Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Project Santorini: Φάκελος Deutsche Bank




Από τη Νούλα Χρυσοχοΐδου
Δεν είναι άγνωστο ότι η Deutsche Bank έκρυβε πολλά από τα λογιστικά της βιβλία και για τα τοξικά ομόλογα της..... ενώ τον Οκτώβριο του 2013 η JP Morgan (άλλο καθεστώς.....) τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων για πώληση «τοξικών» ομολόγων σε κρατικές εταιρείες στεγαστικής πίστης. Και σκέψου ότι το σύνολο των ενυπόθηκων τοξικών ομολόγων που πούλησε η JP Mor. ξεπερνούσε το 1 τρισ. δολ.
Αυτό που δεν γνωρίζαµε είναι ότι η Deutsche Bank είχε επινοήσει µια νέα µέθοδο για να κρύβεται ( και από τις γερµανικές ρυθµιστικές αρχές) κρατώντας στο σκοτάδι 400 δις ευρώ δανείων τα οποία έχει χορηγήσει χωρίς να τα έχει περάσει στα λογιστικά της βιβλία. Τα 400 δις δανείων που έχει χορηγήσει η Deutsche Bank, δεν παρουσιάζονται πουθενά!!!!!!!
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα(όχι απόλυτα) που κάποια εταιρεία/τράπεζα θα κρύψει το παθητικό της µε τέτοιο τρόπο, ο εισαγγελέας θα έβγαζε ένταλµα σύλληψης του διευθύνοντα συµβούλου μέχρι και του Υπ. Οικονομικών. Στην περίπτωση της Deutsche Bank άκρα του τάφου σιωπή. Για κάθε δις δανείων που δεν αναφέρει στα βιβλία της, η καλή γερμανική τράπεζα, εµφανίζεται στις αγορές και στις ρυθµιστικές αρχές ως η καλύτερη και υγιέστερη από ό,τι τελικά είναι!!!

Έτσι οι ρυθµιστικές αρχές δεν της επιβάλλουν να αυξήσει τα διαθέσιµα κεφάλαιά της ενώ οι επενδυτές δανείζουν την Deutsche Bank µε µεγαλύτερη ευκολία.  Κρατώντας τα 400 δις δανείων κρυφά, η Deutsche Bank παρανοµεί γιατί με αυτόν τον τρόπο παραπλανά τους επενδυτές-μετόχους και τις ρυθµιστικές αρχές. Δηλαδή, αν είχε δηλώσει τα δάνεια αυτά, σύµφωνα µε τον νόµο, την λεγόµενη Συνθήκη της Βασιλείας, η Deutsche Bank θα έπρεπε σήµερα να βρει 13 δις νέων κεφαλαίων για να µην θεωρηθεί πτωχευµένη.
Αυτα τα λίγα για την ιστορία...κι εσείς μου λέτε τι;;;;;;Ποιο ΔΝΤ, ποιος Σόιμπλε και ποιο νέο μνημόνιο;;;
Καλύφθηκε και καλύπτεται η παρανομία του αιώνα και μιλάμε ακόμα για την πτωχευμένη ελληνική οικονομία ;;;
Κωδικό όνομα της επιχείρησης Deutsche Bank; "Project Santorini"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου