Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ελληνικά νησιά ως αιχμή του δόρατος

Νέα Κρήτη


Στην Ελλάδα ακούμε συνεχώς για τις άγονες γραμμές κι ότι τα νησιά μας δεν μπορούν να προστατευτούν, έτσι ουσιαστικά αποτελούν ακόμα και πρόβλημα για την οικονομία. Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να κοιτάζουμε όλοι με περιέργεια κι ανυπομονησία ποια είναι τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται στον κατάλογο του CNN: τα δέκα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου, τα οποία δεν έχετε ξανακούσει ποτέ.
Του Νίκου Λυγερού
Όμως το πιο ενδιαφέρον δεν είναι αυτό. Υπάρχει και κάτι άλλο. Τρία από αυτά τα νησιά είναι ιταλικά, δυο γαλλικά. Και θα μπορούσε να υπάρχει μόνο ένα ελληνικό. Όμως υπάρχουν επίσημα δυο: Η Σέριφος και η Χρυσή. Και βέβαια η Τένεδος που κατατάσσεται στην Τουρκία.

Αλλά επί της ουσίας και της ιστορίας είναι τρία τα ελληνικά νησιά μέσα στα δέκα πρώτα, δηλαδή όσα και της Ιταλίας Αυτό σημαίνει ότι παρόλα τα γεγονότα, παρόλη τη μιζέρια και την οικονομία, η Ελλάδα με τα νησιά της παραμένει ένας πόλος έλξης για τους ξένους ακόμα και για αυτούς που είναι εκτός Μεσογείου.
Αν λοιπόν το συνειδητοποιήσουμε επί του πρακτέου και μάλιστα σε στρατηγικό επίπεδο κι όχι μόνο σε τουριστικό, τότε θα αντιληφθούμε ότι τα ελληνικά νησιά αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την ανάκαμψη της πατρίδας αφού όπως έλεγε ο Dostoyevsky, η ομ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου