Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Μία χώρα αγίων και ηρώων καταποντίζεται

Νέα Κρήτη


Ο εξευτελισμός των εναπομεινάντων Ελλήνων στη χώρα μας συνεχίζεται. Ο γηρασμένος των λαϊκών προαστίων, φοβισμένος, περιθωριοποιημένος, βλέποντας την συνταξιούλα του να εξατμίζεται πιάνεται από τα μαλλιά του πρωθυπουργού Τσίπρα, αυξάνει δημοσκοπικά την υποστήριξή του στους πρώην κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ και δέχεται την εξαφάνιση της χώρας του προκειμένου να μην πεινάσει περαιτέρω, ενώ κατηγορεί το ΚΚΕ για κόκκινο φασισμό επειδή κρατά το κεφάλι του Κολοκοτρώνη και του Άρη ψηλά και επιμένει για έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μόνο που μας είχε απομείνει η αξιοπρέπεια και το φιλότιμο.
Οι πτωχοί και αποικισμένοι του 1944, με ξυρισμένα τα κεφάλια των παιδιών μας για αν μην πιάνουν ψείρες, αλλά απελευθερώνοντας την Αθήνα από τους Γερμανοτσολιάδες του Ιωάννη Ράλλη και τοςυ Αγγλοτσολιάδες του Γεωργίου Παπανδρέου, με συνθήματα λαοκρατίας, αυτή την εικόνα που αναπαρίσταναν με ζωντάνια και τα χαρακτικά του Τάσου. Στα μπουντρούμια και τα βασανιστήρια ηρωικά διελάλουν το ΟΧΙ ο Μίκης Θεοδωράκης και η κομμουνίστρια μητέρα μου Μπεάτα. Σήμερα πάνε όλα αυτά, πάει η αξιοπρέπεια του αποδεκατισμένου και γηρασμένου λαού μας, μήπως και χάσουμε τα εναπομείναντα ψίχουλα της συνταξιούλας μας.
Πάμφθηνα τα όπλα κυκλοφορούν διεθνώς, αλλά στα Εξάρχεια τα παιδία παίζει με την πυρπόληση των κάδων και το μουντζούρωμα των τοίχων των κτιρίων της Ανωτάτης Παιδείας, αντί να πάρουν τα βουνά που εν απουσία τους θα γεμίσουν συντόμως με τζιχαδιστές του Χαλιφάτου.

Το μόνο που μας είχε απομείνει ήταν ο ελληνισμός, ο συμπαντικός αυτός πολιτισμός ενώπιον του οποίου, επί τρεις χιλιάδες χρόνια η γη ολόκληρη προσκυνά. Και πλέον συγκεκριμένα η ελληνική γλώσσα που δεν υπήρξε ποτέ λόγια αλλά Λόγος, κατά την πρόσφατη δήλωση του αρχιεπισκόπου. Και ενώ παρακαλούμε κλαψουριάρικα την Αγία Βαρβάρα να σώσει την συνταξιούλα μας, τις προάλλες ενεφανίσθημεν και πάλι στην Eurovision με το ευρώ στο στόμα, τραγουδώντας, όχι στη γλώσσα του Ομήρου, αλλά πιθηκίζοντας στα αγγλικά της Αγγλίας, της Αυστραλίας και των ΗΠΑ, που ούτε καν γλώσσα της Ευρώπης είναι, ενώ η Ιταλία παιάνιζε στα ιταλικά, με φόντο αρχαιοελληνικούς στύλους και αγάλματα. Πλήρης εξευτελισμός.
Στη Σοβιετική Ένωση, όπου η ηθική του κομμουνισμού είχε αντικαταστήσει την ηθική του χριστιανισμού, το φιλοδώρημα, κοινώς μπακσίσι, απηγορεύετο αυστηρά και εθεωρήτο οικονομικό έγκλημα, ως απαρχή διαφθοράς, τόσο για τον προσφέροντα φιλοδώρημα όσο και για τον αποδεχόμενο το φιλοδώρημα, διότι μεταξύ του πουρμποουάρ στον ταξιτζή και του πουρμπουάρ για τα εξοπλιστικά στον Τσοχατζόπουλο, υπήρχε μόνον διαφορά μεγέθους.
Όσο δεν εγκλειστούν στις φυλακές, μαζί με τον πελάτη, ο ταξιτζής και ο σερβιτόρος που αποδέχονται το πουρμπουάρ, η πρώην φυλή μας αγίων και ηρώων θα παραμείνει ο καρπαζοεισπράκτορας των διεθνών τραπεζών με ομιλουμένη την αγγλική στα Eurovision. Θα φέρει τον απαξιωτικό τίτλο του γκαρσονιού της Ευρώπης. Εκτός και...
Δημήτρης Κιτσίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου