Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Απίστευτη παρέμβαση στα εσωτερικά μας

spirospero.gr


Απαίτησε από τον Κάρολο Παπούλια να κάνουμε δημοψήφισμα μαζί με τις εκλογές, με το ερώτημα ναι ή όχι στο ευρώ. Κυνική ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας μας με προπομπό τον «φιλέλληνα» Σούλτς.

Οι Γ. Παπανδρέου , Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος ευτέλισαν την αξιοπρέπεια της Ελλάδας και με τις υπογραφές τους έδωσαν το δικαίωμα στη γερμανίδα Καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ να απαιτεί- με απόρρητο τηλεφώνημά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- να κάνουμε δημοψήφισμα με το ερώτημα ναι ή όχι στο ευρώ μαζί με τις επικείμενες εκλογές. Τα κόμματα αντέδρασαν στην κυνική ανάμειξη στα εσωτερικά μας από την κ. Μέρκελ, εκτός της ΝΔ η οποία δια του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη δήλωσε στο ΜΕGA ότι «η Ευρώπη δεν μπλοφάρει».


Η απαίτηση της κ. Μέρκελ μαζί με τον προπομπό της Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σούλτσς εντάσσεται στον εκβιασμό των Ελλήνων ψηφοφόρων να ψηφίσουν μνημονιακά κόμματα.
Ο Συνταγματολόγος Γ. Σωτηρέλης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε «δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο για τρείς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι απαιτείται πρόταση του υπουργικού συμβουλίου αλλά όχι υπηρεσιακής κυβέρνησης. Άρα δεν έχουμε υπουργικό συμβούλιο να κάνει σχετική πρόταση. Δεύτερον, απαιτείται απόφαση του κοινοβουλίου με 151 βουλευτές τουλάχιστον και ήδη η Βουλή διαλύεται».

Ο τρίτος λόγος κατά τον κ. Σωτηρέλη είναι ουσιαστικός διότι το ερώτημα ναι ή όχι στο ευρώ είναι αόριστο και η κ. Μέρκελ είχε απορρίψει σχετική απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα. Ο κ. Σωτηρέλης απέδωσε το τελεσίγραφο Μέρκελ σαν κίνηση εντυπωσιασμού.
Υπενθυμίζεται ότι ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τον Οκτώβριο κατά τη Σύνοδο Κορυφής που αποφασίστηκε το 2ο μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση είχε προτείνει την διενέργεια δημοψηφίσματος, η οποία αποδοκιμάστηκε από τους Μαρκοζί με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία.

Εμείς, στους νοήμονες «επισκέπτες» του spirospero.gr έχουμε να πούμε τα εξής: Σας πέρασε μήπως σαν σκέψη ότι πίσω από τις διαδοχικές εξαγγελίες για δημοψηφίσματα, είτε από τον ανεκδιήγητο ΓΑΠ είτε τώρα από τη Μέρκελ η δεθνής αλητεία των τζογαδόρων και των τοκογλύφων βγάζει εκατομμύρια ευρώ ή δολάρια;

Για σκεφτείτε το και θα τα ξαναπούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου