Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Το Προγραμμα Πολιτικης

του Παναγιώτη Οικονομόπουλου 

Ειναι φανερον οτι πολλοι ακομη και σε θεσεις ηγεσιας κινηματων δεν αντιλαμβανονται την σημασια και την δομη ενος προγραμματος πολιτικης. Γι' αυτο θα το εξηγησω σε αυτες τις σημειώσεις μου.

Η εννοια της πολιτικης του κοινου των πολιτων απαρτιζεται απο της σχεσεις Σκοπου των αρχων που διεπουν την πολιτικη, Στρατηγικης των παραμετρων του πλαισιου εργασιας μεσω του οποιου λειτουργει η πολιτικη και Τακτικης των διοικητικων μετρων εκτελεσης μεσω των οποιων εφαρμοζεται η πολιτικη.

Ο Σκοπος

Ο σκοπος της πολιτικης του κοινου των πολιτων δηλαδη των αρχων που επιδιωκεται η επιτευξη προς ωφελος της κοινοτητας, αποφασιζεται και συντασσεται απο τον δημο των πολιτων βασει των πολιτικων προτασεων των οργανωσεων που επιδιωκουν την εκπροσωπηση του κοινου των πολιτων. Αρα οι πολιτικες οργανωσεις, με τα κριτηρια ευθυνης που διεπουν την εκτιμηση της πραγματικοτητας της κοινοτητας βασει της θεωρητικης των αρχων που οι οργανωσεις αναγνωριζουν, επιδιωκουν την λαικη στηριξη των θεσεων που πρεσβευουν μεσω των πολιτικων προτασεων προς τον δημο των πολιτων. 

Η Στρατηγικη

Η στρατηγικη της πολιτικης αποτελειται απο τους στοχους και τα οργανα λειτουργιας που απαιτουνται απο το πλαισιο εργασιας για την επιτευξη του σκοπου της πολιτικης και αποφασιζεται απο ομαδα ειδικων με τις απαραιτητες γνωσεις σχεδιασμου του πλαισιου εργασιας και του υποδειγματος ενος προγραμματος λειτουργιας που επιδιωκει την επιτευξη των στοχων που αντιπροσωπευουν τις αρχες του σκοπου της κοινοτητας οπως αποφασιζεται και συντασσεται απο τον δημο των πολιτων.



Η Τακτικη

Η τακτικη της πολιτικης αποτελειται απο τα μετρα εκτελεσης του προγραμματος λειτουργιας το οποιο αποφασιζεται και υλοποιειται απο ομαδα διαχειριστων μεσω ενος προγραμματος εφαρμογης που επιδιωκει την αποτελεσματικη εκτελεση και διοικητικη προσαρμογη του προγραμματος λειτουργιας μεσω της παρακολουθησης και αξιολογησης των ενδειξεων αποτελεσματος ωστε να επιτευχθουν οι ορισθεντες στοχοι του προγραμματος της στρατηγικης. Η σωστη υλοποιηση ενος προγραμματος πρεπει να βασιζεται στην συμμετοχη, υποστηριξη και απολογισμο των πραγματικων αποτελεσματων απο την λαικη βασηςπου απαρτιζει τον δημο των πολιτων της κοινοτητας.


Ειναι σωστο λοιπον να απαιτηται απο τα σοβαρα κινηματα και πολιτικες οργανωσεις να εχουν οργανωσει πολιτικα προγραμματα και τα οποια πρπει να παρουσιασουν στους πολιτες της κοινοτητας ωστε αυτοι να τα εγκρινουν και να τα υποστηριξουν ωστε να ειναι αποτελεσματικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου