Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Μόνη λύση η δραχμή με συνετή πολιτική ανάπτυξης

του Θεόδωρου Κατσανέβα

Η επιστροφή στη δραχμή, παράλληλα με μία πολιτική ανάπτυξης της εγχώριας παραγωγής, είναι η μόνη λύση, επεσήμανε ο καθηγητής και επικεφαλής του νεοσύστατου κόμματος «Δραχμή – Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων» Θεόδωρος Κατσανέβας, μιλώντας στην fmvoice.gr

Τόνισε επίσης, ότι η λύση που προτείνει προβλέπει την «αυτοδύναμη ανάπτυξη», σε συνδυασμό με μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, το νοικοκύρεμα του κράτους, με συνετή και συγκεκριμένη κατεύθυνση, ούτως ώστε η χώρα να να ξαναβρεί το δρόμο της ελπίδας.Επιπλέον, ο κ. Κατσανέβας υποστήριξε πως η συνταγή που υλοποιείται σήμερα στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες του Νότου δεν πέτυχε ποτέ και πουθενά. «Πρόκειται για μια καταιγίδα ύφεσης, η οποία οφείλεται σε συγκεκριμένη πολιτική που ασκείται σήμερα, με κέντρο την Φρανκφούρτη, την ΕΚΤ, με οδηγό την κα Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε και οδηγεί τον Νότο της Ευρώπης -αλλά κατ’ επέκταση και ολόκληρη την Ευρώπη- στην καταστροφή», σημειώνοντας παράλληλα ότι οδηγεί στη «γερμανοποίηση» της Ευρώπης.
«Η καλύτερη γιατρειά θα ήταν να βγούμε από την ευρωζώνη, να ακολουθήσουμε μια συνετή πολιτική, έκδοση δικού μας χρήματος –φυσικά με φειδώ και όχι με “πέταγμα χρημάτων από το μπαλκόνι”- με μια στροφή στη συνετή, δομημένη ανάπτυξη, στηριζόμενοι σε μελέτες διεθνών αναλυτών, που μιλάνε τη γλώσσα της κοινής λογικής».

Ο κ. Κατσανέβας επέκρινε την πολιτική και την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «οι αριθμοί δεν ευημερούν και οι άνθρωποι υποφέρουν», τονίζοντας ότι συνεχίζει την παράλογη προσπάθεια να αγκιστρωθεί η χώρα σε έναν ανελέητο κατήφορο, λέγοντας ψέματα για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας.
Για την προώθηση του προγράμματος του κόμματός του, ο κ. Κατσανέβας σημείωσε ότι έχει ήδη επαφές με διεθνείς παράγοντες σε μία προσπάθεια για να δημιουργηθεί η «συμμαχία του Νότου», ενώ στο εσωτερικό σημείωσε πως υπάρχουν επαφές τόσο με τον Αλέκα Αλαβάνο, όσο και με το ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη, ευελπιστώντας ότι θα υπάρξει εκλογική συνεργασία.
Επεσήμανε τέλος ότι το κόμμα «Δραχμή – Πέντε Αστέρων» προτείνει δημοψήφισμα, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το εάν επιθυμεί ή όχι να παραμείνουμε στο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου