Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

"Τίμησαν" τον νεκρό με... χημικά και ξύλο- VIDEO

Από τα Επίκαιρα

Η σκανδάλη που τράβηξε ο 77χρονος συνταξιούχος το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα φαίνεται πως ήταν αρκετή για απασφαλίσει την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου…



 Απόδειξη η ένταση που επικράτησε χθες το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους, καθώς σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και πολίτες που συγκεντρώθηκαν με αφορμή την αυτοκτονία του ηλικιωμένου φαρμακοποιού.

 H δημοσιογράφος Ρένα Μανιού διακομίστηκε σε νοσοκομείο με το ΕΚΑΒ όταν αστυνομικός τη χτύπησε και στη συνέχεια την πέταξε στο οδόστρωμα. Για το περιστατικό διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και ο δημοσιογράφος του Βήματος, Διονύσης Βυθούλκας, που επιχείρησαν να περάσουν τη λεωφόρο Αμαλίας απωθήθηκαν βίαια από τους αστυνομικούς με ασπίδες και τους πέταξαν στο οδόστρωμα ενώ ο δρόμος είχε ήδη δοθεί στην κυκλοφορία.



Η ένταση ξεκίνησε λίγο πριν από τις 8:00 μ.μ., όταν συγκεντρωμένοι, που πλησίασαν τη Βουλή για να αφήσουν κεριά μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, πλησίασαν στις σκάλες που οδηγούν προς τη Βουλή και πέταξαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν για να τους απωθήσουν προς το πλακόστρωτο της πλατείας, όπως και έγινε, κάνοντας χρήση χημικών. Στο μικροεπεισόδιο, που κράτησε λίγα λεπτά, δε δόθηκε για λίγο συνέχεια.

Εντούτοις, το κλίμα εντάθηκε εκ νέου μία ώρα αργότερα, αρχικά με αψιμαχίες μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, με τους μεν να κάνουν ρίψεις μολότοφ και τους δε χρήση χημικών.

Περίπου στις 9:30 έγινε από την ΕΛ.ΑΣ. απόπειρα να απωθήσει τους διαδηλωτές από το πλακόστρωτο προς την κάτω πλευρά της πλατείας και μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου «Μ.Βρετάνια», κάνοντας χρήση χημικών, ενώ το κλίμα ήταν εξαιρετικά τεταμένο.

Ο πετροπόλεμος και χρήση χημικών από τους αστυνομικούς συνεχίστηκε στην Γεωργίου Α', μπροστά από τα ξενοδοχεία, για αρκετή ώρα και αργότερα επεκτάθηκε μέσα στην πλατεία Συντάγματος.

Χημικά έπεσαν ακόμα και μέσα στην πλατεία, ενώ οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί ως επί το πλείστον κοντά στα σκαλιά και τις εισόδους του μετρό.

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ αστυνομικών και νεαρών έγινε και μπροστά στην είσοδο του μετρό. Μάλιστα ένας εκ των αστυνομικών έκανε χρήση χημικών για να απωθήσει τους νεαρούς προς το εσωτερικό της εισόδου του μετρό.

Η κατάσταση άρχισε να εξομαλύνεται μετά τα μεσάνυχτα.


Τουλάχιστον δέκα είναι οι προσαγωγές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου