Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Το πολιτικό & εκλογικό σύστημα πρέπει να αλλάξει



θέλω μια καλύτερη Δημοκρατία, Ζητάω πολλά ;

Δεν είναι απλά σύνθημα αυτό που θα πω: Απαιτείται Άμεση Δημοκρατία τώρα. Από τον Λαό για τον Λαό.

Ήρθε η ώρα που στην Ελλάδα θα πρέπει να πούμε ΟΧΙ στο παρών πολιτικό & κομματικό κατεστημένο. Σκεφτείτε ότι το πρόβλημα όλο πηγάζει από ένα σαθρό κομματικό κατεστημένο μέσα από το οποίο βγαίνουν με λίστες, φιλίες και “κολλητιλίκια” οι “Πατέρες του Έθνους” που μας έχουν γαμήσει την ζωή και το μέλλον. Πρέπει να πούμε ένα ΤΕΛΟΣ. Νισάφι πια δεν πάει άλλο.


Δηλαδή τι άλλο περιμένουμε για να πάμε σε κυβερνήσεις πραγματικής λαϊκής βάσης. Ο λαός ξέρει τα προβλήματα του ΚΑΙ ο λαός θα πρέπει να τα λύσει. Περιμένουμε να λύσουν τα προβλήματα μας ανεπάγγελτοι που δεν έχουν ούτε καρτέλα ενσήμων του ΙΚΑ ;

Ας καταργήσουμε το 3% σαν ελάχιστο πανελλαδικό ποσοστό για να μπει ένα κόμμα στην Βουλή.

Ας δοθεί η δυνατότητα Ονομαστικών Υποψηφιοτήτων. Να μπαίνει στην Βουλή όποιος πολίτης-υποψήφιος πιάνει το εκλογικό μέτρο της εκλ. περιφέρειας που κατεβαίνει χωρίς κόμμα, μόνος του.

Ας βάλουμε ένα όριο για το ότι μπορείς να εκλέγεσαι, μέχρι δύο τετραετίες και να υπάρχει μια τετραετία αγρανάπαυσης για όποιον θέλει να ξαναπροσπαθήσει.

Ας αυξήσουμε τους Βουλευτές σε 400 ή 500. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να τους μειώσουμε και να μας διοικεί ακόμη μια μικρότερη ολιγαρχία. Είμαστε 10.000.000 Έλληνες. Κάθε 20.000 πολίτες ας έχουμε έναν εκπρόσωπο.

Κάθε βουλευτής να αμείβετε με τον βασικό μισθό. Για να νιώθει πως είναι να ζεις με το μισθό μιας γραμματέας, ενός delivery-boy, ενός ανθρώπου της φάμπρικας ή ενός κουστουμαρισμένου πωλητή των σύγχρονων γαλερών.

Στον κάθε βουλευτή να δίνονται μόνο δύο βοηθοί για το γραφείο του και κανένας αστυνομικός. Τι σόι σιδερόφρακτη περιφρουρημένη δημοκρατία  έχουμε φτιάξει; Ο πολιτικός πρέπει να είναι σεβάσμιος όχι λόγω της θωρακισμένης mercedes που επιβαίνει αλλά για τις επιλογές του.

Στον κάθε βουλευτή να δίνονται πόροι για να κάνει καλά την δουλεία του. Η/Υ, Internet, Δωρεάν Μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά μέχρι εκεί. Τέλος τα νοίκια και τα δωρεάν τηλέφωνα χωρίς όριο. Ας δοθούν δημόσια κτίρια, τόσα έχουμε και δεν τα κάνουμε τίποτα, για γραφεία σε κάθε εκλογική περιφέρεια. Δηλαδή εμείς τόσα χρόνια που δουλεύαμε σε κλουβιά χωρίς γραμματέα δεν παράγαμε τίποτα ; Δεν ήμασταν παραγωγικοί;

Βουλευτική Ασυλία θα πρέπει οι Βουλευτές να έχουν μόνο για τα αδικήματα που θα συντελούνται για την προάσπιση των δημόσιων συμφερόντων και του Συντάγματος.

Οι πολιτικοί με αρχίδια μας τελείωσαν. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε μόνοι μας.

Ας γίνουμε πραγματικοί πολιτικοί εμείς οι απλοί ΠΟΛΙΤΕΣ.

Δεν ανήκω, ούτε άνηκα ποτέ σε κανένα κόμμα. Δεν έχω σπουδάσει Πολιτικές επιστήμες.  Ας με συγχωρήσουν οι σπουδαγμένοι στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είμαι ένας απλός άνθρωπος με σπουδές σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο που έτρωγε στην φοιτ. εστία και που παράλληλα δούλευε.  Είμαι γιος οικοδόμου που με έπαιρνε  στο γιαπί από τα 15. Βαρέθηκα πια τα πλαστικά σημαιάκια σας, τα κόμματα σας, τις όλο υποσχέσεις αφίσες σας. Βαρέθηκα πια να ψηφίζω το λιγότερο κακό. Θέλω να ψηφίζω το καλύτερο.

Θέλω να έχω επιλογές για το αύριο του γιου μου και των παιδιών όλων μας.

Υ.Γ. Δεν έκανα video αυτή την φορά. Αφενός θα έβριζα πολύ, αφετέρου δεν  θέλω να με βλέπουν δακρυσμένο.

πηγή :www.parisk.gr
Αναδημοσιεύτηκε από την Ελεύθερη Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου