Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Οι Εμπρηστές επιστρέφουν στο Ραϊχσταγκ

iskra


Για πρώτη φορά στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Γερμανίας αποτυπώνεται η οριστική αναθεώρησης των αποτελεσμάτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Άκρα Δεξιά, εθνικιστική και ρατσιστική επιστρέφει στη Γερμανική Βουλή.
Φαντάζει παράδοξο αλλά, τηρουμένων των αναλογιών, η δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα στη Γερμανία αρχίζει να έχει ανατριχιαστικές ομοιότητες με την τρίτη δεκαετία του 20ουαιώνα στην ίδια χώρα.Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αλλά η φάρσα είναι το πρελούδιο της τραγωδίας.
Η ενσωμάτωση της Σοσιαλδημοκρατίας στη Χριστιανοδημοκρατία, οδήγησε στην εφαρμογή μιας άγριας νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής που τώρα απειλεί την φθίνουσα άλλωστε φιλελεύθερη δημοκρατία.

Το «σύστημα» γέννησε το «αντισύστημα», φτιάχνοντας έτσι μια τανάλια που βάζει τον λαό στην μέση.Ο Γκαίμπελς έλεγε «θα ξανάρθουμε και η Γη θα τρέμει».Δεν έχουν ξαναέρθει ακόμα, αλλά η σάπια κοιλιά που τους γεννάει σαπίζει όλο και πιο πολύ.Σε όλο και πιο πολλές χώρες.Και στην Ευρώπη και στην υφήλιο.
Οι εμπρηστές επέστρεψαν στο Ραϊχσταγκ.Η Γη δεν τρέμει ακόμα, αλλά αν δεν ανασυγκροτηθεί εγκαίρως και με δυναμισμό η Αριστερά, εκφράζοντας τις ταξικές και τις πατριωτικές δυνάμεις, το νέο «ολοκαύτωμα» της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης είναι προ των πυλών…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου