Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Αυτά οφείλει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στις αρχές του 2016

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η επαναδιαπραγμάτευση για το χρέος είναι ο μεγάλος στόχος που θέτει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το 2016, ωστόσο ο δρόμος της κυβέρνησης είναι σπαρμένος με μεγάλα εμπόδια.
Σύμφωνα με το Mega, ο πρώτος δύσκολος κάβος είναι το ασφαλιστικό και ακολουθεί η διαχείριση των “κόκκινων δανείων” -δύο νομοσχέδια τα οποία θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί έως τις 15 Ιανουαρίου.
Μετά την ψήφιση αυτών των νομοσχεδίων αναμένεται να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, με την κυβέρνηση από άλλη πια θέση να συζητά τις προοπτικές βιωσιμότητάς του, αλλά και της εξόδου της οικονομίας στο μεταμνημονιακό, όπως λέει το Μαξίμου, ξέφωτο.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να δώσει γρήγορους ρυθμούς υλοποίησης στο κυβερνητικό έργο κάτι που έκανε σαφές και στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο του έτους καλώντας τους υπουργούς του να εντείνουν τις δράσεις τους και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους.
Αμέσως μετά τις γιορτές αναμένεται να κατατεθεί και το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα, ενώ μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση ελπίζει να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση.

mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου