Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Έχει δράκο το παραμύθι της εξουσίας, κύριε καθηγητή!

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση


Toυ Γιώργου Χελάκη
Ποιος σου είπε, κύριε καθηγητή, ότι η απεργία είναι ιερό δικαίωμα; Ρώτησες τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Τα «Νέα» και το «Έθνος» τα ρώτησες;
Το δικαίωμα της απεργίας είναι ιερό εφόσον δεν το εξασκείς. Κάθισε λοιπόν στα αυγά σου και σκύψε το κεφάλι σε όλα:
-Σου πετσοκόβουν το μισθό κοντά στο 50%.
-Σε στέλνουν να διδάσκεις σε δύο σχολεία ταυτόχρονα, ώστε να μην προσλαμβάνονται άνεργοι συνάδελφοί σου.
-Σε στέλνουν να αντιμετωπίσεις μαθητές που υποφέρουν από την πείνα. Έχουν γονείς άνεργους, απολυμένους, εξαθλιωμένους.
Θεωρητικά έχεις το δικαίωμα να διαμαρτύρεσαι για όλα αυτά, αλλά όχι να απεργείς. Πρέπει, σου λένε, να σκεφτείς το κοινωνικό σύνολο. Αυτό που οι ίδιοι οδηγούν στην εξαθλίωση με τις μνημονιακές πολιτικές τους. Με άλλα λόγια, εσύ έχεις υποχρέωση να σκεφτείς το κοινωνικό σύνολο. Αυτοί έχουν το δικαίωμα να το αγνοούν και τα Μέσα για να το στρέφουν εναντίον σου…

Εσύ έχεις την υποχρέωση να μάθεις γράμματα το παιδί του μανάβη, του μπακάλη και την «υποχρέωση» να χρωστάς στον μανάβη και τον μπακάλη, γιατί δεν φτάνουν τα 750 ευρώ του μισθού σου για να πληρώνεις ενοίκιο, να ντύνεσαι και να τρως. Προφανώς έχουν την εντύπωση ότι εξαθλιωμένος και σχεδόν αναξιοπρεπής, μπορείς να διδάσκεις, να εκπαιδεύεις και να διαπαιδαγωγείς.
Εσύ, κύριε καθηγητή, έχεις την υποχρέωση να σκεφτείς το μέλλον των νέων και να μην απεργήσεις. Αυτοί που έφτασαν την ανεργία των νέων στο 64,2% δεν έχουν υποχρέωση. Αυτοί δεν κοκκινίζουν από ντροπή για τα έργα και τις ημέρες τους. Τουναντίον, ξαμολάνε τα τσιράκια τους στις τηλεοπτικές οθόνες και τα social media για να σε κατακεραυνώσουν.
Αλήθεια, ποιοι είναι οι πατεράδες των παιδιών που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις τον Ιούνη;
Δεν είναι οι αγρότες που τους έστειλαν τα ΜΑΤ στις εθνικές οδούς;
Δεν είναι οι ναυτεργάτες που τους επιστράτευσαν για να μπουν με το ζόρι στα πλοία;
Δεν είναι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που σκύβουν το κεφάλι και υπογράφουν ατομικές συμβάσεις εργασίας;
Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που τους πετσοκόβουν τους μισθούς και τους κρεμάνε στα μανταλάκια ως τεμπέληδες και διεφθαρμένους;
Έχει δράκο το παραμύθι της εξουσίας. Έναν δράκο, που απειλεί να κατασπαράξει όποιον διαμαρτύρεται, διαδηλώνει και απεργεί. Έχει δράκο που φροντίζει να σπέρνει το διχασμό και τη διαίρεση ανάμεσα στους κατατρεγμένους.
Για τα δύο λεπτά της δημοσιότητας που «δικαιούσαι» ώστε να υπερασπιστείς τις θέσεις σου «αντιστοιχούν» εκατό λεπτά της εξουσίας για να σε κατατροπώσουν, κύριε καθηγητή μου. Και είναι κρίμα, το ξέρω κύριε καθηγητή μου, στα εκατό λεπτά να στριμώχνονται για να βάλουν εναντίον σου κόμματα από τα οποία περιμένεις να σε στηρίξουν, να σε υπερασπιστούν. Άλλαξαν οι καιροί, κύριε καθηγητή μου.
Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι με την κάρτα ελευθέρας που έβγαλαν για το μήνα Απρίλιο, μπορούν να ταξιδεύουν και το Μάιο. Ξέχασαν ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου