Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΤΡΙΤΣΕΙΑ 2012 -Ημέρα μνήμης για Αντώνη Τρίτση



Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τον Κεφαλλονίτη πολιτικό Αντώνη Τρίτση. Γεννήθηκε στο Αργοστόλι το 1937, απόφοιτος του Ε.Μ.Π. και  διετέλεσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Υπουργός καθώς και Δήμαρχος Αθηναίων. Απεβίωσε νεότατος το 1992. Αυτό όμως που οι περισσότεροι ίσως δεν γνωρίζουν είναι, ότι ο Αντώνης Τρίτσης υπήρξε ένας σπουδαίος δεκαθλητής, πρωταθλητής Ελλάδος και Βαλκανιονίκης. Ήταν κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ δεκάθλου εφήβων το 1956 με 4.423 β. και ανδρών με 5.395 β. το 1958. (πηγή)


Το Σάββατο και την Κυριακή 26 και 27 Μαΐου 2012 οργανώνονται στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς τα "Τρίτσεια 2012", μία σημαντική αθλητική διοργάνωση που συμμετέχουν βετεράνοι αθλητές του Στίβου και η οποία είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Αντώνη Τρίτση.

Η εκδήλωση που οργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλονιάς, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (Σ.Ε.Β.Α.Σ.) το Ίδρυμα Αντώνη Τρίτση, οργανώνεται φέτος στην Κεφαλονιά -γενέτειρα του- με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του, το 1992. 


Οι τρεις φορείς αποφάσισαν την διοργάνωση αυτή της εκδήλωσης, προκειμένου να τιμήσουν τον Κεφαλλονίτη πολιτικό, επιστήμονα και βαλκανιονίκη αθλητή, τον Αντώνη Τρίτση, για να υπενθυμίσουν την αγάπη του για την Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κεφαλονιά, την αγωνιστικότητα του, το πείσμα του, την οξυδέρκεια και το πνεύμα του.

Για να υπενθυμίσουν ότι ήταν ένας αγωνιστής πολιτικός με όραμα για την Ελλάδα, τον Ελληνισμό, την Ελληνική γλώσσα, για το περιβάλλον και την ανάπτυξη, για την πολιτική, τη νεολαία, τον αθλητισμό, και την Κεφαλονιά που προχωρούσε πάντα μπροστά  με οποιοδήποτε κόστος.
Τα "Τρίτσεια 2012" αρχίζουν το Σάββατο 26 Μαϊου 9.00 μμ με Εκδήλωση – Αφιέρωμα στον Αντώνη Τρίτση που θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος», ενώ την Κυριακή 27 Μαίου, θα γίνουν οι αγώνες Στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής» & Γήπεδο Ολυμπιακού στο Αργοστόλι (Κρανιά).

Οι αθλητές που θα προκριθούν στα "Τρίτσεια" θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο συγχρόνως σε τρεις χώρες, Γερμανία, Τσεχία και Πολωνία.

Αδιαμφισβήτητα η διοργάνωση τέτοιων αγώνων προάγει το αθλητικό ιδεώδες, στέλνει το μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν έχει ηλικία, ενώ όπως επισημαίνει και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κεφαλονιάς, Άγγελος Κωνσταντάκης αποτελούν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη σπουδαίων ανθρώπων.

«Το μήνυμα τους για πρόοδο παραμένει επίκαιρο, όσο ποτέ, προκειμένου να μην  ξεχνούν οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι».

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλήτριες άνω των 30 ετών και αθλητές άνω των 35 ετών, εγγεγραμμένοι βετεράνοι, ερασιτέχνες και φίλοι του κλασσικού αθλητισμού.

Όλοι οι αθλητές θα πρέπει την παραμονή των αγώνων να έχουν εξεταστεί από δικό τους γιατρό και να προσκομίσουν σχετική ιατρική βεβαίωση την ημέρα των αγώνων.

Αναλυτικά τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν είναι τα εξής:
5000μ               Γυν.30+…  & Ανδρών 35-59 ετών
1500μ               Γυν.30+…  & Ανδρών 35+…
800μ                 Γυν.30+…  & Ανδρών 35+…
400μ                 Ανδρών 35+…
100μ                 Γυν.30+…  & Ανδρών 35+…
200μ                 Γυν.30+…  & Ανδρών 35+…
Σφαίρα              Γυν.30+…  & Ανδρών 35-59 ετών
Σφύρα               Άνδρες 35+… (εκτός Σταδίου)
Δίσκος              Γυν.30+…  & Ανδρών 35+…
Ακόντιο            Γυν.30+…  & Ανδρών 35+…
Μήκος              Γυν.30+…  & Ανδρών 35+….. & 60+…
Ύψος                Ανδρών 35+…
Τριπλούν          Ανδρών 35+…
Σκυταλοδρομία 4Χ100     ΜΙΚΤΗ   
Πηγή Το Ποντίκι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου