Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Λαφαζάνης: Η ακύρωση των μνημονίων θα γίνει με νομοθετική παρέμβαση στη Βουλή

reporter.gr


Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα μνημόνια, το χρέος και τις τράπεζες επανέλαβε ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.

"Η ακύρωση των μνημονίων θα γίνει με νομοθετική παρέμβαση στη Βουλή", ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


"Αν μας πουν "όχι" θα κάνουμε moratorium στην αποπληρωμή του χρέους- το λέει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Moratorium στην αποπληρωμή τόκων και χρεολυσίων, προκειμένου να δώσουμε μια ανάσα στον προϋπολογισμό, μια ανάσα, δηλαδή, στη χώρα. Να μπορέσει να εφαρμόσει μια στοιχειώδη πολιτική, η οποία να έχει κάποιο αναπτυξιακό χρώμα. Moratorium, δηλαδή διακοπή αποπληρωμής του χρέους. 
Αυτό το χρέος, για ένα μεγάλο διάστημα, θα σταματήσουμε να το πληρώνουμε, διότι δεν μπορεί να συνεχιστεί μια κατάσταση, η οποία πνίγει την οικονομία και την ελληνική κοινωνία".


Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες τόνισε πως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα διακοπεί και θα γίνει όπως έχει αποφασιστεί με αγορά κοινών μετοχών. Όμως, τόνισε, πως αντίθετα με τις σημερινές αποφάσεις, βάσει των οποίων αυτές οι κοινές μετοχές δεν θα έχουν ψήφο, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα έχουν ψήφο.

Ο κ. Λαφαζάνης απορρίπτοντας τις σχετικές βολές που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως το πρόγραμμα του πολιτικού σχηματισμού δεν μιλά για διορισμούς στο Δημόσιο: "Διορισμούς το πρόγραμμά μας δεν λέει. Ασφαλώς, όπου υπάρχουν επείγουσες ανάγκες του δημοσίου προκειμένου να λειτουργήσουν ορισμένοι κοινωνικοί τομείς, θα γίνουν. Αλλά για να πάμε σε μια λογική αθρόων διορισμών, αυτό είναι εκτός της δικής μας αντίληψης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου