Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

«Πωλούνται» Σ.Ε.Φ., Ξενία, Άγιος Κοσμάς και παραλίες

TAXHEAVEN


«Πωλούνται» ΣΕΦ, Ξενία, Αγιος Κοσμάς και παραλίες
Μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ ακίνητα-φιλέτα του Δημοσίου



  Πωλητήριο σε ακίνητα-φιλέτα του ελληνικού Δημοσίου βάζει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), μεταξύ των οποίων το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), τα Ξενία της Βυτίνας, των Δελφών, της Αράχοβας, του Καρτερού Ηρακλείου, η μαρίνα Φαλήρου, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ακίνητα του ΕΟΤ στην Υπάτη, στα Καμένα Βούρλα και στην Αιδηψό, οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Περαία Θεσσαλονίκης, αλλά και ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και το Στρατόπεδο Παπαναγνώστου στη Χαλκίδα. Πρόκειται για την πρώτη παρτίδα από τα περίπου 1.000 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα πρέπει να μεταβιβάσει το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ έως το τέλος του 2013.

      Η μεταφορά αυτή καθυστέρησε περίπου έναν μήνα· σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί έως το τέλος του περασμένου Μαρτίου. Μετά τη δημοσίευση της πράξης μεταβίβασης και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως κλείνει ένας πρώτος κύκλος ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Στα ακίνητα που μεταβιβάζονται περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός εκτάσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, η πλειονότητα των οποίων μπορεί να αξιοποιηθεί για να ενισχυθούν οι τουριστικές υποδομές της χώρας. Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η προσέλκυση επενδυτών που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη του χιονοδρομικού τουρισμού, του ναυταθλητισμού, αλλά και του οικοτουρισμού, καθώς πολλά από τα προς αξιοποίηση ακίνητα είναι κατάλληλα για αυτού του είδους τη χρήση.



 Από τα δεκάδες ακίνητα που μεταφέρονται στο ΤΑΙΠΕΔ (ξεπερνούν τα 250)   σημαντικότερη είναι η έκταση των 350 στρεμμάτων όπου βρίσκεται το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τα 1.181 στρέμματα στον Αρχάγγελο της Ρόδου και οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη το ΤΑΙΠΕΔ γίνεται  ιδιοκτήτης μεγάλων ακινήτων που βρίσκονται περιμετρικά του Αεροδρομίου Μακεδονία (περιοχές Μίκρας, Θέρμης και Περαίας). Επίσης, σημαντικές υποδομές παραχωρούνται και στη Χαλκιδική, όπως κάμπινγκ στην Αγία Τριάδα, στο Ποσείδι και στην Επανομή, αλλά και εκτάσεις στη Σιθωνία και στην Τορώνη, περιοχές οι οποίες προσφέρονται για τουριστικές εγκαταστάσεις και παραθεριστικές κατοικίες. Μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνονται και εκτάσεις στην Πελοπόννησο, όπως στην Ερμιόνη Αργολίδας, στην Ηλεία (Κυλλήνη, Ζαχάρω κ.λπ.) και στη Μεσσηνία (π.χ. Πύλος), καθώς και σε νησιά των Κυκλάδων και στα Επτάνησα.

1. Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
2. Τουριστικός Λιμένας Φαλήρου
3. Στρατιωτικό Αεροδρόμιο ΒΚ2653 στη Θέρμη Θεσσαλονίκης
4. Εγκαταστάσεις ΕΡΤ Περαία Θεσσαλονίκης
5. Εκταση στον Αρχάγγελο Ρόδου
6. Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά
7. Πρώην Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας
8. Ακίνητο Πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού
9. Διυλιστήρια ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι
10. Εκταση στο Ρίο - Αντίρριο
11. Ξενία Βυτίνας
12. Ξενία Αράχοβας
13. Ξενία Κρατερού Ηρακλείου
14. Ακτή και κάμπινγκ Ποσειδίου Κασσάνδρας
15. και κάμπινγκ Κρυοπηγής Κασσάνδρας
16. Κάμπινγκ Επανομής
17. Κάμπινγκ και ακτή Αγίας Τριάδας,
18. Κουκουμίτσα, Αιτωλοακαρνανία
19. Χερονήσι Κυνουρίας
20. Στρατόπεδο Παπαναγνώστου, Χαλκίδα
21. Εκταση στις Γούρνες Χερσονήσου Κρήτης
22. Εκτάσεις στο Δασοχώρι Ξάνθης
23. Εκτάσεις στον Ν. Μαρμαρά Σιθωνίας
24. Εκτάσεις στη Νέα Ηρακλείτσα Παγγαίου
25. Εκταση στην Κάμειρο Ρόδου
26. Εκταση στην Πάχη Μεγάρων
27. Εκταση στα Τουρκοβούνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου