Σάββατο 7 Απριλίου 2012

«Αυτό δεν ήταν αυτοκτονία, ήταν κρατική δολοφονία»



Σεισάχθεια

Όπως ταίριαζε σε έναν πρωτοπόρο αγωνιστή της δημοκρατίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης ήταν η σημερινή πολιτική κηδεία του Δημήτρη Χρίστουλα.
Χιλιάδες αγωνιστές και σύντροφοι του από τον κόσμο των κινημάτων παρευρέθηκαν στον τελευταίο αποχαιρετισμό του. Με συνθήματα όπως «Αυτό δεν ήταν αυτοκτονία, ήταν κρατική δολοφονία», «Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει», «ένας στο χώμα χιλιάδες στον αγώνα», «σ’ αυτό τον κόσμο, σ’ αυτή την κοινωνία η επανάσταση δεν είναι ουτοπία» κ.α τίμησαν με την παρουσία τους το τελευταίο ταξίδι του δολοφονημένου από το αστικό κράτος αγωνιστή, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα σταθούν στα μετερίζια του αγώνα για να υλοποιήσουν τα οράματα και τις επιθυμίες του, που μας άφησε παρακαταθήκη.


Στο ηχητικό που παραθέτουμε, παρακολουθούμε τους τελευταίους χαιρετισμούς, στον νεκρό, από την Σοφία Σακοράφα, την κόρη του δολοφονηθέντος Εμμυ, καθώς και τον μελωδικό αποχαιρετισμό που έκανε στο θύμα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας ο φίλος της οικογένειας του δολοφονηθέντος, τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου