Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Ο Βαρουφάκης είναι σταρ επιπέδου Μενεγάκη


του Κώστα Καίσαρη
ΕΓΙΝΕ κι αυτό. Εγινε τελετή παράδοσης-παραλαβής στο ΠΑΣΟΚ. Η συντρόφισσα Ζέφη Δημαδάμα στη συντρόφισσα Κατερίνα-Γκέλη Φαρμάκη. Η πρώτη παρέδωσε στη δεύτερη τον τομέα γυναικών του ΠΑΣΟΚ. Κι αντάλλαξαν μάλιστα και επιστολές.
Προκειμένου να επιβεβαιωθεί στο διηνεκές η ρήση του ακαδημαϊκού της Μπάνια Λούκα Διαμαντή Μαυροπούλου, που σε ανύποπτο χρόνο, στην εξέλιξη δηλαδή μιας παρτούζας είχε αποφανθεί: «Ο κόσμος καίγεται και τα μ@υνι@ χτενίζονται». Για να προσθέσει ο παρακείμενος καπεταν-Γιάννης: «Και ενίοτε μάλιστα κάνουν και πολύ καλή χωρίστρα». Υπάρχει δηλαδή ΠΑΣΟΚ; Υπάρχει προβληματισμός στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για το γυναικείο κίνημα και τα προβλήματά του; Και ποια μπορεί να είναι αυτά;
Οτι παρά την κρίση, τα κομμωτήρια για βάψιμο, κούρεμα, χτένισμα, μανικιούρ, πεντικιούρ, δεν ρίχνουμε με τίποτα τις τιμές; Κανένα πιάτο οι εν λόγω κυρίες δεν έχουνε να πλύνουνε; Να βάλουνε καμία μπουγάδα; Να σιδερώσουνε κανένα πουκάμισο; Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να λύσει τα δικά του προβλήματα, θα λύσει τα προβλήματα της κοινωνίας και των γυναικών; Πλάκα κάνουμε; Ετσι και κάνει τελικά τις εκλογές ο Τσίπρας τον Σεπτέμβριο, την τύχη του Εργοτέλη και του ΟΦΗ θα έχουνε. Σούμπιτοι στη Γ' Εθνική της πολιτικής.
Την τύχη του Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ θα έχουνε. Οπως υπάρχει η εξωκοινοβουλευτική αριστερά, έτσι θα υπάρχουν οι εξωκοινοβουλευτικοί σοσιαλιστές. Η γελοιότητα κι ο παραλογισμός όμως του πολιτικού συστήματος δεν έχουν να κάνουν μόνο με το ΠΑΣΟΚ, που στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Οπως έχουμε τονίσει κατ' επανάληψη, στο καραγκιοζιλίκι δεν υπάρχουν ούτε όρια ούτε διαχωριστικές γραμμές.

Ο Βαρουφάκης αφού εξάντλησε το ρεπερτόριο σε ό,τι έχει να κάνει με την μπουρδολογία, κόβει βόλτες στη Βουλή, λες και κάνει επίδειξη μόδας. Λες και είναι σε πασαρέλα και λανσάρει καινούργια μόδα, με χαβανέζικο πουκάμισο α λα Βλάσσης Μπονάτσος (φωτό). Σώνει και καλά να βρει κάποιον τρόπο για να ασχοληθούνε μαζί του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Δανάη έλεγε τις προάλλες στις φιλενάδες της στο κομμωτήριο: «Ο Γιάνης δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Στην επόμενη συνεδρίαση της Βουλής θα πάει με σαγιονάρες, βερμούδα και αμάνικο μπλουζάκι».
Πράγματι. Ο Βαρουφάκης είναι ένας σταρ. Είναι επιπέδου Ελένης Μενεγάκη. Οπως οι παπαράτσι κυνηγάνε την Ελενίτσα στην Ανδρο, έτσι κυνηγάνε και τον Γιάνη στην Αίγινα. Οπως τις προάλλες, σε εντυπωσιακές πόζες κατά τη διάρκεια του τζόκινγκ. Με ιδιαίτερο μπλε floral μπλουζάκι, μαύρο σορτς και το κινητό ανά χείρας. Αν χτυπήσει δηλαδή το τηλέφωνο, να είναι έτοιμος. Οποιος νομίζει ότι έχουμε ξεμπλέξει με τον Βαρουφάκη, είναι βαθιά νυχτωμένος. Οπως εύστοχα έχει αποφανθεί η συντρόφισσα Ελένη Αυλωνίτου, ο Γιανης είναι η Αλίκη Βουγιουκλάκη της πολιτικής. Αυτά.
Μας οδηγούν σε πρόγραμμα αριστερού Θατσερισμού. -Αλέξης Μητρόπουλος-
Επτά μέρες την εβδομάδα περιφέρονται σε κανάλια και ραδιόφωνα
Και να θέλεις να τους αφήσεις αυτούς τους Συριζαίους, δεν σε αφήνουν αυτοί . Από το πρωί μέχρι το βράδυ περιφέρονται σε κανάλια και ραδιόφωνα και κάνουν δηλώσεις. Επτά μέρες την εβδομάδα. Χωρίς ρεπό. Λες και είναι ακόμα στην αντιπολίτευση. Και δεν μιλάμε για τους Λαφαζαναίους και λοιπούς επαναστάτες της δραχμής. Μιλάμε για υπουργούς. Που υποτίθεται ότι δουλεύουν. Που έχουν να παραγάγουν έργο και κάτω μάλιστα από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.
Εις εξ αυτών, ο Κατρούγκαλος με το όνομα: «Υπάρχει στοχευμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στον Τύπο». Δεν το είπε λοιπόν αυτό κάποιος στο καφενείο. 'Η κάποιος επαγγελματίας συνδικαλιστής. Το είπε ο Κατρούγκαλος με την ιδιότητα του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Απορία: Και με το που το είπε, τι έγινε; Κατέβασε μαύρες πλερέζες ο Κυριακού; Πάθανε μελαγχολία ο Σκαναβής με τον Μπενέκο; Προβληματίζεται ο Ψυχάρης;Τι θέλει να πει ο Καίσαρης; Το να λέμε καμία μαλακία, για να περνάει η ώρα, δεν συνάδει με σοβαρό πολιτικό, πολύ περισσότερο δεν ταιριάζει σε υπουργό αριστερής κυβέρνησης.
Η Λάρισα είναι η πέμπτη ομάδα στην Ελλάδα
Εχει ενδιαφέρον το εγχείρημα Κούγια στη Λάρισα. Τον μεγαλύτερο μέχρι τώρα σταθμό της τριανταπεντάχρονης ποδοσφαιρικής του διαδρομής. Η Λάρισα δεν είναι μια τυχαία ομάδα. Είναι η μοναδική επαρχιακή ομάδα που έχει πάρει πρωτάθλημα. Συν δύο Κύπελλα. Γι' αυτό και κατάφερε να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της: όταν κατρακύλησε στη Γ' εθνική, όχι μόνο να επιστρέψει, αλλά να ξανακατακτήσει το Κύπελλο.
Κι επειδή ακριβώς η Λάρισα ειναι μεγάλη ομάδα, είχε πάει κι είχε μπλεχτεί ο Πηλαδάκης. Οπως τώρα ο Κούγιας. Η Λάρισα είναι η πέμπτη ομάδα στην Ελλάδα. Μετά από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Αρης και Ηρακλής είναι μετά. Στη Λάρισα δεν υπάρχει σύνδεσμος οπαδών του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού. Οσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι ΑΕΛ. Δεν είναι ΑΕΚ και Λάρισα. Δεν είναι, όπως στο Ηράκλειο, και ολυμπιακοί και ΟΦΗ.
Στη Λάρισα είναι μόνο Λάρισα. Ο Κούγιας είναι μυστήρια μάρκα. Δεν είναι εύκολος άνθρωπος. Δεν είναι τυχαίο ότι λειτουργεί μόνος του. Η περίπτωση Κούγια στο ποδόσφαιρο είναι μοναδική. Ολοι οι παράγοντες έχουν επιτελείο, ειδικά των μεγάλων ομάδων στρατό ολόκληρο: Στελέχη στη διοίκηση και στην ομάδα. Δικηγόρους, δημοσιογράφους, παρατρεχάμενους κ.λπ. Ακόμα και των μικρών ομάδων έχουν τους ανθρώπους τους. Ο Κούγιας δεν έχει κανέναν. Ολη τη δουλειά τη βγάζει αυτός. Στον Πλαταμώνα θα κάνει διακοπές αυτό το καλοκαίρι. Αντί για Μύκονο. Για να είναι κοντά στην ομάδα.
  • Ο Κοντονής ξέρει ότι το πρώτο φλερτ της Ειρήνης Μαρούπα σε ηλικία 13ών ετών έπαιζε στα τσικό του Ολυμπιακού;

Πηγή sentragoal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου