Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Κ.Λαπαβίτσας: Όσοι σήκωσαν τα βάρη των μνημονίων , έχουν αφωνία

Νέα Κρήτη



Να δούμε και με όρους οικονομίας την Τουρκία

Το δίλημμα «καθαρή ή μη καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια , είναι πλαστό, αφού μνημονιακές πολιτικές εξυπηρετεί που σε τίποτα δεν άλλαξαν τις δομικές παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, αλλά την λίμνασαν ακόμη περισσότερο.

Το παράδοξο είναι πως όσοι στη κρίση 8 χρόνων δεν υπέστησαν σχεδόν τίποτα, έχουν άποψη για την χώρα, ενώ όσοι σήκωσαν το βάρος και το πλήρωσαν με συντριβή, έχουν περιέλθει σε αφωνία , ενώ αυτοί θα έπρεπε να έχουν το πρώτο λόγο, λέει στον 98.4 ο πανεπιστημιακός οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας.

Η κυβέρνηση εξάντλησε τα όποια περιθώρια είχε για την οικονομία και ετοιμάζεται για ένα προεκλογικό σχέδιο , ως σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο με την επιτήρηση και μάλιστα σκληρή , σ το διηνεκές, λέει ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας.

Το παράδοξο είναι πως όσοι στη κρίση 8 χρόνων δεν υπέστησαν σχεδόν τίποτα, έχουν άποψη για την χώρα, ενώ όσοι σήκωσαν το βάρος και το πλήρωσαν με συντριβή, έχουν περιέλθει σε αφωνία , ενώ αυτοί θα έπρεπε να έχουν το πρώτο λόγο.

Ο ίδιος για τις προκλήσεις της Τουρκίας, σημείωσε ότι πρέπει να δούμε και με όρους οικονομίας την υπόθεση, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να απαντάει με πομφόλυγες μικρομεγαλισμού, όπως ο Υπουργός Άμυνας, αλλά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα προάσπισης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου