Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Κάμερον: Το καθεστώς στην ΕΕ δεν ικανοποιεί τη Βρετανία


Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, κατά τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, διεμήνυσε πως το status quo της Ευρώπης «δεν είναι αρκετά ικανοποιητικό», ενώ το Λονδίνο προετοιμάζεται για το δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως επιθυμία του Παρισίου είναι η Βρετανία να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Πιστεύουμε πως αποτελεί συμφέρον της Ευρώπης και της Βρετανίας να μείνουμε μαζί, ωστόσο πρέπει να σεβόμαστε πάντα τους πολίτες», είπε ο Γάλλος πρόεδρος κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ντέιβιντ Κάμερον.
Από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε πως προτεραιότητα του είναι η μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική και να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες των Βρετανών πολιτών. «Το status quo δεν είναι αρκετά καλό» τόνισε και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι υπάρχουν αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε οι οποίες θα ωφελήσουν όχι μόνο τη Βρετανία αλλά επίσης και την υπόλοιπη Ευρώπη».

«Έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες αλλά μοιραζόμαστε ένα κοινό στόχο, ο οποίος είναι να βρούμε τις λύσεις σε αυτά τα προβλήματα και αυτό που έχει σημασία είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα 28 κράτη μέλη της να είναι ευέλικτα και αρκετά ευρηματικά, προκειμένου να ανταποκριθούν σε αυτά τα θέματα και να εργαστούν από κοινού για να βρουν τις απαντήσεις που θα καταστήσουν την Ευρωπαϊκής Ένωση περισσότερο επιτυχημένη», τόνισε.
Έπειτα από τις σύντομες αυτές δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους, ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Φρανσουά Ολάντ θα συνεχίσουν τις «συνομιλίες» τους κατά τη διάρκεια ενός δείπνου εργασίας. Σημειώνεται πως ο Ντέιβιντ Κάμερον πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Ευρώπη με στόχο να επιχειρήσει να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να στηρίξουν τα σχέδιά του για τη μεταρρύθμιση της Ε.Ε., κάτι που έχει υποσχεθεί να ολοκληρώσει πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ένωση έως το τέλος του 2017.


Πηγή  tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου