα από την λαϊκή εντολή, η καταγγελία μιας συνθήκης δεσμευτικής για τη χώρα.
Έκτο, πρέπει να εγγυηθεί η Πολιτεία ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα προς όλους τους πολίτες, αλλά και να προσληφθούν όλοι οι άνεργοι ως συμβασιούχοι, για την παροχή κοινωνικού έργου και υπηρεσιών. Είναι βασικός στόχος η ανεργία να πέσει άμεσα στο μηδέν.
Έβδομο, αλλά επίσης σημαντικό βήμα, πρέπει να είναι η άρση των συνεπειών που προκάλεσε στην κοινωνία η εφαρμογή των μνημονίων και συγκεκριμένα η διαγραφή όλων των χρεών που δημιουργήθηκαν από το 2010 μέχρι σήμερα προς τράπεζες, εφορία, ταμεία, καθώς και όλων των προστίμων που έχουν καταλογιστεί σε φυσικά πρόσωπα με εισόδημα τις 20.000 ευρώ και κάτω. Πρέπει επίσης να δοθεί γενική σεισάχθεια/διαγραφή χρεών μέχρι του ύψους των 100.000 ευρώ, ώστε η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να μπορέσει να λειτουργήσει σε ένα νέο περιβάλλον, απαλλαγμένο από τα βάρη που έχουν συσσωρευτεί και έχουν οδηγήσει μεγάλο μέρος των μικροεπαγγελματιών στο περιθώριο της οικονομίας.
Με αυτές τις προϋποθέσεις το 90% του ελληνικού λαού θα αγωνιστεί ολόψυχα στο πλευρό της Κυβέρνησης Εθνικής Απελευθέρωσης. Έτσι θα είναι έτοιμος ο ελληνικός λαός για κάθε θυσία ώστε να προστατέψει το μέλλον της χώρας και των παιδιών του από την σκλαβιά που του ετοίμαζαν τα ντόπια τσιράκια των Ευρωναζί.
Τη μάχη αυτή θα την δώσουμε μαζί με τους άλλους λαούς της Ευρώπης, τους οποίους κάθε μέρα τους σφίγγει όλο και περισσότερο η μέγγενη του χρέους και της λιτότητας στην οποία τους έχουν βάλει οι Ευρωναζί. Η αλληλεγγύη τους προς τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό, πρέπει να θεωρείται δεδομένη και θα εκφραστεί με όλους τους τρόπους. Ο αγώνας του ελληνικού λαού θα είναι και ο κοινός αγώνας των λαών της Ευρώπης.
Αν το Αντιμνημονιακό Μέτωπο υποσχεθεί και πραγματοποιήσει τα παραπάνω μέτρα με σύνεση, υπευθυνότητα και γνώση, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην καταφέρει να επιτύχει τους βασικούς του στόχους.
Χωρίς τον βραχνά του χρέους, με μια κοινωνία απελευθερωμένη, γεμάτη ελπίδα και όρεξη για δημιουργία, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας θα είναι τόσο γρήγορη, που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ο ελληνικός λαός θα ευημερεί σε συνθήκες αξιοπρέπειας και δημοκρατίας, όπως αξίζει σε όλους τους λαούς που ξέρουν να μάχονται και να κατακτούν την ελευθερία τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου