Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Διάσημες φράσεις του υποψήφιου πρόεδρου των ΗΠΑ


Του Βασίλη Παζόπουλου
Κάθε άνθρωπος που είναι εξαιρετικά επιτυχημένος στον χώρο του, αποτελείπηγή έμπνευσης για τους υπόλοιπους. Ο Donald Trump είναι ένας από αυτούς, αφού θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους και προβεβλημένους επιχειρηματίες της εποχής μας. 
Ο Trump απασχολεί τα ΜΜΕ εδώ και χρόνια, εξαιτίας των επιτυχιών του αλλά και του προκλητικά πολυτελούς τρόπου ζωής του. Η πνευματώδης προσωπικότητά του αναδείχτηκε με την παρουσία του στην τηλεόραση ως παρουσιαστής της δημοφιλούς εκπομπής The Apprentice (Ο μαθητευόμενος). 
Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Trump Organization που δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο του real estate. Είναι ιδρυτής της Trump Entertainment Resorts, μιας εταιρείας η οποία διαχειρίζεται καζίνο και ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο. Επίσης είναι συγγραφέας βιβλίων που σχετίζονται με την επιχειρηματική κουλτούρα. 
Το νέο του εγχείρημα είναι η υποψηφιότητα για την θέση του επόμενου πρόεδρου των ΗΠΑ. 
Διάσημες φράσεις

Δώστε έμφαση στο παρόν. Το χθες έχει ήδη θαφτεί και το αύριο δεν έχει ακόμη γεννηθεί.
Ποτέ μην φοβάσαι την αποτυχία. Η αποτυχία είναι ο δρόμος προς την επιτυχία. Εάν δεν επιτύχετε στην αρχή, τότε... έχει νόημα. Η επιτυχία απαιτεί χρόνο και απαιτεί την αποτυχία. Μέσα από τη διαδικασία της αποτυχίας θα ανακαλύψετε πώς να επιτύχετε. Μην φοβάστε την αποτυχία. Με τον φόβο δεν θα επιτύχετε τίποτα. 
Μερικές φορές χάνοντας τη μάχη, βρίσκεις ένα νέο τρόπο για να κερδίσεις τον πόλεμο.
Αυτό που ξεχωρίζει τους νικητές από τους ηττημένους, είναι το πώς αντιδρούν σε κάθε νέο παιχνίδι της μοίρας. Οι νικητές θα αντιδράσουν θετικά στις απρόβλεπτες προκλήσεις. Περνάνε πάνω από τα εμπόδια που σταματούν τους άλλους.
Μέρος του να είσαι νικητής είναι να ξέρεις πότε να τα παρατάς. Μερικές φορές θα πρέπει να σταματάς τον αγώνα και να προχωρήσεις σε κάτι που είσαι πιο παραγωγικός.
Η καθαρή εμμονή είναι η διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας. Δείξε μου κάποιον χωρίς εγωισμό, και θα σου δείξω έναν ηττημένο.
Στο τέλος, η αξιολόγηση σας δεν γίνεται από το πόσο μεγάλη ευθύνη έχετε αναλάβει, αλλά από ότι τελικά έχετε επιτύχει.
Η εμπειρία μου δίδαξε μερικά πράγματα. Το ένα είναι για να παίρνετε θάρρος από το ένστικτο σας, όσο και αν μία στρατηγική έχει σχεδιαστεί σωστά. Το δεύτερο είναι ότι καλύτερα να μείνετε σε αυτό που ξέρετε καλά. Και το τρίτο είναι ότι μερικές φορές οι καλύτερες επενδύσεις είναι αυτές που δεν κάνουμε.
Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι ότι η πολιτική είναι ντροπή. Για αυτό ικανοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούνται σε κυβερνητικές θέσεις.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να δημιουργήσουν πραγματικές θέσεις εργασίας. Μόνο οι επιχειρηματίες μπορούν να το κάνουν αυτό.
Ξεκίνα. Προχώρα μπροστά. Βάζε υψηλούς στόχους. Προγραμματίστε μια απογείωση. Μην κάθεστε στο διάδρομο ελπίζοντας πως κάποιος θα έρθει και θα σπρώξει το αεροπλάνο. Δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλάξτε τη στάση σας και αποκτήστε ύψος. Πιστέψτε με, θα σας αρέσει εδώ πάνω.
Είδα μια πινακίδα τις προάλλες που είπε, "Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τρώτε πλιγούρι βρώμης." Δεν ξέρω γι 'αυτό, αλλά ξέρω ότι η ζωή είναι πολύ σύντομη για να κάνετε μια δουλειά που περιφρονείτε. Θα έχετε επιτυχία μόνο να κάνετε αυτό που αγαπάτε!
Δεν βλάπτει να λαμβάνετε περισσότερη εκπαίδευση. Μάθετε κάτι νέο κάθε μέρα. Το μεγαλύτερο μικρό πράγμα για τους επιχειρηματίες, είναι η δια βίου δέσμευση για εκπαίδευση.
Παρακολουθήστε, ακούστε, και μάθετε. Δεν μπορείτε να τα ξέρετε όλα. Όποιος νομίζει ότι τα ξέρει, είναι προορισμένος για μέτρια πράγματα.
Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει η έννοια του μη ρεαλιστικού στόχου. Υπάρχουν μόνο εξωπραγματικά χρονικά περιθώρια.
Λειτουργήστε καθημερινά την επιχείρησή σας, σαν να ήταν για πάντα εδώ οι κακές στιγμές. Είναι ένα καλό προληπτικό μέτρο.
Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος.
Θάρρος δεν είναι η απουσία του φόβου. Το θάρρος είναι η ικανότητα να δρας αποτελεσματικά, παρά το φόβο. Υπάρχει μια παλιά γερμανική παροιμία σύμφωνα με την οποία "ο φόβος κάνει τον λύκο μεγαλύτερο από ότι είναι", και αυτό είναι αλήθεια.
Δουλεύω μόνο με τους καλύτερους. Όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες μπορεί να αποδοθούν με μόλις τρεις λέξεις: άνθρωποι, προϊόν και κέρδη. Αν δεν έχεις καλή ομάδα, δεν μπορείς να κάνεις πολλά με τα άλλα δύο. 
Έχω διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι εργάζονται σκληρότερα όταν πρόκειται να λογοδοτήσουν. Επίσης αυξάνεται και το επίπεδο εμπιστοσύνης τους.
Οι ηγέτες, οι πραγματικοί ηγέτες, αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επιτυχία της ομάδας και κατανοούν επίσης ότι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και για την αποτυχία.
Ένα εμπορικό σήμα είναι δύο λέξεις: η "υπόσχεση" που μεταφέρει  και η "εμπειρία" που παραδίνει. Η οικοδόμηση μιας μάρκας μπορεί να είναι πιο σημαντικό από την ίδια την επιχείρηση.
Αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, μην περιμένεις να το κάνει κανείς άλλος.
Δεν θα ήμουν ικανοποιημένος μόνο αν κέρδιζα μια όμορφη ζωή. Ήθελα να αφήσω το στίγμα μου.
Πραγματικά δεν έχει σημασία τι γράφουν τα ΜΜΕ για εσάς, εφ 'όσον έχετε νεανικό και όμορφο κώλο.
Οι κανόνες είναι γραφτό να σπάνε.
Ενωνόμαστε για να κερδίσουμε. Διαιρούμε για να κατακτήσουμε.
Είναι ευκολότερο να ζητήσεις χρήματα, όταν δεν χρειάζεσαι τα χρήματα.
Είχα πάντα την αίσθηση ότι πολλά έργα σύγχρονης τέχνης είναι ένα τέχνασμα.
Οι πιο επιτυχημένοι ζωγράφοι είναι συχνά καλύτεροι πωλητές και επιχειρηματίες από ό, τι είναι καλλιτέχνες
* Ο Βασίλης Παζόπουλος είναι οικονομολόγος, χρηματιστηριακός αναλυτής, συγγραφέας του βιβλίου Επενδυτές χωρίς Σύνορα. 
www.ependytes.com
vpazopoulos@gmail.com


Πηγή capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου