Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Οι «νέες αρχές» Βασιλειάδη, έως το πρώτο ανάποδο πέναλτι




του Νίκου Μάλλιαρη
Για νέα σελίδα στην ελληνική διαιτησία, έκανε λόγο ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. «Ο νέος τρόπος λειτουργίας (της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας), δείχνει ότι έχουν ικανοποιηθεί οι νέες αρχές, αυτές που πρεσβεύουμε» δήλωσε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ως πρόσωπο και πολιτικός φορέας, για ότι μέλει γενέσθαι.
Όλα καλά κι όλα ωραία λοιπόν, καθώς το νέο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις ιδεολογικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ. Συγχαρητήρια, αν και η ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία διδάσκει ότι, έστω για το θεαθήναι, θα έπρεπε να κρατήσετε μία πισινή, έστω έως το πρώτο ανάποδο πέναλτι.
Επί της ουσίας, το μοναδικό που καταφέρατε τα δύο τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο, είναι να ανακαλύψετε την τρύπα στο νερό. Όπως θα έλεγε κι ο λαός, άλλαξε χρώμα στα ρούχα ο Μανωλιός.

Εν αναμονή των εκλογών που θα αναδείξουν τη νέα «άμεμπτη», «αδέκαστη», «πεντακάθαρη» «ανεξάρτητη» διοίκηση της ΕΠΟ, επιτρέψτε μου να θέσω μερικά ερωτήματα:
1) Για ποιες νέες αρχές κάνει λόγο ο κ. Βασιλειάδης, όταν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου συνεχίζουν να κινούνται τα ίδια πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στα κακώς κείμενα του αθλήματος από το 1996 και εντεύθεν.
2) Πως, και γιατί οι μέχρι πρότινος «διεφθαρμένοι» εκλογείς του Δ.Σ της ΕΠΟ, αποφάσισαν να αλλάξουν πλεύση; Εξομολογήθηκαν τις αμαρτίες τους και ως αναμάρτητοι υπόσχονται δικαιοσύνη, ή μήπως κοίταξαν και πάλι  τα συμφέροντά τους;
3) Η παράγκα, όπως τη γνώρισε διαχρονικά ο πάντα προδομένος έλληνας φίλαθλος, σταμάτησε να λειτουργεί, ή μήπως άλλαξε αφεντικά προσφέροντας υπηρεσίες από άλλα οπαδικά μετερίζια.
4) Ο Μαλτέζος εκπρόσωπος της UEFA, στον οποίο ανατέθηκε ο έλεγχος της αξιοπιστίας της ΕΠΟ και της διαιτησίας, έχει καμία σχέση με τον παλιό Μαλτέζο αντιπρόεδρο της FIFΑ που μετά το 2000 ήρθε κατ΄ επανάληψη στην Ελλάδα, τρώγοντας φρέσκια τσιπούρα στη Βουλιαγμένη και κουνώντας την επομένη το δάχτυλο στον εκάστοτε υφυπουργό αθλητισμού, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της παράγκας.
Εν ολίγοις [και ας μην αναφερθουμε στα γενικοτερα και σπουδαιοτερα προβληματα του ποδοσφαιρου μας] πολύ σύντομα θα αποδειχθεί αν οι «νέες αρχές» του υφυπουργού Αθλητισμού πρεσβεύουν  αλλαγή ρότας της διαιτησίας ή της παράγκας. Με το πρώτο ανάποδο σφύριγμα θα διαπιστώσετε αν χτίσατε στην άμμο. Τότε θα κρίνει ο κόσμος αν το κάνατε σκόπιμα, αν και τα σημάδια  που άφησε η περυσινή θητεία των ακριβοπληρωμένων στελεχών σας στην ΕΠΟ, ήταν υπεραρκετά για να καταλάβει και ο ελάχιστα έμπειρος φίλαθλος, ότι στραβά και  μονόπλευρα αρμενίζετε.
*Ο Νίκος Μάλλιαρης είναι βετεράνος ποδοσφαιριστής, μέλος επί σειρά ετών των διοικήσεων του Πανελλήνιου Συλλόγου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ).







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου