Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΡΩΜΑΝΙΑΣ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

iskra


''ΤΡΕΙΣ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ'' ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ Ο ΠΡΩΗΝ ΓΓ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Γ. ΡΩΜΑΝΙΑΣ
Ο πρώην γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να βρεθείισοδύναμο για να καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.
«Τρεις χειμάρρους διατάξεων» βλέπει στο ασφαλιστικό ο Ρωμανιάς- Ως 13% οι μειώσεις.  
Για τρεις χειμάρρους διατάξεων που έρχονται στο ασφαλιστικό έκανε λόγο ο πρώην γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ. Ρωμανιάς στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" επισημαίνοντας ότι οδηγούνται οι ασφαλισμένοι σε ένα σύστημα στο οποίο δεν θα έχουν καμία εγγύηση για το ποσό που θα λαμβάνουν. 
Μιλώντας για τους τρεις χειμμάρους διατάξεων που πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσα στον Οκτώβριο του 2015, είπε ότι ο πρώτος είναι αυτά που έχουν ήδη ψηφιστεί, ο δεύτερος αυτά που προβλέπει τομνημόνιο αλλά δεν έχουν εξειδικευτεί και ο τρίτος αυτός που προέρχεται από "τις δηλώσεις Κατρούγκαλου ότι μέσα σε ένα μήνα θα κάνει ο,τι δεν έκαναν οι άλλοι σε 40 χρόνια".  
Αναφορικά με τον τρίτο χείμαρρο είπε πως καταργείται η επικουρική ασφάλιση ενώ η εισήγηση του υπουργού Εργασίας είναι αυτή των προκαθορισμών εισφορών, "αλλά δεν ξέρεις τι θα πάρεις, εάν η κυβέρνηση κάνει εσφαλμένη επένδυση των χρημάτων σου, τη νύφη δεν θα την πληρώσει το ταμείο ή η κυβέρνηση αλλά εσύ".  

Ο κ. Ρωμανίας απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να βρεθεί ισοδύναμο για να καταργηθεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.  
Πρόσθεσε ότι ο νόμος 43/36 είναι "ανεφάρμοστος" και πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε. Σημείωσε ότι μέσα στο μνημόνιο προβλέπεται εξοικονόμηση 450 εκατομμυριών ευρώ μέσα στους τρεις τελευταίους μήνες του χρόνου από τα χρήματα που δίνει το κράτος για τις συντάξεις. Μέσα στο 2016 το ποσό της εξοικονόμησης είπε πως ανέρχεται σε 1,8 δισ. ευρώ.  
"Αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν με ισοδύναμα, θα γίνει περικοπή συντάξεων", σημείωσε,προσδιορίζοντας μάλιστα το μεσοσταθμικό ποσοστό της περικοπής για συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ στο 11%-13%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου