Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Τι θα πληρώσετε μέχρι το τέλος του έτους…


Πικρή γεύση αφήνει και το 2015, καθώς οι πολίτες καλούνται μέχρι και την τελευταία στιγμή να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Σύμφωνα με το Mega, οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν την 3η δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ ακολουθούν οι δόσεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου. Το κράτος αναμένεται να εισπράξει 500 έως 550 εκατομμύρια ευρώ με την τρίτη δόση.
Στο 1,1 δισ. ευρώ αναμένεται να ανέλθουν τα κρατικά έσοδα από την είσπραξη των τελών κυκλοφορίας του 2016, που θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του έτους. Όσοι δεν καταβάλλουν τα χρήματα έως τότε θα κληθούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας διπλά, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο παράτασης πληρωμής.

Έως το τέλος του μήνα υπάρχει περιθώριο εκπρόθεσμου ελέγχου οχημάτων στα ΚΤΕΟ για τους ιδιοκτήτες που καθυστέρησαν πάνω από έξι μήνες. Όσοι σπεύσουν για έλεγχο θα πληρώσουν μόνο το τέλος των 69,5 ευρώ, ενώ όσοι το αμελήσουν θα κληθούν να πληρώσουν και πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.
Όσοι έχουν υπαχθεί σε κάποια ρύθμιση οφειλών, θα πρέπει να πληρώσουν τη δόση τους ως την ερχόμενη Πέμπτη. Σημειώνεται πως όσοι δεν πληρώνουν εφεξής τις νέες υποχρεώσεις τους σε 30 ημέρες, θα χάνουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Το MEGA μετέδωσε ότι οι αγρότες θα πρέπει να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τη 2η δόση της αυξημένης προκαταβολής φόρου, σύμφωνα με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν από το καλοκαίρι και έχουν αναδρομικό χαρακτήρα. Την ίδια υποχρέωση έχουν και οι επιχειρήσεις, που είδαν την προκαταβολή φόρου να ανεβαίνει στο 100%.
Επιπρόσθετα, στις 31 Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες από τους υπόχρεους, με την πρόβλεψη αυστηρών ποινικών κυρώσεων για τους αμελείς.
Την ίδια ημέρα εκπνέει και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στα Ειρηνοδικεία για την υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη. Σημειώνεται ότι η παράταση των 47 ημερών, που ισχύει από την Πρωτοχρονιά, αφορά μόνο στην υποβολή των δικαιολογητικών.

mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου