Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Φτάνουν τα σενάρια λαϊκισμού

Νέα Κρήτη


Ακόμα μερικοί, ευτυχώς όλο και λιγότεροι, προσπαθούν να μας πείσουν με σενάρια λαϊκισμού που ένας Θεός ξέρει αν τα πιστεύουν και οι ίδιοι. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι δεν τους ακούμε πια, δεν δίνουμε σημασία. Φτάνουν τα σενάρια λαϊκισμού και δογματισμού.
Του Νίκου Λυγερού
Δεν τα έχουμε ανάγκη. Δεν βοηθούν σε κανένα σημείο την Ελλάδα κι απλώς αφήνουν τις ευθύνες στους άλλους χωρίς να προτείνουν καμιά κίνηση, καμιά πράξη και βέβαια απολύτως καμιά στρατηγική οποιασδήποτε επίλυσης πραγματικών προβλημάτων.
Δε μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες, ούτε οι κυριαρχίες στις κομματικές διαμάχες. Είμαστε πια σε μια κατάσταση, όπου δεν έχουμε καν την πολυτέλεια αυτή. Ο καθένας κατακρίνει τον προηγούμενο μέχρι να κατηγορηθεί από τον επόμενο.
Αλλά είναι ο ελληνικός λαός που έχει το πρόβλημα. Κάθε κόμμα έχει τη δική του δικαιολογία και το ίδιο κάνει κάθε κυβέρνηση. Αυτό είναι το δικαίωμά τους, αφού είμαστε σε δημοκρατικό πλαίσιο. Μόνο που τώρα έχουμε να λύσουμε εθνικά προβλήματα κι όχι κομματικά. Ο ελληνικός λαός ανησυχεί γιατί τα πράγματα πάνε αργά, πολύ αργά.
Διότι χρειαζόμαστε ενότητα κι όχι άσκοπες και αναποτελεσματικές διαμάχες. Πολλοί μας θυμίζουν τις εφηβικές παρατάξεις, ενώ εδώ θέλουμε ωριμότητα και βέβαια ικανότητα κρίσης. Δεν μας αγγίζουν τα κομματικά διαδικαστικά. Σε κάθε κόμμα υπάρχουν άνθρωποι ικανοί και αυτοί ας ασχοληθούν επιτέλους με την πατρίδα μας, αντί να σπαταλούν πολύτιμο χρόνο, για να επιβιώσουν μέσα στο κόμμα τους.

Δεν μπορούμε να μιλούμε ακόμα για λάθη σε τακτικό επίπεδο, ενώ όλοι μας έχουμε καταλάβει πια ότι επιλέχθηκε λανθασμένη στρατηγική. Ποιο είναι το νόημα της ανάλυσης των παλαιών λαθών αν δεν έχουμε δυνατότητες για το μέλλον. Κι όταν η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά από την αρχή, γιατί κάποιοι επιμένουν να λένε τα ίδια, ενώ δεν έφεραν καμιά πρόταση που να υλοποιήθηκε.
Τα κομματικά προβλήματα αφορούν τα κόμματα. Τα εθνικά προβλήματα αφορούν όλο τον ελληνικό λαό. Και τώρα δεν έχουμε κομματικό πρόβλημα, γιατί αν είναι τότε υπήρχε από την αρχή και το ξέραμε σε όλη αυτή την πορεία. Ενώ έχουμε εθνικό πρόβλημα και μάλιστα όχι μόνο ένα. Γιατί ακόμα και σε βασικά θέματα που αφορούν τον λαό, όπως είναι και οι συντάξεις πάλι βλέπουμε ότι τα λόγια δεν ακολουθούνται από πράξεις.
Ας ασχοληθούμε λοιπόν με τα αληθινά προβλήματα χρησιμοποιώντας τις στρατηγικές μας προοπτικές. Γιατί δεν αρκούν οι τωρινές διαπραγματεύσεις, χρειάζεται και η συνέχεια γιατί σε βάθος χρόνου φαίνεται η ανθεκτικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου