Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Το απλό κόλπο για την συμπίεση του ρεύματος της δραχμής


Θεόδωρος Κατασνέβας
Τους τελευταίους τέσσερις μήνες το κατοχικό καθεστώς έχει ενεργοποιήσει έναν απλό όσο τρόπο για να συμπιέσει την παρουσία του ευρωσκεπτικισμού και του  ανερχόμενου ρεύματος υπέρ της δραχμής στη χώρα μας. Στα κεντρικά ΜΜΕ έχει δοθεί εντολή να μην συζητούν την υπόθεση ευρώ ή δραχμή και να μην καλούν σοβαρούς εκφραστές του εθνικού νομίσματος. Μόνο στα μικρά και περιφερειακά κανάλια ακούγονται σποραδικά κάποιες φωνές υπέρ της δραχμής, οι οποίες όμως χάνονται και απαξιώνονται από τη μικρή ακτινοβολία των καναλιών αυτών και το πλήθος των ετερόκλητων προσκεκλημένων που ζαλίζουν τον κόσμο με άσκοπη και συχνά ανερμάτιστη πολυλογία.
Οι δημοσκοπήσεις
Το ίδιο ισχύει και για τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται από τις γνωστές συστημικές εταιρείες δημοσκοπήσεων όπου, σε όλες τις πιο πρόσφατες έρευνες των πολιτικών τάσεων της κοινής γνώμης, απουσιάζει παντελώς το καίριο ερώτημα για το ευρώ και τη δραχμή. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που αναφέρονταν στο θέμα αυτό της Public Issue, της  ALCO κλπ., που δημοσιοποιήθηκαν στις αρχές χρόνου μέχρι τον Μάρτιο 2017, ύστερα από την αφαίρεση των απαντήσεων «δεν ξέρω,δεν απαντώ» έδιναν πλειοψηφικό το ρεύμα υπέρ της δραχμής.

Οι συστημικές εταιρείες δημοσκοπήσεων είναι φυσικό να προσαρμόζουν τα συμπεράσματά τους ανάλογα με τις επιθυμίες των πελατών τους. Όμως, δεν μπορούν να αλλοιώσουν εντελώς τα ευρήματα τους γιατί τότε θα καταστούν εντελώς αναξιόπιστες. Έτσι, είναι προτιμότερο να εξαφανίσουν καυτά ερωτήματα όπως αυτό που αφορά την απήχηση της προσφυγής στο εθνικό νόμισμα ως λύση στα αδιέξοδα της χώρας.
Γνωρίζουμε από εκμυστηρεύσεις ανθρώπων παρόμοιων εταιρειών ότι, σε μυστικές δημοσκοπήσεις το ρεύμα υπέρ της δραχμής είναι ανεξέλεγκτα ανερχόμενο. Το ίδιο ισχύει και με τη γενικότερη αίσθηση που υπάρχει για το ίδιο θέμα. Σοβαροί πολίτες απόλυτα εχθρικοί για το εθνικό νόμισμα στο παρελθόν, έχουν αναθεωρήσει τις θέσεις τους και τις εκμυστυρεύονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συζητήσεις. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μια λογική πραγματικότητα, αφού μόνο οφελειμένοι ή ψεκασμένοι από το ευρωμνημονιακό καθεστώς, μπορεί να να δέχονται τώρα πια ότι, θα υπάρξει αναστροφή της ελληνικής τραγωδίας με τη συνεχόμενη χειροτέρευση των μέτρων σε βάρος της χώρας και των φοβερών συνεπειών τους στην πράξη.
Έτσι, το κατοχικό καθεστώς παίρνει αναβολή ύπαρξης και ετοιμάζει τη διάδοχο κατάσταση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα συνεχίσει το ευρωμνημονιακό μαστίγωμα των Ελλήνων πολιτών, αφού δεν υπάρχει άλλη επιλογή μέσα στον ευρωμονόδρομο. Συμπληρωματικά,  το κατοχικό καθεστώς αναδεικνύει χρήσιμους δορυφόρους τύπου Λεβέντη, Ποτάμι και πιθανώς Κωνσταντοπούλου, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει να το παίζει αντιστασιακή αλλά δε θα υιοθετεί το εθνικό νόμισμα στις θέσεις της.
Η χωρίς στόχο διαμαρτυρία ευνοεί το ευρωκαθεστώς
Το τεράστιο πλήθος των κατ’ όνομα αντιστασιακών  ψευτο-μεταρρυθμιστικών,προσωποπαγών κομμάτων και αποκομμάτων που ομνύουν στο ευρώ, είναι καλοδεχούμενο από το κατοχικό καθεστώς. Η ανέξοδη, αδιέξοδη και χωρίς στόχο διαμαρτυρία, όχι μόνο ενοχλεί αλλά αντίθετα είναι επιθυμητή ως αναγκαία βαλβίδα εκτόνωσης της δίκαιης αγανάκτησης των πολιτών. Ο μεγάλος κίνδυνος και εχθρός του κατοχικού καθεστώτος είναι η αμφισβήτηση της ραχοκοκαλιάς του, που δεν είναι άλλος από την κατοχή της χώρας μέσα από τον έλεγχο του νομίσματος και των τραπεζών. Γι’ αυτό και οι σοβαροί δραχμηστές φιμώνονται  συστηματικά. Και επιπλέον, δε διαθέτουν χρήμα και μέσα για να διαδόσουν πλατιά την άποψη που εκπροσωπούν.
Το πλειοψηφικό ρεύμα της δραχμής δεν εκπροσωπείται στη Βουλή !
Απόδειξη της αντιδημοκρατικότητας και της τεράστιας επηροής που ασκεί το κατοχικό καθεστώς μέσα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, τις συστημικές εταιρείες δημοσκοπήσεων και τους πρόθυμους ακόλουθους, δημοσιογράφους, αναλυτές, ινστρούκτορες, είναι το γεγονός ότι, η άποψη υπέρ της δραχμής που εκφράζει την πλειοψηφία ή έστω τεράστιο μέρος του ελληνικού λαού, δεν έχει εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο. Αυτό αποτελεί όχι μόνο επιτυχία του κατοχικού καθεστώτος, αλλά και αδυναμία ενιαίας πολιτικής συσπείρωσης των σοβαρών υποστηρικτών του εθνικού νομίσματος.
Το τραγικό για τη χώρα είναι ότι το μέτωπο της δραχμής, δεν έχει ενιαία ισχυρή Κινηματική εκπροσώπηση από κανονικούς, λογικούς ανθρώπους του δημοκρατικού πατριωτικού τόξου. Όμως, αυτό αργά ή γρήγορα δεν μπορεί παρά να γίνει πράξη. Και τότε μπορεί να ελπίζουμε για την ανάσταση της χώρας.

Οδός Δραχμής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου