Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Η μεγάλη απάτη ενάντια στο κράτος και το λαό

Νέα Κρήτη


Ο λαός σπάνια αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συμβαίνει στο επίπεδο της παγκόσμιας οικονομίας γιατί σχεδόν ποτέ κανείς πολιτικός, ιδιαίτερα οικονομολόγος, δεν εξηγεί με απλά λόγια τι ακριβώς συμβαίνει.
Το 2009, πριν η Ελλάδα μπει στο ΔΝΤ, το χρέος της ανερχόταν στα 329  δισεκατομμύρια, στο 129% του ΑΕΠ. Αυτό το χρέος προερχόταν αποκλειστικά από ιδιώτες δανειστές (ιδιωτικές τράπεζες με τα παρακλάδια τους, ασφαλιστικά ταμεία και funds). Στο σημείο αυτό αποφασιστηκε ξαφνικά από τους δανειστές (σύμφωνα με τη θεωρία σοκ και δέος) ότι το χρέος δεν ήταν βιώσιμο και θα πρέπει να σταματήσουν την χρηματοδότηση!
Δείτε το καταπληκτικό video του Σοκ και Δέος:


Κάτω από αυτές τις επίπλαστες συνθήκες πανικού, ο Γ. Παπανδρέου το 2010 έφερε στην Ελλάδα την Τρόικα για να συνεχίσει την… χρηματοδότηση δηλαδή την πλήρη οικονομική παράδοση της χώρας.

Παρακολουθήστε τώρα πως όλο αυτό το σκηνικό ήταν προσχεδιασμένο και πως εξελίχθηκε.
Τα χρήματα που μας έδινε η Τρόικα πήγαιναν αποκλειστικά στην αποπληρωμή των ιδιωτικών τραπεζών, επομένως τα ποσά αυτά φορτώνονταν στις πλάτες των πολιτών της Ε.Ε.!!
Ενώ λοιπόν εξοφλούνταν το χρέος προς τους ιδιώτες δανειστές, μεγάλωνε ανάλογα το χρέος μας προς τα κράτη της ευρωζώνης όπως δείχνει το διάγραμμα. Και μέσα σε τρία χρόνια είχαμε δανειστεί τόσα χρήματα από τα κράτη της ευρωζώνης ώστε να έχουμε εξοφλήσει το 80% του χρέους προς τις ιδιωτικές τράπεζες.
Μετά από αυτή την τεράστια απάτη σε βάρος των λαών της Ευρώπης (εφόσον μετέθεσαν το χρέος στις πλάτες των πολιτών εν αγνοία τους), εμείς σήμερα  χρωστάμε στα κράτη της Ε.Ε. 349 δις. Το 2014 το χρέος έφτασε στο 188,9% του ΑΕΠ ! και παρ' όλα αυτά ακόμα προσπαθούν να μας πείσουν ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ότι θα βρουν τρόπους να το αντιμετωπίσουν!
Τι ακριβώς μάς λένε όμως στην πραγματικότητα: θα εξακολουθησουμε να σάς δανείζουμε για να ολοκληρώσετε τις υποχρεώσεις σας και να εξοφλήσετε τους δανειστές σας και μην σας νοιάζει, εσείς θα μάς δίνετε ό,τι έχετε και δεν έχετε, αεροδρόμια, σιδηροδρόμους, κρατικά κτίρια, κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις, ελληνικά μονοπώλια, λιμάνια, πετρέλαιο, άνθρακα, τουριστικά θέρετρα, περιοχές με χρυσό, με μεταλλεύματα, τα πάντα, μέχρι να σας… γδύσουμε τελείως και μετά θα σας αφήσουμε να πτωχεύσετε. Αυτό όμως το λένε τώρα τα κράτη της ΕΕ και όχι οι δανειστές ! Μας το λένε τα κράτη που έχουν την δύναμη να μας το επιβάλουν και όχι οι ιδιωτικές τράπεζες που έκοβαν το αεριτζίδικο χρήμα και οργάνωσαν το όλο εγχείρημα.

Πως έγινε η μετάθεση του χρέους
Αυτή η μετάθεση του χρέους από τις «ιδιωτικές τράπεζες» στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. έγινε με απόφαση της Γερμανίας και της Γαλλίας το 2010. Τα υπόλοιπα κράτη-μέλη σχεδόν δεν πήραν χαμπάρι τι σήμαινε αυτό, αλλά ούτε και ο λαός της Γερμανίας και της Γαλλίας κατάλαβε τι παιχνίδι παίχτηκε στις πλάτες τους και στις πλάτες όλων των άλλων κρατών, (όπως βλέπετε κατά σύμπτωση το 2010 μας φέρνει ο ΓΑΠ και την τρόικα για να μας σώσει).
Είχαν καταφέρει, με άλλα λόγια, οι τράπεζες -που στην πραγματικότητα κυβερνούν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρο σχεδόν τον κόσμο- σε συνεννόηση με τους «δικούς» τους κυβερνητικούς αξιωματούχους των δύο χωρών, Γερμανίας και Γαλλίας, με αυτή την απλή απόφαση, να μεταθέσουν το χρέος στις πλάτες των πολιτών τους, παίρνοντας το ρίσκο να δώσουν πίσω στους δανειστές τα χρήματα χρεώνοντας έτσι τους πολίτες των χωρών τους!!
Από αυτό και μόνο το γεγονός αντιλαμβάνεται κάποιος την πίεση που μπορούν να  ασκούν οι τράπεζες στις κυβερνήσεις.
Πολύ γρήγορα, από το 2010 έως το 2014, οι ιδιώτες δανειστές είχαν πάρει πίσω τα χρήματα τους, σε ποσοστό μεγαλύτερο από 80%.
Ας σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό που έχει πληρώσει η Ελλάδα μέχρι σήμερα σε εγχώριους και ξένους τοκογλύφους και κερδοσκόπους φτάνει το αστρονομικό ποσό των είναι 772,9 δισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης, μόνο από το 2000 και μετά, δηλαδή από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει για τόκους και χρεολύσια μακροπρόθεσμων δανείων το ποσό των 400,5 δις ευρώ. Την ίδια περίοδο για εξοφλήσεις έντοκων και βραχυπρόθεσμων τίτλων έχει πληρώσει πάνω από 240 δις ευρώ.Άθροισμα 640,5 δισ. ευρώ!
Και παρ' όλα αυτά το συνολικό χρέος όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά αυξήθηκε! Σήμερα η χώρα μας χρωστά ακόμα, κατά τους μετριότερους υπολογισμούς, 467 δις. ευρώ. Συνολικά δηλαδή θα πρέπει να πληρώσουμε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο για αρχικά χρήματα που δανειστήκαμε, τα οποία ήταν λιγότερα από 100 δις.
Αυτό ήταν το μεγάλο κόλπο των τοκογλύφων, αφού εισέπραξαν αυτά το τεράστια ποσά, στο τέλος, αντιλαμβανόμενοι ότι το χρέος είναι τέτοιο που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, δεν είναι επομένως βιώσιμο και οπωσδήποτε θα υπάρξει αναγκαστικά είτε κούρεμα είτε χρεωκοπία και επομένως θα χάσουν τα λεφτά τους, δημιούργησαν την κρίση και συγχρόνως μετέθεσαν το πρόβλημα στις οικονομίες των χώρων της Ε.Ε. και στις κυβερνήσεις τους.
Γι' αυτό ακούτε τελευταία τα παπαγαλάκια του συστήματος να φωνάζουν, με αρχηγό τον ΛΑΟ-φιλή Άδωνι, «δεν είναι σωστό να φάμε τα χρήματα των.. λαών της Ευρώπης!» Αυτή είναι η τέλεια παραπληροφόρηση. Καταλαβαίνει άραγε τι λέει και τι συνέπειες έχει αυτό που λέει;
Αυτό που είναι σημαντικό να καταλάβουμε είναι πόσο σωστά προέβλεψαν τα think tank των τραπεζών τι έπρεπε να κάνουν εγκαίρως ώστε να μην χάσουν οι τράπεζες   ούτε ένα ευρώ από μια πιθανή χρεωκοπία της Ελλάδος. Και δεν χρειάστηκε παρά να κινητοποιήσουν τους δικούς τους, «στρατευμένους» αξιωματούχους των δύο μεγάλων χωρών Γερμανίας-Γαλλιας για να λύσουν το πρόβλημά τους!! (δείτε το διάγραμμα).

Ποιο ήταν το πρόβλημα;
Βλέποντας οι τράπεζες ότι το χρέος της Ελλάδος δεν ήταν πλέον βιώσιμο, ήδη από το 2010, που ήταν στο 130% του ΑΕΠ, αποφάσισαν να γίνει αυτή η «μετακύλιση» του χρέους από τις τράπεζες στους λαούς της ΕΕ ! Καταλάβαιναν όμως ότι αν πίεζαν την Ελλάδα να πληρώσει τα χρέη της μέχρι εκείνη τη στιγμή, θα χρεωκοπούσε και θα έχαναν τα χρήματά τους, επομένως έπρεπε να βρουν κάποια λύση και την βρήκαν πράγματι!
Με αυτό τον «ιδιοφυή» τρόπο μετάθεσης του χρέους κατάφεραν:
* να πάρουν τα λεφτά τους πίσω αφορολόγητα και το 2015 οπως φαίνεται θα τα έχουν πάρει πίσω κατά 100%.
* εάν συνέχιζαν οι τράπεζες να μάς πιέζουν, θα χρεωκοπούσαμε, επομένως θα έχαναν τα χρήματα τους. Με την μετακύλιση όμως, τα χρήματα θα τα χάσουν τα κράτη της ΕΕ, δηλαδή οι πολίτες και όχι οι τράπεζες.
* απέφυγαν τουλάχιστον προσωρινά να «ελκύσουν» πάνω τους το θυμό των λαών  που θα ξεσπούσε οπωσδήποτε κάποια στιγμή σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά από αυτά τα οικονομικά τεχνάσματα που εξαθλιώνουν τους λαούς.
* απέφυγαν το μεγάλο ερώτημα που θα γεννιόταν αναγκαστικά στη συνείδηση όχι μόνο των Ελλήνων αλλά όλων των λαών: που στο διάβολο βρήκαν τόσα χρήματα οι συγκεκριμένες τράπεζες για να μπορούν να δανείζουν όλα αυτά τα κράτη του κόσμου, με τέτοια μυθικά ποσά, που ξεπερνούν σήμερα στο σύνολο τους σε παγκόσμιο επιπεδο τα 60 τρισεκατομμύρια ? !!!
Και τότε θα αποκαλύπτονταν το μεγάλο μυστικό, ότι ποτέ οι τράπεζες αυτές δεν πλήρωσαν τους φόρους που τους αναλογούσαν παρά τα αμύθητα κέρδη τους.
(Δείτε απόσπασμα της εκπληκτικής ομιλίας του Προέδρου Obama).
Έτσι συσσώρευσαν έναν αμύθητο πλούτο με τον οποίο μπόρεσαν να εκμαυλίζουν συνειδήσεις και να έχουν σήμερα τους «δικούς» τους ανθρώπους σε όλα σχεδόν τα   πόστα, πολιτικά, δημοσιογραφικά, ΜΜΕ, κοινωνικά, οικονομικά και ακόμα σε ιδρύματα και κέντρα διεθνών αποφάσεων κλπ.
Να γιατί μερικές φορές ακούτε ότι ο τάδε η ο δείνα πολιτικός είναι…προδότης, διότι βοηθά είτε συνειδητά είτε ακόμα και ασυνείδητα στην εκτέλεση αυτού του σχεδιου της… παγκοσμιοποίησης.
Η ειρωνεία είναι ότι αυτοί οι μεγάλοι φοροφυγάδες είναι ακριβώς αυτοί που φωνάζουν σήμερα πιο δυνατά από κάθε άλλον ότι πρέπει όλοι εμείς να πληρώνουμε τους φόρους μας για να μπορεί το κράτος να…ξοφλήσει τους δανειστές μας!
Αναμφίβολα και οι δικές μας κυβερνήσεις αλλά και οι πολίτες δεν κάναμε την καλύτερη χρήση των χρημάτων που εισέρρευσαν σαν πακτωλός και που κανείς από τους πολιτικούς είτε της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης δεν ενδιαφερόταν να ρωτήσει από που έρχονταν τόσα χρήματα. Όλοι θυμόμαστε την ιστορική φραση του Ανδρέα Παπανδρέου «Τσοβόλα δώστα όλα», μόνο που δεν είπε βέβαια ότι… μετά θα ερχόταν ο λογαριασμός! Ήταν άγνοια ή πρόθεση; Ο καθένας ας βγάλει τα συμπέρασματά του γι' αυτόν τον «χαρισματικό» ηγέτη που χάριζε χρήματα στους ημετέρους για να τον ψηφίζουν… χρεώνοντας το κράτος!
Αλλά και οι μετέπειτα κυβερνήσεις δεν τα πήγαν καλύτερα από τον πρώτο διδάξαντα, συνέχισαν την ίδια τακτική της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος χωρίς κανένα προγραμματισμό, χωρίς σκέψη για ανάπτυξη, χωρίς σκέψη για νοικοκύρεμα. Και το όλο σκηνικό συμπληρώθηκε με την άλλη ιστορική φράση του απαράδεκτου Πάγκαλου «Μαζί τα φάγαμε!».
Σε αυτό το «γδύσιμο» αντέδρασε τώρα ο Σύριζα με το δίδυμο Τσίπρα-Βαρουφάκη και ξεσηκώθηκε θεομηνία από τους εγκάθετους-στρατευμένους του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού.
Την ίδια στιγμή όμως σύσσωμος ο λαός στάθηκε στο πλάι τους να τους στηρίξει σε ποσοστό που έφτασε στο απίθανο 80%.
Λίγα λόγια για το πως έγινε η μεγάλη εξαπάτηση των λαών
Πως μαζεύτηκε τόσο χρήμα σε τόσο λίγα χέρια;    
Το εγχείρημα ξεκίνησε όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραχώρησε το δικαίωμα σε ιδιωτική τράπεζα (Federal Reserve Βank) να τυπώνει δολάρια για λογαριασμό της,   όπως και η Ε.Ε. έδωσε αργότερα το δικαίωμα στην ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) να τυπώσει το κοινό νόμισμα του ευρώ.
Αντικειμενικός σκοπός των λίγων αλλα συγκεκριμένων αυτών τραπεζών με τα παρακλάδια τους ήταν να πάψουν τα κράτη να κόβουν εθνικά νομίσματα και να υπαχθούν σε μεγάλα γκρουπ κρατών όπως η Ε.Ε. και επομένως να αναλάβουν αυτές οι λίγες τράπεζες την κοπή κοινού χρήματος.
Αυτή την ώρα οι δύο αυτές ιδιωτικές τράπεζες κόβουν όσο χρήμα θέλουν και το διαχειρίζονται με όποιο τρόπο θέλουν χωρίς τα κράτη να μπορούν να τους επιβάλλουν κανόνες.
Εφόσον το χρήμα κατέληξε να κόβεται και να διακινείται μέσω αυτών των τραπεζών, μπορούσαν πλέον να χρησιμοποιούν χρήμα-μαϊμού, χρήμα που δεν είχε αντίκρυσμα σε χρυσό και επομένως ήταν αέρας κοπανιστός. Δάνειζαν δηλαδή ποσά που ήταν δέκα φορές ή και περισσότερα από τα αποθέματά τους σε χρυσό. Με αυτό το αεριτζίδικο χρήμα άρχισαν να δανείζουν τεράστια ποσά σε κράτη και ιδιώτες με μεγάλο επιτόκιο και εν συνεχεία, μετά από πάροδο αρκετών ετών, και αφού έχουν δανείσει δισεκατομμύρια σε κάποια χώρα, να δημιουργούν οι ίδιοι οικονομικές κρίσεις λέγοντας ξαφνικά: Κύριοι το χρέος σας έχει μεγαλώσει τόσο πολύ που θα πρέπει να το πληρώσετε τώρα αλλιώς σταματάμε τη χρηματοδότηση!
Σε μια τέτοια περίπτωση το χρηματιστήριο καταρρέει, οι τράπεζες σταματούν να δανείζουν, οι επιχειρήσεις κλείνουν, οι πολίτες χάνουν τις δουλειές τους και κανείς πια δεν μπορεί να ξεπληρώσει τα δάνεια, το κράτος παύει να εισπράττει φόρους και τελικά πτωχεύει. Με αυτό τον τρόπο οι δανειστές παίρνουν πίσω, έναντι του αεριτζίδικου χρήματος που δάνεισαν αρχικά, τον πραγματικό πλούτο των κρατών και των πολιτών.
Από τα κράτη παίρνουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και από τους πολίτες τις περιουσίες τους και μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές. Στην πραγματικότητα αντάλλαξαν τυπωμένα χαρτιά που δεν είχαν καμία αξία αρχικά με τον πραγματικό υλικό πλούτο που κατέχουν τα κράτη και οι πολίτες.

Η συμμετοχή των κυβερνώντων στο σχέδιο
Για να πετύχει όμως αυτό το σχέδιο της συλλογής του πλούτου όλου του κόσμου και να καταλήξει σε μια μικρή ομάδα ελίτ ώστε να υλοποιηθεί και να εγκατασταθεί η παγκοσμιοποίηση θα έπρεπε να πεισθούν οι κυβερνώντες των διαφόρων κρατών να δεχθούν μεγάλα δάνεια και να τα «προσφέρουν» στο λαό χωρίς κανέναν έλεγχο   έτσι ώστε αντί να πάνε σε επενδύσεις, να πάνε στις τσέπες των ημετέρων για να στηρίξουν την επανεκλογή τους. Με αυτό τον τρόπο λαοί και κυβερνήσεις έπεσαν στα νύχια των ασυνείδητων διεθνών τοκογλύφων.
Σίγουρα δεν φταίνε μόνο οι τοκογλύφοι, φταίνε πρωτίστως οι κυβερνώντες που δεν χειρίστηκαν σωστά αυτό το χρήμα, έστω και αν προέρχονταν από απάτη. Εάν οι  κυβερνήσεις ήσαν σωστές, θα χειρίζονταν έξυπνα τα δάνεια που πήραν, θα έκαναν κερδοφόρες επενδύσεις και θα μπορούσαν ακόμα και να εξοφλήσουν τους τοκογλύφους. Αυτό βέβαια θα συνέβαινε εάν δεν ήσαν απλώς δημαγωγοί και ενδιαφέρονταν έστω και λίγο για το λαό. Την ανάπτυξη όμως δεν την ήθελε το «σύστημα» της παγκοσμιοποίησης, ο αντικειμενικός τους σκοπός ήταν να δανείζουν χρήματα που δεν θα μπορούσαν να αποπληρωθούν, αντίθετα έπρεπε να δίνονται στο λαό για να τα σκορπά άσκοπα και να τα τρώει χωρίς να παράγει τίποτα. Όλες οι παραγωγικές δυναμεις του τόπου έπρεπε να σιγήσουν, να κλείσουν ή να χρεωκοπήσουν. Έτσι έκλεισαν οι περισσότερες  βιομηχανίες και σταμάτησαν ακόμα    και οι αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες. Τώρα ο Ελληνικός λαός τρέφεται με εισαγωγές ακόμα και για λεμόνια και ντομάτες !

Πως έγινε η κατάρρευση της οικονομίας στην πράξη
Με το σχέδιο αφειδούς δανειοδότησης: αρχικά οι τοπικές τράπεζες προσφέρουν  αφειδώς χρήμα (όλοι θα θυμούνται με πόση ευκολία οι τράπεζες έδιναν δάνεια, σχεδόν μάς παρακαλούσαν να πάρουμε δάνειο) και με αυτό τον τρόπο «ενισχύουν» αρχικά την οικονομία του τόπου, δημιουργώντας έτσι την αίσθηση μίας οικονομικής ευφορίας, μίας επίπλαστης ευημερίας. Αυτή η οικονομική ευφορία σε καμία περίπτωση δεν στηρίζεται σε στέρεα πόδια, δηλαδή σε επενδύσεις που θα φέρουν έσοδα.
Μετά από κάποια χρόνια επίπλαστης ευημερίας και αφού οι πολίτες και τα κράτη έχουν καταχρεωθεί, -οι πολίτες έχουν πάρει ακόμα και δάνεια για διακοπές - οι τοκογλύφοι δημιουργούν απότομα τη μεγάλη οικονομική κρίση, απαιτώντας ξαφνικά να πληρωθεί το χρέος, που εν τω μεταξύ έχει γίνει απίστευτα μεγάλο και με   τεράστια επιτόκια.
Αυτό το σενάριο μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα γιατί οι πολιτικοί δεν προώθησαν ή ακόμα και δεν επέτρεψαν τα αρχικά χρήματα να πάνε στην ανάπτυξη αλλά αντίθετα σκορπίστηκαν στους ημετέρους, οι δε συνετοί αλλά αθώοι πολιτες βρήκαν την ευκαιρία παίρνοντας ένα δάνειο να επενδύσουν σε ένα σπίτι για να στεγάσουν την οικογένεια τους πιστεύοντας ότι η οικονομική ευφορία θα κρατήσει για πάντα. Η επένδυση στην οικοδομή ήταν η μόνη σε μεγάλη κλίμακα. Όταν όμως έχασαν την δουλειά τους με την κρίση, το μισοεξοφλημένο σπίτι έχασε την αξία του και υπάρχει ο φόβος ότι θα ξαναγυρίσει στις τράπεζες. Έτσι μερικοί επιτήδειοι που ήσαν γύρω από τους πολιτικούς και έπαιρναν τις μίζες και τα δημόσια έργα έγιναν πάμπλουτοι, ενώ οι νοικοκυραίοι που αποτελούν κυρίως τη μεσαία τάξη και την πλειοψηφία, έχασαν τους κόπους μιας ζωής.

Πως βρέθηκε αυτό το χρήμα που δανείζουν;
Το χρήμα που έχουν δανείσει οι ιδιωτικές τράπεζες στην παγκόσμια αγορά ξεπερνά αυτή τη στιγμή τα 60 τρισεκατομμύρια δολλάρια! Γι' αυτά τα ποσά, θα έπρεπε οι τραπεζες να έχουν αντίστοιχο χρυσό, τον οποίο βεβαίως δεν έχουν. Αυτός είναι ο λόγος που αυτή την στιγμή μαζεύουν οι τράπεζες με μανία όσο περισσότερο χρυσό μπορούν και γι' αυτό η τιμή του αυξήθηκε τα τελευταία 5 χρόνια, λόγω της ζήτησης από τις τράπεζες. Έχετε ακούσει πόσα νεοσύστατα καταστήματα στην Ελλάδα διαφημίζουν την αγορά χρυσού από τους πολίτες; Ξέρετε πόσος χρυσός φεύγει από την Ελλάδα κάθε χρόνο; Οι Έλληνες αλλά και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης πωλούν τα χρυσαφικά τους για να επιβιώσουν.
Οι τράπεζες έχουν καταλάβει ότι σε κάποια στιγμή όλο αυτό το οικοδόμημα που έχτισαν θα καταρρεύσει και τότε ο χρυσός θα αποκτήσει τεράστια και καθοριστική αξία για τις οικονομίες των κρατών. Εάν τον χρυσό τον έχουν μαζέψει σε μεγάλο ποσοστό αυτές οι συγκεκριμένες τράπεζες-ιδιώτες, τότε, κατά πάσα πιθανότητα, ξαφνικά θα επιβάλουν διεθνείς κανόνες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ώστε κανένα νομισματοκοπείο, καμίας χώρας, να μην μπορεί να κόβει χρήματα πέρα από εκείνα που του επιτρέπουν τα αποθέματα του σε χρυσό.
Αλλά τι χρυσός θα υπάρχει όταν θα έχει κυριολεκτικά λεηλατηθεί; Έτσι ελπίζουν ότι ακόμα και τότε θα έχουν το πάνω χέρι και θα καθορίζουν τις τύχες του κόσμου.
Εάν κάποιος θελήσει να κάνει μια αξιολόγηση αυτής της κατάστασης ίσως μπορούσε να πει, όπως λέει συχνά ο ΛΑΟ-φιλής Αδωνις, ότι η ευθύνη βαρύνει τις κυβερνήσεις και τους λαούς και εφόσον δεχθήκαμε δανεικά πρέπει να τα επιστρέψουμε. Πόσο όμως, αυτή η άποψη, είναι σωστή ή ηθική κάτω από το πρίσμα των αληθινών γεγονότων και συγκυριών;
Στην πραγματικότητα όλοι ξέρουν ότι οι πολιτικοί στην πλειονότητα τους δεν εξαπατήθηκαν, αντιθέτως ωφελήθηκαν, οι λαοί όμως σίγουρα εξαπατήθηκαν αφού κανένας ποτέ δεν τους εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει.
Το σχέδιο ήταν ιδιοφυές αλλά όχι τέλειο, η παγκοσμιοποίηση στην οποία αποσκοπούν και προσπαθούν να την επιβάλλουν με αυτό τον άγριο και βιαστικό τρόπο στους λαούς που εξαθλίωσαν, αντί για την ευημερία και την ειρήνη που υπόσχονται, θα οδηγήσει σε ένα τρίτο παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο που θα καταπιεί τους πάντες και τα πάντα, ακόμα, και τους εμπνευστές αυτού του σχεδίου και όσοι επιζήσουν σίγουρα δεν θα έχουν πια την διάθεση να υπηρετήσουν ένα σύστημα τόσο απάνθρωπο όπου άνθρωποι θα εξοντώνουν συνανθρώπους τους με αυτό τον εγκληματικό τρόπο.
Θα υπάρξει μια πολύ οδυνηρή κάθαρση εάν αυτοί που κυβερνούν τον πλανήτη δεν αντιληφθούν σύντομα τι πρέπει να κάνουν.
Σε επόμενο άρθρο μας θα καταγράψουμε τις πιθανές λύσεις που σκεπτόμαστε.
Πηγή: ithesis.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου